Određivanje odredišta na koje se šalje za biblioteku

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Za biblioteku možete navesti prilagođeno odredište na koje se šalje kako bi osobe koje koriste tu biblioteku mogle lako da kopiraju datoteke na odredište koje ste naveli. Potrebne su vam dozvole za dizajniranje za tu biblioteku da biste naveli prilagođeno odredište na koje se šalje za biblioteku.

Ovaj članak sadrži:

Kako funkcioniše komande Pošalji?

Navođenje odredišne za biblioteku dokumenata

Kako funkcioniše komande Pošalji?

Komanda Pošalji se pojavljuje u priručnom meniju svake datoteke u biblioteci. Administratori lokacije i menadžeri lista mogu da odrede drugačije odredište za komandu „Pošalji“ za biblioteku, tako da se to odredište pojavljuje u priručnom meniju osobama koje koriste biblioteku. Osim toga, komandu Pošalji možete da koristite za kopiranje datoteke na odredište koje sami odredite.

Pomoću komande Pošalji možete da kopirate datoteke iz biblioteke u kojoj su kreirane u neku drugu biblioteku. Kada se datoteka kopira na taj način, kopija ostaje povezana sa izvornom datotekom i možete odabrati da se ta kopija ažurira kada se unesu izmene u izvornu datoteku. Osim toga, ako kopija i njena izvorna datoteka dele zajedničke kolone i polja, te kolone i polja se ažuriraju kada se ažurira kopija.

Komanda Pošalji olakšava osobama u nekoj organizaciji da dele informacije sa drugim timovima ili da informacije objavljuju na centralnu lokaciju. Na primer, marketing tim može da sačuva radne verzije publikacija o istraživanju tržišta u biblioteku dokumenata na timskoj lokaciji svog odeljenja. Kada se ti dokumenti o istraživanju tržišta dovrše, tim može da koristi komandu Pošalji da bi te dokumente kopirao u drugu biblioteku dokumenata dostupnu terenskoj prodajnoj službi i drugim timovima u kompaniji. Kada član marketinškog tima koristi komandu Pošalji da bi iskopirao dokument na ovo odredište, može da odabere da mu se ponudi ažuriranje postojećih kopija svaki put kada se prijavljuje izvorni dokument. Po potrebi, član marketinškog tima može odabrati da ažurira sve postojeće kopije pri svakom ažuriranju izvorne datoteke.

Komanda Pošalji olakšava održavanje datoteka po bibliotekama i lokacijama u nekoj organizaciji jer, kada se datoteke kopiraju komandom Pošalji, server prati vezu između izvorne datoteke i svih njenih kopija. Korisnici mogu da pregledaju sve kopije neke stavke i upravljaju njima centralno sa stranice „Upravljanje kopijama“, gde mogu da vide koje kopije nude ažuriranje, da menjaju postavke ažuriranja za kopije, ažuriraju kopije ili kreiraju nove.

Napomene: 

 • Komandu Pošalji možete podrazumevano da koristite za kopiranje datoteka u biblioteke kolekcije lokacija. Ako datoteke kopirate sa klijentskog računara koji ima program kompatibilan sa sistemom Windows SharePoint Services 3.0, kao što je Microsoft Office Word 2007 i pregledač koji podržava Microsoft ActiveX kontrole, kao što je Microsoft Internet Explorer, možete da koristite komandu Pošalji za kopiranje datoteka ne samo između biblioteka unutar kolekcije lokacija, već i između različitih Web aplikacija. Ako datoteke kopirate iz pregledača klijentskog računara koji ne podržava ActiveX kontrole, datoteke ćete moći da kopirate samo u biblioteke unutar kolekcija lokacija koje dele isto ime domena (ime lokacije najvišeg nivoa) sa izvornom bibliotekom.

 • Ako datoteke treba da kopirate na lokaciju koja ima omogućenu potvrdu identiteta za obrasce ili je lokacija bezbedna (na primer, lokacija sa URL adresom koja počinje sa https://), morate odredište kopije da dodate u listu pouzdanih lokacija u pregledaču.

Vrh stranice

Određivanje odredišta na koje se šalje za biblioteku dokumenata

U biblioteci dokumenata, gde se nalaze izvorne datoteke (originalne verzije), navedite odredište na koje se šalje.

 1. Upišite URL adresu za SharePoint biblioteku u koju želite da kopirate datoteke.

 2. Ako je već otvorena biblioteka za koju želite da navedete odredište na koje se šalje, izaberite njeno ime na traci „Brzo pokretanje“.

  Ako se ne pojavi ime biblioteke, izaberite stavku Prikaz celog sadržaja lokacije i zatim kliknite na ime biblioteke.

  1. Na na postavke meni Settings menu , izaberite stavku postavke za tip biblioteke koju želite da otvorite.

   Na primer, u biblioteci dokumenata izaberite stavku Postavke biblioteke dokumenata.

 3. U grupi Opšte postavke, izaberite stavku Napredne postavke.

 4. U odeljku Prilagođeno odredište na koje se šalje, u grupi Ime odredišta upišite kratko ime odredišta na koje će se kopirati datoteke. Preporučuje se da ime bude kratko jer se pojavljuje u priručnom meniju za biblioteku, posle komande Pošalji.

 5. U okviru URL ADRESE, otkucajte Uniform Resource Locator (URL) za SharePoint biblioteku u koju želite da budu u mogućnosti da kopirate datoteke. Na primer, da biste kopirali određenu biblioteku dokumenata ili fasciklu u biblioteci dokumenata, otkucajte nešto od sledećeg: http://servername/sitename/libraryname ili http://servername/sitename/libraryname/imefascikle.

  Važno: Kopirajte i nalepite URL za SharePoint biblioteku odredište direktno iz pregledača u ovaj okvir za tekst jer ova verzija URL će sadržati dodatne znakove koji će vas sprečavaju da možete da kopirate datoteku uspešno odredišnu biblioteku.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×