Office 365 izveštaji u centru administracije – aktivnosti u usluzi OneDrive for Business

Nova Office 365 kontrolna tabla Izveštaji prikazuje pregled aktivnosti u Office 365 proizvodima u organizaciji. Ona vam omogućava da dubinski istražite izveštaje na nivou pojedinačnog proizvoda kako biste dobili detaljniji uvid u aktivnosti u okviru svakog proizvoda. Pročitajte temu Pregled izveštaja.

Na primer, možete da razumete aktivnost svakog korisnika licenciranog za korišćenje usluge OneDrive tako što ćete pogledati njihovu interakciju sa datotekama u usluzi OneDrive. Pomaže vam i da razumete nivo saradnje tako što ćete pogledati broj datoteka koje se dele.

Napomena: Neke funkcionalnosti se postepeno uvode. To znači da možda još uvek ne vidite ovu funkciju ili da ona izgleda drugačije od onoga što je opisano u člancima pomoći. Ali, ne brinite – uskoro će postati dostupna!

Ako želite da razumete količinu aktivnost do koje dolazi na svakom OneDrive nalogu i iskorišćenost skladišta, možete da prikažete OneDrive izveštaj o iskorišćenosti.

Napomena: Morate biti globalni administrator u usluzi Office 365 ili Exchange, SharePoint ili Skype za posao administrator ili čitalac izveštaja da biste videli Office 365 izveštaje.

Kako se dolazi do izveštaja o OneDrive aktivnostima?

 1. U Office 365 centru administracije izaberite stavku Izveštaji, a zatim iz levog menija izaberite Upotreba ili kliknite na vidžet Izveštaji.

  Pogledajte nove Office 365 izveštaje o aktivnostima
 2. Koristite padajući meni Izaberite izveštaj u gornjem levom uglu i izaberite OneDrive aktivnosti.

  Izbor izveštaja

Tumačenje izveštaja o aktivnostima u usluzi OneDrive for Business

Možete da dobijete uvid u OneDrive for Business aktivnosti tako što ćete pogledati prikaze Datoteke i Korisnici.

Izveštaj o aktivnostima u usluzi OneDrive

1

Izveštaj Aktivnost usluge OneDrive for Business može se prikazati za trendove u poslednjih 7 dana, 30 dana, 90 dana ili 180 dana. Međutim, ako kliknete na određeni dan u izveštaju, tabela (7) prikazaće podatke za do 28 dana od trenutnog datuma (a ne od datuma kada je izveštaj generisan).

2

Svaki izveštaj ima datum za koji je generisan. Izveštaji obično odražavaju kašnjenje od 24 do 48 sati od aktivnosti.

Napomena: Povremeno može doći do nepredvidivih odlaganja u prikupljanju podataka i obradi koja može da odloži generisanje izveštaja. Prikazani datum izveštaja uvek je odraz trenutnog datuma za koji je sistem obradio podatke za izveštaj. Težimo da ovo zadržimo u opsegu od 24–48 sati od vremena aktivnosti.

3

Prikaz Datoteke vam pomaže da razumete jedinstveni broj licenciranih korisnika koji su obavili interakcije sa datotekama na bilo kom OneDrive nalogu.

4

Prikaz Korisnici vam pomaže da razumete trend u broju aktivnih OneDrive korisnika. Korisnik se smatra aktivnim ako je izvršio neku aktivnost vezanu za datoteke (čuvanje, sinhronizacija, izmena ili deljenje) tokom navedenog vremenskog perioda.

Napomena: Aktivnost datoteke može da se desi više puta za jednu datoteku, ali će se računati samo kao jedna aktivna datoteka. Na primer, možete da sačuvate i sinhronizujete istu datoteku više puta tokom navedenog vremenskog perioda, ali će se računati samo kao jedna aktivna datoteka i jedna sinhronizovana datoteka u podacima.

5

 • Na grafikonu Datoteke, Y-osa je broj jedinstvenih datoteka koje je bilo koji korisnik sačuvao, sinhronizovao, izmenio ili delio.

 • Na grafikonu Korisnici, Y-osa predstavlja broj jedinstvenih korisnika koji su obavili interakciju sa datotekama (čuvanje, sinhronizacija, izmena ili deljenje) na bilo kom OneDrive nalogu.

 • X-osa na svim grafikonima predstavlja izabrani opseg datuma za ovaj određeni izveštaj.

6

Grupe koje vidite na grafikonu možete da filtrirate tako što ćete izabrati stavku u legendi. Na primer, na grafikonu Datoteke izaberite ili dodirnite stavke Aktivno ili Sinhronizovano Legenda izveštaja o aktivnostima u usluzi OneDrive for Business da biste videli samo informacije koje se odnose na svaku od njih posebno. Ako promenite ovu selekciju, ne menjaju se informacije u tabeli koordinatne mreže.

7

Ova tabela prikazuje analizu podataka na nivou korisnika. Možete da dodate ili uklonite kolone iz tabele.

Kolone izveštaja o aktivnostima u usluzi OneDrive for Business
 • Korisničko ime je korisničko ime vlasnika OneDrive naloga.

 • Datum poslednje aktivnosti (UTC) je poslednji datum kada je aktivnost vezana za datoteku izvršena na OneDrive nalogu za izabrani opseg datuma. Da biste videli aktivnosti koje su se desile određenog datuma, izaberite datum direktno na grafikonu.

  Izaberite određeni datum u grafikonu

  To će filtrirati tabelu da biste prikazali podatke o aktivnosti vezane za datoteke samo za korisnike koji su izvršili aktivnost tog dana.

 • Prikazane ili uređene datoteke je broj datoteka koje je korisnik otpremio, preuzeo, izmenio ili prikazao.

 • Sinhronizovane datoteke je broj datoteka koje se sinhronizuju između lokalnog uređaja korisnika i OneDrive naloga.

 • Datoteke koje se dele interno je broj datoteka koje se dele sa korisnicima u organizaciji.

 • Datoteke koje se dele spolja je broj datoteka koje se dele sa korisnicima van organizacije.

 • Izbrisano ukazuje na to da je licenca korisnika uklonjena.

  Napomena: Aktivnosti za izbrisanog korisnika će se i dalje prikazivati u izveštaju ako je on bio licenciran u nekom trenutku tokom izabranog vremenskog perioda. Kolona Izbrisano vam pomaže da obratite pažnju na to da korisnik možda više nije aktivan, ali je doprineo podacima u izveštaju.

 • Datum brisanja je datum kada je uklonjena licenca korisnika.

 • Stavka Dodeljeni proizvod predstavlja Office 365 proizvode koji su licencirani korisniku.

Ako vas smernice organizacije sprečavaju da prikažete izveštaje u kojima su informacije koje mogu identifikovati korisnika, možete da promenite postavku privatnosti za sve te izveštaje. Pročitajte odeljak Kako da sakrijem detalje na nivou korisnika? u članku Izveštaji o aktivnosti u Office 365 centru administracije.

8

Kliknite na ikonu Upravljanje kolonama Upravljanje kolonama ili je dodirnite da biste dodali ili uklonili kolone iz izveštaja.

9

Takođe, možete da izvezete podatke izveštaja u Excel .csv datoteku tako što ćete kliknuti na vezu Izvoz Dugme „Izvezi“ ili je dodirnuti. Ovo izvozi podatke za sve korisnike i omogućava vam da ih jednostavno sortirate i filtrirate radi dalje analize. Ako imate manje od 2000 korisnika, možete da sortirate i filtrirate u okviru tabele u samom izveštaju. Ako imate više od 2000 korisnika, da biste filtrirali i sortirali, moraćete da izvezete podatke.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×