Office 365 izveštaji u centru administracije – iskorišćenost poštanskih sandučića

Novi izveštaj o iskorišćenosti poštanskih sandučića pruža informacije o korisnicima sa poštanskim sandučetom korisnika, kao i o nivou aktivnosti za svako na osnovu aktivnosti slanja i čitanja e-pošte, pravljenju zakazane obaveze, slanju,prihvatanju,odbijanju i otkazivanju sastanaka. Takođe pruža informacije o tome koliko prostora za skladištenje zauzima svako poštansko sanduče korisnika i koliko njih se bliži kvotama skladištenja.

Napomena: Morate biti globalni administrator u usluzi Office 365 ili Exchange, SharePoint ili Skype za posao administrator ili čitalac izveštaja da biste videli Office 365 izveštaje.

Kako se dolazi do izveštaja o iskorišćenosti poštanskih sandučića

 1. Idite u Office 365 centar administracije > Izveštaji

 2. Izaberite Iskorišćenost poštanskih sandučića iz padajućeg menija.

  Office 365 – izaberite dostupne izveštaje

Tumačenje izveštaja o iskorišćenosti poštanskih sandučića

Možete da pogledate iskorišćenost poštanskih sandučića u organizaciji tako što ćete pogledati grafikone Poštansko sanduče, Skladište i Kvota.

1

Izveštaj Korišćenje poštanskog sandučeta može se prikazati za trendove u poslednjih 7 dana, 30 dana, 90 dana ili 180 dana. Međutim, ako kliknete na određeni dan u izveštaju, tabela će prikazati podatke za do 28 dana od trenutnog datuma (a ne od datuma kada je izveštaj generisan).

2

Svaki izveštaj ima datum za koji je generisan. Izveštaji obično odražavaju kašnjenje od 24 do 48 sati od aktivnosti.

3

Grafikon „Poštansko sanduče“ prikazuje ukupan broj poštanskih sandučića korisnika u organizaciji i ukupan broj onih koji su aktivni određenog dana perioda izveštavanja. Poštansko sanduče korisnika se smatra aktivnim ako je imalo jednu aktivnost slanja ili čitanja, pravljenja zakazane obaveze, slanja, prihvatanja,odbijanja i otkazivanja sastanka.

4

Grafikon Skladište prikazuje količinu prostora za skladištenje koja se koristi u organizaciji.

5

Grafikon Kvota prikazuje broj poštanskih sandučića korisnika u svakoj kategoriji kvote. Postoje četiri kategorije kvote:

 • Dobro – broj korisnika čiji je iskorišćeni prostor za skladištenje ispod nivoa na kom se prikazuje upozorenje o kvoti.

 • Upozorenje – broj korisnika čiji je iskorišćeni prostor za skladištenje na ili iznad nivoa na kom se prikazuje upozorenje, ali ispod nivoa kvote na kom se zabranjuje slanje

 • Slanje nije moguće – broj korisnika čiji je iskorišćeni prostor za skladištenje na ili iznad nivoa na kom se zabranjuje slanje, ali ispod nivoa na kom se zabranjuje slanje/prijem

 • Slanje/prijem nisu mogući – broj korisnika čiji je iskorišćeni prostor za skladištenje na ili iznad nivoa na kom se zabranjuje slanje/prijem

6

 • Na grafikonu Poštansko sanduče, Y-osa je broj poštanskih sandučića korisnika.

 • Na grafikonu Skladište grafikon, Y-osa predstavlja iznos prostora za skladištenje koji koriste poštanski sandučići korisnika u organizaciji.

 • Na grafikonu Kvota, Y-osa predstavlja broj poštanskih sandučića korisnika u svakoj kvoti skladištenja.

 • X-osa na grafikonima „Poštansko sanduče“ i „Skladište“ predstavlja izabrani opseg datuma za ovaj određeni izveštaj.

 • X-osa na grafikonima „Kvota“ jeste kategorija kvote.

7

Grafikone koje vidite možete da filtrirate tako što ćete izabrati stavku u legendi.

8

Tabela prikazuje analizu korišćenja poštanskog sandučeta po korisniku. U tabelu možete dodati dodatne kolone.

 • Stavka Korisničko ime predstavlja e-adresu korisnika.

 • Stavka Ime za prikaz predstavlja puno ime korisnika.

 • Stavka Izbrisano odnosi se na poštansko sanduče čiji je trenutni status „Izbrisano“, ali je bilo aktivno tokom nekog dela perioda izveštavanja za taj izveštaj.

 • Datum brisanja je datum kada je poštansko sanduče izbrisano.

 • Datum kreiranja je datum kreiranja poštanskog sandučeta.

 • Datum poslednje aktivnosti odnosi se na datum kada je poštansko sanduče imalo aktivnost slanja ili čitanja e-pošte.

 • Broj stavki odnosi se na ukupan broj stavki u poštanskom sandučetu.

 • Iskorišćenost skladišta (MB) odnosi se na ukupan prostor za skladištenje koji se koristi.

 • Prikaz upozorenja o kvoti (MB) se odnosi na ograničenje prostora za skladištenje kada vlasnik poštanskog sandučeta prima upozorenje da će uskoro dostići kvotu skladištenja.

 • Kvota zabrane slanja (MB) se odnosi na ograničenje prostora za skladištenje kada poštansko sanduče više ne može da šalje e-poruke.

 • Kvota zabrane slanja i prijema (MB) se odnosi na ograničenje prostora za skladištenje kada poštansko sanduče više ne može da šalje ili prima e-poruke.

Ako vas smernice organizacije sprečavaju da prikažete izveštaje u kojima su informacije koje mogu identifikovati korisnika, možete da promenite postavku privatnosti za sve te izveštaje. Pročitajte odeljak Skrivanje detalja o korisniku u izveštajima u članku Izveštaji o aktivnosti u Office 365 centru administracije.

9

Takođe, možete da izvezete podatke izveštaja u Excel .csv datoteku tako što ćete kliknuti na vezu Izvoz ili je dodirnuti.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×