Office 2010 kraj podrške plan

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Office 2010 do kraja podrške na 13 oktobar 2020. Ako već niste da započeo da nadogradite Office 2010 okruženju, preporučujemo da pokrenete sada.

Ovaj članak pruža preporuke, informacije i veze će vam pomoći administratorima i IT stručnjaci u velikim preduzećima plan njihove nadogradnje za Office 365 ProPlus.

Napomene: 

Takođe se preporučuje business i enterprise korisnike koristite primenu prednosti koje ste dobili od korporacije Microsoft i Microsoft certifikovani partnerima, uključujući Microsoft softveru za oblak migracije i Software Assurance primenu i planiranje uslugaza lokalnu nadogradnje.

Kako se kraj podrška za srednju vrednost?

Office 2010, kao što je gotovo sve Microsoft proizvode, ima životnog ciklusa podrške tokom kojeg pružamo popravke grešaka i bezbednosne ispravke. Ovaj životni ciklus traje određeni broj godina od datuma prvog izdanja proizvoda. Za Office 2010, životnom ciklusu podrške je 10 godina. Na kraju ovog životnog ciklusa je poznat kao proizvoda kraj podrška. Kada Office 2010 dođe do kraja podrške na 13 oktobar 2020, Microsoft više neće obezbeđivati na sledeći način:

 • Tehnička podrška za probleme

 • Popravke grešaka za probleme koji su otkrivena

 • Bezbednosne ispravke za slabosti koja su otkrivena

Zbog promena naveden iznad, preporučujemo da nadogradite što pre.

Koje opcije imam?

Sa Office 2010 do kraja podrške, ovo je dobar trenutak da istražite opcije i priprema nadogradnje plan za bilo koji od ovih najnovije verzije Office:

 • Office 365 ProPlus, pretplata verziju Office koja dolazi uz većinu Office 365 enterprise planove.

 • Office 2016, što je prodao kao jednokratnu kupovinu i dostupne za jedan računar po licenci.

Ključni razlika između Office 365 ProPlus i Office 2016 je to Office 365 ProPlus se ažurira redovno, često kao mesečni sa novim funkcijama. Office 2016 samo ima iste funkcije koje je imala kada objavljen je septembra 2015.

Ovaj članak pruža uputstva o nadogradnji na Office 365 ProPlus.

Šta je to Office 365? Šta je to Office 365 ProPlus?

Office 365 pruža planovima pretplate koje uključuju pristup Office aplikacija i drugih usluga oblaka, uključujući Skype za posao, Exchange Online i OneDrive for Business. Office 365 ProPlus je verziju sistema Office koja dolazi uz većinu Office 365 enterprise planove. Office 365 ProPlus uključuje pun verzijama programa Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Publisher, Access i Skype za posao instaliran na klijentskim računarima.

Za razliku od Office 2010, Office 365 ProPlus koristi na osnovu korisničkog licenciranja model koji omogućava ljudima da biste instalirali Office na najviše 5 računara ili Mac i na svojim mobilnim uređajima. Postoje i razlike u kako vam primenite licence i aktiviranje Office 365 ProPlus u odnosu na Office 2010. Za više informacija o Office 365 ProPlus, pogledajte sledeće informacije:

Pregledajte šta se promenilo u odnosu na verziju sistema Office 2010

Da biste saznali više o promene iz Office 2010Office 365 ProPlus, pregledajte ažuriranje članke za svaki od Office izdanja: promene u sistemu Office 2013 i promene u sistemu Office 2016 za Windows.

Za informacije o novim funkcijama dostupne u Office 365 ProPlus, pogledajte članak Šta je novo u usluzi Office 365.

Pregled sistemskih zahteva za Office 365 ProPlus

Pre nadogradnje na Office 365 ProPlus, proverite da na klijentskim računarima ispunjava ili premašuje minimalne sistemske zahteve.

Pored toga, trebalo bi da pregledate sistemski zahtevi za vaše radnih opterećenja servera Office . Na primer, Exchange 2007 ne podržava Outlook 2016. Više informacija potražite u članku Exchange Server Supportability Matrica i Sistemski zahtevi za Office proizvode servera.

Plan za Office 365

Zato što Office 365 ProPlus dolazi sa većinom enterprise Office 365 planove, trebalo bi da pregledate svoje trenutne mogućnosti Office 365 kao deo planiranja nadogradnju na Office 365 ProPlus. Pre primene Office 365 ProPlus, na primer, uverite se da svi korisnici imaju Office 365 naloge i licenci. Više informacija potražite u članku Primena programa Office 365 Enterprise za vašu organizaciju.

Procenite kompatibilnost aplikacija

Pre nego što primenite Office 365 ProPlus, možda ćete želeti da testirate preduzeća kritičnih VBA makroi, nezavisnih proizvođača programski dodaci, i složene dokumentima i unakrsnih tabela da procenite njihove kompatibilnosti sa Office 365 ProPlus. Više informacija potražite u članku Assess kompatibilnosti aplikacija

Da vam pomognemo sa procenjuju aplikaciju za kompatibilnost sa Office 365 ProPlus, preporučujemo da koristite resurse za spremnost alatki za programski dodaci za Office i VBA. Spremnost alatki uključuje spremnost izveštaj autora, što kreira izveštaj Excel sa VBA makroa kompatibilnosti i programski dodatak za spremnost informacije koje pomažu vašem preduzeću procenite spremnost da biste premestili Office 365 ProPlus.

Spremnost alatki možete besplatno preuzeti sa lokacije Microsoft Download Center. Više informacija potražite u članku Korišćenje alatki za spremnost da procenite kompatibilnost aplikacija za Office 365 ProPlus.

Procenite infrastrukturu i okruženje

Da biste odlučili kako da nadogradite na Office 365 ProPlus, trebalo bi da procenite infrastrukturu i okruženju, uključujući sledeće:

 • Broj i distribucija klijenata, uključujući potrebni jezici.

 • IT infrastrukture, uključujući operativni sistemi, podrška za mobilni uređaj, korisničke dozvole i upravljanje i metode distribucije softvera.

 • Infrastruktura mreže, uključujući veze sa Internetom i unutrašnje softver distribuciju tačaka.

 • Infrastrukture oblaka, uključujući postojeće Office 365 mogućnosti, korisnik licenciranje i identitet.

Procenu od ovih komponenti će uticati na način na koji želite da nadogradite. Više informacija potražite u članku Assess okruženje i zahtevi za primenu usluge Office 365 ProPlus.

Pregledajte nove postavke smernica grupe

Kao i sa bilo kog novu verziju Officesu nove datoteke administriranja (ADMX/ADML) za postavke smernica grupe. Sada se sve postavke smernica grupe za Office 365 ProPlus nalaze u HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Office\16.0 i HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Office\16.0.

Možete besplatno da preuzmete administriranja datoteke (ADMX/ADML) za postavke smernica grupe za Office 365 ProPlus sa lokacije Microsoft Download Center . Preuzimanje uključuje datoteku Excel koja navodi sve postavke smernica grupe i nove postavke smernica za Office 365 ProPlus.

Odaberite kako želite da primenite Office 365 ProPlus

Možete da primenite Office 365 ProPlus iz oblaka, iz lokalnih izvora na mreži ili sa System Center Configuration Manager (ili drugo rešenje distribucije softvera). Koju opciju odaberete zavisi od vaše okruženje i business zahteve. Primena iz oblaka, na primer, umanjuje ti administrativnu iznad, ali može da zahteva više propusnog opsega mreže. Primena sa Configuration Manager ili iz lokalnih izvora, sa druge strane, nudi granularniji kontrolu nad primenu sistema Office 365 ProPlus, uključujući koje aplikacije i jezike instalirane na koji klijentskim računarima.

Više informacija potražite u članku Planiranje vaše poslovne primenu sistema Office 365 ProPlus.

Odaberite koliko često će se ažuriranje sistema Office

Sa Office 365 ProPlus, možete da kontrolišete koliko često korisnici primanje ispravki funkcija njihove Office aplikacijama. Više informacija potražite u članku Pregled kanala ispravka za Office 365 ProPlus.

Plan za dodatne jezike

Možete da instalirate jezički paket pribora nakon što ste postavili Office 365 ProPlusu jednom od njene osnovnu jezike. Da biste instalirali jezički paket pribora na dva načina:

 • Imate korisnici preuzmete i instalirate jezičke pakete pribora koje su im potrebne sa Office 365 portala.

 • Koristite Alatka za primenu programskog paketa Office za primenu odgovarajući jezički paket pribora za korisnike.

Više informacija potražite u članku Pregled primene jezike u Office 365 ProPlus.

Posebna razmatranja

Alatka za prilagođavanje sistema Office ne koristi kao deo sistema Office 365 ProPlus instalaciju. Umesto toga, možete da prilagodite instalaciju za korisnike sa Alatka za primenu programskog paketa Office. Više informacija potražite u članku pregled alatke za primenu sistema Office.

Uklanjanje programa InfoPath iz usluge Office 365 ProPlus. InfoPath 2013 ostaje trenutnoj verziji i samim tim nije uključen u Office 365 ProPlus. Kada nadogradite postojeću instalaciju sistema Office 2010Office 365 ProPlus, InfoPath je uklonjen sa računara. Da li korisnici i dalje treba da koristite InfoPath, 2013 verzija InfoPath je dostupan za instalaciju na stranici softver na portalu Office 365 .

Srodne teme

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×