Office 365 izveštaji u centru administracije – upotreba usluge OneDrive for Business

Nova Office 365 kontrolna tabla Izveštaji prikazuje pregled aktivnosti u Office 365 proizvodima u organizaciji. Ona vam omogućava da dubinski istražite izveštaje na nivou pojedinačnog proizvoda kako biste dobili detaljniji uvid u aktivnosti u okviru svakog proizvoda. Pročitajte temu Pregled izveštaja.

Na primer, kartica OneDrive na kontrolnoj tabli pruža prikaz visokog nivoa za vrednost koju dobijate iz usluge OneDrive for Business u pogledu ukupnog broja datoteka i skladišta koje se koristi u organizaciji. Zatim možete da izvršite detaljniju analizu da biste razumeli trendove aktivnih OneDrive naloga, sa koliko datoteka su korisnici su bili u interakciji, kao i skladište koje se koristi. Ona vam pruža i detalje za OneDrive svakog korisnika.

Napomena: Morate biti globalni administrator u usluzi Office 365, administrator za Exchange, SharePoint i Skype za posao odnosno čitalac izveštaja da biste videli Office 365 izveštaje.

Kako da dobijem izveštaj o korišćenju usluge OneDrive?

 1. U Office 365 centru administracije izaberite stavku Izveštaji, a zatim iz levog menija izaberite Upotreba ili kliknite na vidžet Izveštaji.

  Pogledajte nove Office 365 izveštaje o aktivnostima
 2. Koristite padajući meni Izaberite izveštaj u gornjem levom uglu i izaberite Korišćenje usluge OneDrive.

  Izbor izveštaja

Tumačenje izveštaja o korišćenju usluge OneDrive

Možete da dobijete uvid u korišćenje usluge OneDrive for Business tako što ćete pogledati prikaze Nalozi, Datoteke i Skladište.

Izveštaj o korišćenju usluge OneDrive

1

Izveštaj Korišćenje usluge OneDrive prikazuje trendove u poslednjih 7 dana, 30 dana, 90 dana ili 180 dana. Međutim, ako kliknete na određeni dan u izveštaju, tabela (7) prikazuje podatke za do 28 dana od trenutnog datuma (a ne od datuma kada je izveštaj generisan).

2

Svaki izveštaj ima datum za koji je generisan. Izveštaji obično odražavaju kašnjenje od 24 do 48 sati od aktivnosti.

Napomena: Povremeno može doći do nepredvidivih odlaganja u prikupljanju podataka i obradi koja može da odloži generisanje izveštaja. Prikazani datum izveštaja uvek je odraz trenutnog datuma za koji je sistem obradio podatke za izveštaj. Težimo da ovo zadržimo u opsegu od 24–48 sati od vremena aktivnosti.

3

Prikaz Nalozi pokazuje trend u vidu ukupnog broja naloga i broja aktivnih OneDrive naloga. Stavka „Aktivni nalozi“ odnosi se na sve naloge koje korisnik upotrebljava za prikaz, izmenu, preuzimanje, deljenje ili sinhronizovanje datoteka.

4

Prikaz Datoteke pokazuje ukupan broj datoteka i broj aktivnih datoteka. Datoteka se smatra aktivnom ako je sačuvana, sinhronizovana, izmenjena ili deljena u okviru određenog vremenskog perioda.

Napomena: Aktivnost datoteke može da se desi više puta za jednu datoteku, ali će se računati samo kao jedna aktivna datoteka. Na primer, možete da sačuvate i sinhronizujete istu datoteku više puta tokom navedenog vremenskog perioda, ali će se računati samo kao jedna aktivna datoteka i jedna sinhronizovana datoteka u podacima.

5

Prikaz Skladište pokazuje trend količine OneDrive skladišta koje koristite.

Napomena: Veličina obuhvata sve verzije i metapodatke povezane sa datotekama.

6

 • Na grafikonu Nalozi, osa Y predstavlja broj OneDrive naloga.

 • Na grafikonu Datoteke, osa Y predstavlja broj datoteka uskladištenih u usluzi OneDrive.

 • Na grafikonu Skladište, osa Y predstavlja količinu OneDrive skladišta koje se koristi.

 • X osa na svim grafikonima predstavlja izabrani opseg datuma za ovaj određeni izveštaj.

7

Grupe koje vidite na grafikonima možete da filtrirate tako što ćete izabrati stavku u legendi. Na primer, na grafikonu Datoteke dodirnite ili izaberite stavku Ukupan broj datoteka ili Aktivne datoteke. Na grafikonu Nalozi dodirnite ili izaberite stavku Ukupan broj naloga ili Aktivni nalozi, a na grafikonu Skladište dodirnite ili izaberite stavku Iskorišćeno skladište. Promena izbora ne menja informacije u tabeli.

8

Ova tabela prikazuje analizu podataka za OneDrive svakog korisnika. Da bi se korisnik pojavio u tabeli, mora mu biti dodeljena licenca proizvoda koja obuhvata OneDrive i potrebno je da mu bude uključen SharePoint Online. Korisnik mora i da se prijavi na OneDrive klijent za sinhronizaciju ili da dođe na svoj OneDrive pomoću veb pregledača.

Ako je OneDrive imao aktivnost datoteke, imaće datum kada je aktivnost datoteke poslednji put izvršena. Redovi u tabeli sortiraju se po vrednosti Datum poslednje aktivnosti, tako da se OneDrive sa najnovijom aktivnošću datoteke pojavljuje na vrhu liste.

Možete da dodate ili uklonite kolone iz tabele.

Opcije kolona
 • URL predstavlja veb adresu za OneDrive korisnika.

 • Izbrisano predstavlja status brisanja za OneDrive. Potrebno je da prođe najmanje 7 dana da bi nalozi bili označeni kao izbrisani.

 • Vlasnik predstavlja korisničko ime primarnog administratora za OneDrive.

 • Datum poslednje aktivnosti (UTC) predstavlja poslednji datum kada je aktivnost datoteke izvršena u usluzi OneDrive. Ako OneDrive nije imao aktivnosti datoteke, vrednost će biti prazna.

 • Datoteke predstavlja broj datoteka u usluzi OneDrive.

 • Aktivne datoteke predstavlja broj aktivnih datoteka u određenom vremenskom periodu. Datoteka se smatra aktivnom ako je sačuvana, sinhronizovana, izmenjena ili deljena u okviru izabranog vremenskog perioda.

  Napomene: 

  • Aktivnost datoteke može da se desi više puta za jednu datoteku, ali će se računati samo kao jedna aktivna datoteka. Na primer, možete da sačuvate i sinhronizujete istu datoteku više puta tokom navedenog vremenskog perioda, ali će se računati samo kao jedna aktivna datoteka i jedna sinhronizovana datoteka u podacima.

  • Ako su datoteke uklonjene tokom navedenog vremenskog perioda za izveštaj, broj aktivnih datoteka prikazanih u izveštaju može biti veći od trenutnog broja datoteka u usluzi OneDrive.

  • Izbrisani korisnici će se još 180 dana pojavljivati u izveštajima.

 • Iskorišćeno skladište (MB) jeste količina skladišta u MB koju OneDrive koristi. To obuhvata sve verzije i metapodatke povezane sa datotekama.

Ako vas smernice organizacije sprečavaju da prikažete izveštaje u kojima su informacije koje mogu identifikovati korisnika, možete da promenite postavku privatnosti za sve te izveštaje. Pročitajte odeljak Kako da sakrijem detalje o korisniku? u članku Izveštaji o aktivnosti u pregledu Office 365 centra administracije.

9

Kliknite na ikonu Upravljanje kolonama Upravljanje kolonama ili je dodirnite da biste dodali ili uklonili kolone iz izveštaja.

10

Pored toga, možete da izvezete podatke izveštaja u Excel .csv datoteku tako što ćete izabrati ili dodirnuti vezu Izvezi Izvoz . Tako ćete izvesti podatke za svaki OneDrive i moći ćete da izvršite jednostavno sortiranje i filtriranje radi dalje analize. Ako imate manje od 2000 OneDrive naloga, sortiranje i filtriranje možete da izvršite u okviru tabele u samom izveštaju. Ako imate više od 2000 OneDrive naloga, moraćete da izvezete podatke da biste ih filtrirali i sortirali.

Napomena: Kada se podaci izvezu u Excel datoteku, imajte u vidu da se datum kada je izveštaj napravljen prikazuje u datoteci u koloni Podaci od.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×