Office 365 izveštaji u centru administracije – SharePoint aktivnost

Pošto ste Office 365 administrator, kontrolna tabla Izveštaji prikazuje vam pregled aktivnosti u različitim Office 365 proizvodima u organizaciji. To vam omogućava da dubinski analizirate i dobijete detaljniji uvid o aktivnostima specifičnim za svaki proizvod.  Pročitajte članak Izveštaji o aktivnostima u Office 365 centru administracije.

Na primer, možete da razumete aktivnost svakog korisnika licenciranog za korišćenje usluge SharePoint tako što ćete pogledati njihovu interakciju sa datotekama. Pomaže vam i da razumete nivo saradnje tako što ćete pogledati broj datoteka koje se dele.

Napomena: Neke funkcionalnosti se postepeno uvode. To znači da možda još uvek ne vidite ovu funkciju ili da ona izgleda drugačije od onoga što je opisano u člancima pomoći. Ali, ne brinite – ako je još uvek ne vidite, uskoro će postati dostupna!

Ako želite da razumete količinu aktivnosti do koje dolazi na svakom SharePoint sajtu i iskorišćenost skladišta, prikažite Izveštaj o iskorišćenosti SharePoint sajta.

Napomena: Morate biti globalni administrator u usluzi Office 365 ili Exchange, SharePoint ili Skype za posao administrator ili čitalac izveštaja da biste videli Office 365 izveštaje.

Kako da dođem do izveštaja o SharePoint aktivnosti?

 1. U Office 365 centru administracije izaberite stavku Izveštaji iz levog menija ili kliknite na vidžet Izveštaji.

  Pogledajte nove Office 365 izveštaje o aktivnostima
 2. Koristite padajući meni Izaberite izveštaj u gornjem levom uglu i izaberite SharePoint aktivnost.

  Izbor izveštaja

Tumačenje izveštaja o SharePoint aktivnosti

Možete da dobijete uvid u SharePoint aktivnost tako što ćete pogledati prikaze Datoteke i Korisnici.

Izveštaj o SharePoint aktivnosti

1

izveštaj SharePoint aktivnosti može se prikazati za trendove u poslednjih 7 dana, 30 dana, 90 dana ili 180 dana. Međutim, ako kliknete na određeni dan u izveštaju, tabela (7) prikazaće podatke za do 28 dana od trenutnog datuma (a ne od datuma kada je izveštaj generisan).

2

Svaki izveštaj ima datum za koji je generisan. Izveštaji obično odražavaju kašnjenje od 24 do 48 sati od aktivnosti.

3

Prikaz Datoteke vam pomaže da razumete jedinstveni broj licenciranih korisnika koji su obavili interakcije sa datotekama uskladištenim na SharePoint sajtovima.

4

Prikaz Stranice pokazuje broj jedinstvenih stranica koje su posetili korisnici.

5

Prikaz Korisnici vam pomaže da razumete trend u broju aktivnih korisnika. Korisnik se smatra aktivnim ako je izvršio neku aktivnost vezanu za datoteke (čuvanje, sinhronizacija, izmena ili deljenje) ili je posetio neku stranicu tokom navedenog vremenskog perioda.

Napomena: Aktivnost datoteke može da se desi više puta za jednu datoteku, ali će se računati samo kao jedna aktivna datoteka. Na primer, možete da sačuvate i sinhronizujete istu datoteku više puta tokom navedenog vremenskog perioda, ali će se računati samo kao jedna aktivna datoteka i jedna sinhronizovana datoteka u podacima

6

 • Na grafikonu Datoteke, Y-osa je broj jedinstvenih datoteka koje je bilo koji korisnik sačuvao, sinhronizovao, izmenio ili delio.

 • Na grafikonu Korisnici, Y-osa predstavlja broj jedinstvenih korisnika koji su obavili interakciju sa datotekama (čuvanje, sinhronizacija, izmena ili deljenje) na nekom sajtu.

 • Na grafikonu Stranice, X osa je broj jedinstvenih stranica koje su korisnici posetili.

 • X osa na svim grafikonima predstavlja izabrani opseg datuma za ovaj određeni izveštaj.

7

Grupe koje vidite na grafikonu možete da filtrirate tako što ćete izabrati stavku u legendi. Na primer, na grafikonu Datoteke izaberite ili dodirnite stavke Prikazano ili uređeno, Sinhronizovano, Deljeno interno ili Deljeno spolja da biste videli samo informacije koje se odnose na svaku od njih posebno. Ako promenite ovu selekciju, ne menjaju se informacije u tabeli koordinatne mreže.

8

Tabela vam prikazuje analizu aktivnosti po sajtu.

Razvijene kolone izveštaja o SharePoint aktivnostima
 • Korisničko ime je adresa e-pošte korisnika koji je izvršio aktivnost na SharePoint sajtu.

 • Datum poslednje aktivnosti (UTC) je poslednji datum kada je aktivnost vezana za datoteku izvršena ili je stranica posećena za izabrani opseg datuma. Da biste videli aktivnosti koje su se desile određenog datuma, izaberite datum direktno na grafikonu.

  Izaberite određeni datum u grafikonu

  To će filtrirati tabelu da biste prikazali podatke o aktivnosti vezane za datoteke samo za korisnike koji su izvršili aktivnost tog dana.

 • Prikazane ili uređene datoteke predstavljaju broj datoteka koje je korisnik otpremio, preuzeo, izmenio ili prikazao.

 • Sinhronizovane datoteke predstavljaju broj datoteka koje se sinhronizuju između lokalnog uređaja korisnika i SharePoint sajta.

 • Datoteke koje se dele interno predstavljaju broj datoteka koje se dele sa korisnicima u organizaciji.

 • Datoteke koje se dele spolja predstavljaju broj datoteka koje se dele sa korisnicima van organizacije.

 • Posećen stranice su posete jedinstvenim stranicama od strane korisnika.

 • Izbrisano ukazuje na to da je licenca korisnika uklonjena.

  Napomena: Aktivnosti za izbrisanog korisnika će se i dalje prikazivati u izveštaju ako je on bio licenciran u nekom trenutku tokom izabranog vremenskog perioda. Kolona Izbrisano vam pomaže da obratite pažnju na to da korisnik možda više nije aktivan, ali je doprineo podacima u izveštaju.

 • Datum brisanja je datum kada je uklonjena licenca korisnika.

 • Dodeljeni proizvod predstavlja Office 365 proizvode koji su licencirani korisniku.

9

Kliknite na ikonu Upravljanje kolonama Upravljanje kolonama ili je dodirnite da biste dodali ili uklonili kolone iz izveštaja.

10

Takođe, možete da izvezete podatke izveštaja u Excel .csv datoteku tako što ćete kliknuti na vezu Izvoz Dugme „Izvezi“ ili je dodirnuti. Ovo izvozi podatke za sve korisnike i omogućava vam da ih jednostavno sortirate i filtrirate radi dalje analize. Ako imate manje od 2000 korisnika, možete da sortirate i filtrirate u okviru tabele u samom izveštaju. Ako imate više od 2000 korisnika, da biste filtrirali i sortirali, moraćete da izvezete podatke.

Srodne teme

Izveštaji o aktivnostima u Office 365 centru administracije

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×