Održavanje privatnosti i bezbednosti tokom korišćenja programa Business Contact Manager

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Korporacija Microsoft je posvećena Zaštita privatnosti i bezbednosti na računaru, odnosno pomaže da obezbedite svoj računar i mreže. Da biste bolje razumeli funkcije programskog dodatka Menadžer za poslovne kontakte za Outlook utiču na privatnost i bezbednosnih svoje poslovne podatke, e-poruke, zadacima ili zakazanim obavezama, pregledajte sledeće informacije.

Razmatranje privatnosti i bezbednosti

Funkcija

Uticaj na privatnost (rizik)

Šta možete da uradite

Povezivanje i praćenje e-poruka

Ako je omogućeno, praćenje automatski veze i povezivanje e-pošte e-poruke sa izabranim e-adresama za izabrane naloge i poslovnih kontakata. Kada je povezivanje završeno, sve dolazne i odlazne e-poruke su navedene u istoriju komunikacije poslovnog kontakta ili zapis o poslovnom kontaktu. Svako ko ima pristup ovih zapisa samim tim ima pristup ove e-poruke.

Da biste smanjili mogućnost povezane e-poruke koji se pristupa drugim osobama, uradite nešto od sledećeg:

  • Ako ste već omogućili povezivanje e-pošte i praćenje privatne baze podataka, pre deljenja baze podataka, u dijalogu Deljenje baze podataka opozovite izbor u polju za potvrdu želim da zadržim moj trenutni e-pošte postavke povezivanja i praćenja .

  • Da biste uklonili sve povezane e-adrese sa zapisima, osim onih povezanih podležu poslovni projekti, u dijalogu Upravljanje adrese i fascikle za e-poštu povezivanje i praćenje , na kartici e-pošte , kliknite na dugme Obriši sve.

  • Da biste uklonili vezu na određenu e-poruku sa zapis, otvorite Istorije komunikacije tog zapisa i izbrišite poruku. Ova radnja briše povezanu poruku iz samo zapis koji ste izabrali.

Za više informacija o povezivanju e-pošte i praćenje, kliknite na dugme pomoć u dijalogu Upravljanje adrese i fascikle za e-poštu povezivanje i praćenje ili pogledajte članak Povezivanje i praćenje e-poruka u Menadžeru za poslovne kontakte.

Deljenje baze podataka

U Menadžer za poslovne kontakte za Outlook, možete da delite poslovne podatke sa kolegama putem deljenja baze podataka. Kada delite vaše baza podataka Menadžera za poslovne kontakte, omogućavate kolegama pristup sledećim: klijenata e-adrese, Istorija komunikacije, uključujući i njihove e-poruke (ako ste omogućili e-pošte za povezivanje i praćenje) i telefon evidencije, datoteke, a zakazane obaveze koje su povezane sa naloge, poslovne kontakte, mogućnosti za poslovanje ili poslovnim projektima.

Napomena: Menadžer za poslovne kontakte za Outlook zahteva instalaciju sistema Microsoft SQL Server Express. Kada delite bazu podataka Menadžera za poslovne kontakte, SQL Server Express ovlašćenim korisnicima omogućava da pristupi bazi podataka. Ovaj program ne deli ili Pošalji informacije o vama ili poslovnih kontakata.

Preporučujemo da ne delite bazu podataka Menadžera za poslovne kontakte. Međutim, ako odlučite da delite bazu podataka, morate kontrolišete ko ima pristup njoj. Samo saradnici (korisnici) kojima ste odobrili pristup možete da koristite bazu podataka Menadžera za poslovne kontakte.

Ako postoje stavke Istorija komunikacije zapisa koji ne želite da delite sa kolegama, izbrišite ove stavke iz istorije komunikacije.

Više informacija o deljenju potražite u sledećim temama:

Vraćanje baze podataka Menadžera za poslovne kontakte

Kada pravite rezervnu kopiju baze podataka, možete da kreirate kopiju baze podataka sa najnovijim podacima. Buduće promene koje izvršite na sadržaj baze podataka nisu uključeni u rezervnu kopiju baze podataka. Stoga, ako rezervnu kopiju baze podataka vratite u prethodno stanje, neće sadržati promene koje ste izvršili nakon rezervne kopije kreirati kopiju.

Više informacija o pravljenju rezervne kopije i vraćanje u prethodno stanje baze podataka potražite u sledećim temama:

Brisanje zapisa i stavki

Kada izbrišete zapise i stavke u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook, su uskladišteni u fascikli Menadžera za poslovne kontakte Izbrisane stavke sve dok ne ispraznite fasciklu. Samo vlasnik baze podataka može da Isprazni fasciklu " Izbrisane stavke ".

Ako ste vlasnik baze podataka, povremeno ispraznite fasciklu Menadžera za poslovne kontakte Izbrisane stavke .

Više informacija o tome kako da trajno brisanje stavki potražite u sledećim temama:

Omogućavanje zaštitnog zida

Bez zaštitni zid između računara i interneta, datoteka se može pristupiti druge osobe. Zaštitni zid pomaže u sprečavanju neovlašćenog pristupa. Windows zaštitni zid je podrazumevano omogućena na operativnom sistemu Windows XP, Windows Vista i Windows 7.

Omogućavanje Windows zaštitnog zida

  1. Na Kontrolnoj tabli, kliknite dvaput na stavku Windows zaštitni zid.

  2. Uradite nešto od sledećeg:

    • U operativnom sistemu Windows XP, kliknite na dugme na (preporučuje se).

    • U operativnom sistemu Windows Vista i Windows 7, kliknite na dugme uključili Windows zaštitni zid ili isključitei izaberite Uključili Windows zaštitni zid za mrežu.

Omogući šifrovanje

Kada Microsoft SQL Server Express se instalira sa Menadžer za poslovne kontakte za Outlook, on je konfigurisan podrazumevano da koristite za šifrovanje za sve komunikacije sa bazom podataka Menadžera za poslovne kontakte. Međutim, postoje neke retkih uslovi kada šifrovanje za SQL Server Express ne može da se omoguće podrazumevano.

Šifrovanje sprečava podatke koji se čita svako ko može da je mapa.

Uverite se da šifrovanja je omogućen za SQL Server. Za više informacija o tome kako da omogućite za SQL Server Express šifrovanja, pogledajte sledeće informacije:

Da biste zadržali privatnosti i bezbednosti na vašem računaru, povremeno idite na sledeći Veb lokacije za ažuriranje i najbolje prakse:

Takođe možete da se prijavite da biste primili obaveštenja e-pošte Microsoft bezbednosne ispravke po tehničke bezbednosnih obaveštenja Veb lokacije Microsoft. Usluga je usklađena kućne korisnike i mala preduzeća. Ako se pretplatite, ova usluga će vas obavestiti kada Microsoft objavljuje upozorenje važnih bezbednosnih biltena ili virusa, a takođe koje radnje koje treba preduzeti da čuva protiv na razmenjuje pretnja.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×