Office 365 izveštaji u centru administracije – iskorišćenost aplikacija za e-poštu

Nova Office 365 kontrolna tabla Izveštaji prikazuje pregled aktivnosti u Office 365 proizvodima u organizaciji. Ona vam omogućava da dubinski istražite izveštaje na nivou pojedinačnog proizvoda kako biste dobili detaljniji uvid u aktivnosti u okviru svakog proizvoda. Pročitajte temu Pregled izveštaja. U Office 365 izveštaju o iskorišćenosti aplikacija za e-poštu, možete da vidite koliko se aplikacija za e-poštu povezuje sa uslugom Exchange Online. Takođe možete da vidite informacije o verziji Outlook aplikacija koje korisnici koriste, što će vam omogućiti da onima koji koriste nepodržane verzije napomenete da instaliraju podržane verzije programa Outlook.

Napomena: Morate biti globalni administrator u usluzi Office 365 ili Exchange, SharePoint ili Skype za posao administrator ili čitalac izveštaja da biste videli Office 365 izveštaje.

Kako se dolazi do Office 365 izveštaja o aplikacijama za e-poštu

 1. Izaberite stavke „Office 365 centar administracije“ > Izveštaji > Upotreba.

 2. U padajućem meniju „Izbor izveštaja“ izaberite stavku Iskorišćenost aplikacija za e-poštu.

  Office 365 izveštaji – padajući meni „Klijenti za e-poštu koji se koriste“

Tumačenje Office 365 izveštaja o aplikacijama za e-poštu

Možete da steknete uvid u aktivnost Office 365 aplikacija za e-poštu tako što ćete pogledati grafikone Korisnici i Klijenti.

Snimak ekrana: Office 365 izveštaji – Klijenti za e-poštu koji se koriste

1

Izveštaj Korišćene Office 365 aplikacije e-pošte može se prikazati za trendove u poslednjih 7 dana, 30 dana, 90 dana ili 180 dana. Međutim, ako kliknete na određeni dan u izveštaju, tabela (7) prikazaće podatke za do 28 dana od trenutnog datuma (a ne od datuma kada je izveštaj generisan).

2

Svaki izveštaj ima datum za koji je generisan. Izveštaji obično odražavaju kašnjenje od 24 do 48 sati od aktivnosti.

3

Prikaz Korisnici prikazuje vam broj jedinstvenih korisnika koji su se povezali sa uslugom Exchange Online pomoću bilo koje aplikacije za e-poštu.

4

Prikaz Aplikacije prikazuje broj jedinstvenih korisnika po aplikaciji tokom izabranog vremenskog perioda.

5

Prikaz Verzije prikazuje broj jedinstvenih korisnika za svaku verziju programa Outlook u operativnom sistemu Windows.

5

 • Na grafikonu Korisnici, Y-osa je ukupan broj jedinstvenih korisnika koji su se povezali sa nekom aplikacijom bilo koji dan tokom perioda izveštavanja.

 • Na grafikonu Korisnici, X-osa je broj jedinstvenih korisnika koji su koristili aplikaciju tokom tog perioda izveštavanja.

 • Na grafikonu Aplikacije, Y-osa je ukupan broj jedinstvenih korisnika koji su koristili određenu aplikaciju tokom perioda izveštavanja.

 • Na grafikonu Aplikacije, X-osa je lista aplikacija u vašoj organizaciji.

 • Na grafikonu Verzije, Y-osa je ukupan broj jedinstvenih korisnika koji koriste određenu verziju programa Outlook za računare. Ako izveštaj ne možete da razreši broj verzije programa Outlook, količina će se pojaviti kao „Neodređeno“.

 • Na grafikonu Verzije, X-osa je lista aplikacija u vašoj organizaciji.

6

Grupe koje vidite u grafikonima možete da filtrirate tako što ćete izabrati stavku u legendi. Na primer, na grafikonu Korisnici, kliknite na ili dodirnite Mac mail ili Outlook Snimak ekrana: Lista klijenata za e-poštu. Kliknite na klijent za e-poštu da biste dobili više podataka o izveštavanju o njemu. da biste videli samo informacije vezane za jednu od ovih stavki. Promena ovog izbora ne menja informacije u tabeli koordinatne mreže. Mac mail, Outlook for Mac, Outlook mobile, Outlook za računare i Outlook na vebu primeri su aplikacija za e-poštu koje možda imate u organizaciji.

7

Napomena: Možda nećete videti sve stavke na dolenavedenoj listi u kolonama dok ih ne dodate.

 • Korisničko ime je ime vlasnika aplikacije za e-poštu.

 • Datum poslednje aktivnosti je najnoviji datum kada se aplikacija povezala sa uslugom Exchange Online.

 • Mac mail, Mac Outlook i Outlook, Outlook mobile i Outlook na vebu primeri su aplikacija za e-poštu koje možda imate u organizaciji.

Ako vas smernice organizacije sprečavaju da prikažete izveštaje u kojima su informacije koje mogu identifikovati korisnika, možete da promenite postavku privatnosti za sve te izveštaje. Pročitajte odeljak Kako da sakrijem detalje o korisniku u članku Izveštaji o aktivnosti u pregledu Office 365 centra administracije.

8

Izaberite ili dodirnite stavku Upravljanje kolonama da biste dodali ili uklonili kolone iz izveštaja.

Snimak ekrana: Office 365 izveštaj o iskorišćenosti aplikacija za e-poštu – izbor kolona

9

Takođe, možete da izvezete podatke izveštaja u Excel .csv datoteku tako što ćete kliknuti na vezu Izvoz Office 365 izveštaji – izvezite podatke u Excel datoteku ili je dodirnuti. Ovo izvozi podatke za sve korisnike i omogućava vam da ih jednostavno sortirate i filtrirate radi dalje analize. Ako imate manje od 2000 korisnika, možete da sortirate i filtrirate u okviru tabele u samom izveštaju. Ako imate više od 2000 korisnika, da biste filtrirali i sortirali, moraćete da izvezete podatke.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×