Office 365 izveštaji u centru administracije – iskorišćenost SharePoint sajta

Pošto ste Office 365 administrator, kontrolna tabla Izveštaji prikazuje vam pregled aktivnosti u različitim Office 365 proizvodima u organizaciji. To vam omogućava da dubinski analizirate i dobijete detaljniji uvid o aktivnostima specifičnim za svaki proizvod.  Na primer, možete da dobijete prikaz visokog nivoa za vrednost koju dobijate iz sistema SharePoint u pogledu ukupnog broja datoteka koje korisnici skladište na SharePoint lokacijama, broja datoteka koje se aktivno koriste i prostora za skladištenje koji je utrošen na ovim sajtovima. Zatim, možete da dubinski analizirate izveštaj o iskorišćenosti SharePoint sajta da biste razumeli trendove i detalje na nivou sajta za sve sajtove.

Napomena: Morate biti globalni administrator u usluzi Office 365 ili Exchange, SharePoint ili Skype za posao administrator ili čitalac izveštaja da biste videli Office 365 izveštaje.

Kako se dolazi do izveštaja o iskorišćenosti SharePoint sajta

 1. U Office 365 centru administracije izaberite stavku Izveštaji iz levog menija ili kliknite na vidžet Izveštaji. Pogledajte nove Office 365 izveštaje o aktivnostima

 2. Koristite padajući meni Izaberite izveštaj u gornjem levom uglu i izaberite Iskorišćenost SharePoint sajta. Izbor izveštaja

Tumačenje izveštaja o iskorišćenosti SharePoint sajta

Izveštaj o iskorišćenosti SharePoint sajta

1

Izveštaj Korišćenje SharePoint sajta može se prikazati za trendove u poslednjih 7 dana, 30 dana, 90 dana ili 180 dana. Međutim, ako kliknete na određeni dan u izveštaju, tabela (7) prikazaće podatke za do 28 dana od trenutnog datuma (a ne od datuma kada je izveštaj generisan).

2

Svaki izveštaj ima datum za koji je generisan. Izveštaji obično odražavaju kašnjenje od 24 do 48 sati od aktivnosti.

Napomena: Povremeno može doći do nepredvidivih odlaganja u prikupljanju podataka i obradi koja može da odloži generisanje izveštaja. Prikazani datum izveštaja uvek je odraz trenutnog datuma za koji je sistem obradio podatke za izveštaj. Težimo da ovo zadržimo u opsegu od 24–48 sati od vremena aktivnosti.

3

Grafikon Sajtovi prikazuje broj ukupnih i aktivnih sajtova. Bilo koji sajt na kom je korisnik prikazao, izmenio, otpremio, preuzeo, podelio ili sinhronizovao datoteku ili prikazao stranicu tokom perioda izveštavanja.

4

Grafikon Datoteke pokazuje ukupan broj datoteka na svim sajtovima i broj aktivnih datoteka. Ukupan broj datoteka obuhvata i korisničke i sistemske datoteke. Datoteka se smatra aktivnom ako je sačuvana, sinhronizovana, izmenjena ili deljena u okviru određenog vremenskog perioda.

Napomena: Aktivnost datoteke može da se desi više puta za jednu datoteku, ali će se računati samo kao jedna aktivna datoteka. Na primer, možete da sačuvate i sinhronizujete istu datoteku više puta tokom navedenog vremenskog perioda, ali će se računati samo kao jedna aktivna datoteka i jedna sinhronizovana datoteka u podacima.

5

Grafikon Skladište prikazuje trend prostora za skladištenje koji je dodeljen i iskorišćen tokom perioda izveštavanja.

6

Grafikon Stranice prikazuje broj stranica prikazanih na svim sajtovima.

7

Grafikone koje vidite možete da filtrirate tako što ćete izabrati stavku u legendi. Na primer, na grafikonu Datoteke izaberite ili dodirnite stavku Datoteke ili Aktivne datoteke. Na grafikonu Sajtovi možete da izaberete ili dodirnete stavku Ukupno sajtova ili Aktivni sajtovi. Na grafikonu Skladište možete da izaberete stavku Dodeljeno skladište ili Korišćeno skladište. Promena ovog izbora ne menja informacije u tabeli koordinatne mreže.

8

Tabela vam prikazuje analizu aktivnosti po sajtu.

Opcije kolona za izveštaj o iskorišćenosti za SharePoint

 • URL sajta je puni URL sajta.

 • Izbrisano je status brisanja sajta. Potrebno je najmanje 7 dana da sajtovi budu označeni kao izbrisani.

 • Vlasnik sajta je korisničko ime primarnog vlasnika sajta.

 • Datum poslednje aktivnosti (UTC) upućuje na datum i vreme kada je otkrivena poslednja aktivnost na datoteci ili kada je stranica prikazana na sajtu.

 • Datoteke je broj datoteka na sajtu.

 • Aktivne datoteke predstavlja broj aktivnih datoteka na sajtu. Datoteka se smatra aktivnom ako je sačuvana, sinhronizovana, izmenjena ili deljena u okviru određenog vremenskog perioda.

  Napomene: 

  • Aktivnost datoteke može da se desi više puta za jednu datoteku, ali će se računati samo kao jedna aktivna datoteka. Na primer, možete da sačuvate i sinhronizujete istu datoteku više puta tokom navedenog vremenskog perioda, ali će se računati samo kao jedna aktivna datoteka i jedna sinhronizovana datoteka u podacima.

  • Ako su datoteke uklonjene tokom navedenog vremenskog perioda za izveštaj, broj aktivnih datoteka prikazanih u izveštaju može biti veći od trenutnog broja datoteka na sajtu.

 • Korišćeno skladište (MB) jeste količina skladišta koja se trenutno koristi na sajtu.

 • Dodeljeno skladište (MB) predstavlja maksimalni iznos skladišta dodeljenog za sajt.

 • Prikazi stranice je broj prikaza stranica na sajtu.

 • Posećene stranice je broj jedinstvenih stranica koje su posećene na sajtu.

 • Osnovni veb predložak je predložak koji se koristi za kreiranje sajta.

Napomena: Ako želite da filtrirate podatke po različitim tipovima sajtova, izvezite podatke i koristite kolonu „Osnovni veb predložak“.

Ako vas smernice organizacije sprečavaju da prikažete izveštaje u kojima su informacije koje mogu identifikovati korisnika, možete da promenite postavku privatnosti za sve te izveštaje. Pročitajte odeljak Kako da sakrijem detalje na nivou korisnika? u članku Izveštaji o aktivnosti u Office 365 centru administracije.

9

Izaberite ili dodirnite stavku Upravljanje kolonama Upravljanje kolonama da biste dodali ili uklonili kolone iz izveštaja.

10

Takođe, možete da izvezete podatke izveštaja u Excel .csv datoteku tako što ćete kliknuti na vezu Izvoz Izvoz ili je dodirnuti. Ovo izvozi podatke za sve sajtove i omogućava vam da ih jednostavno sortirate i filtrirate radi dalje analize. Ako imate manje od 2000 sajtova, možete da sortirate i filtrirate u okviru tabele u samom izveštaju. Ako imate više od 2000 sajtova, da biste filtrirali i sortirali, moraćete da izvezete podatke.

Napomena: Kada se podaci izvezu u Excel datoteku, imajte u vidu da se datum kada je izveštaj napravljen prikazuje u datoteci u koloni Podaci od.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×