Odobravanje ili odbacivanje stavki ili datoteka na listi lokacije ili u biblioteci

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Neke liste i biblioteke na lokacijama podešene tako da samo odobreni stavki ili datoteka se može objaviti u njima. Blogovi su dobar primer. Većina organizacija su oprezni da odobre blogove tako da ne primaju neprikladnog jezik, uvredljiv retoriku ili neželjene e-pošte.

Ako neko stavke ili datoteke na listu ili biblioteku, to je na čekanju statusa dok ga odobre nekoga ko ima potrebne dozvole da biste to uradili. Dok čeka na odobrenje, ili posle biti odbačena, on će ostati u čekanju statusa. Obično, kada je na čekanju statusa stavke ili datoteke, samo autor stavke ili datoteke i osobe koje imaju dozvole za upravljanje listama i bibliotekama može da ga vidi. To postaje vidljiv drugim osobama samo nakon njegov status se menja na čekanju u Odobreno. Odbačene stavke i datoteke ostati u listi ili biblioteci dok se ne briše nekoga ko ima neophodne dozvole ih ili dok se ne brišu na originators

Važno: Ako bezbednosti u biblioteci podešen da dozvoli bilo kom korisniku da čita stavke, zatim svako ko ima dozvole za lokaciju "čitanje" može da vidi sve stavke u listi ili biblioteci, da li ili ne stavke u status Odobreno .

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Odobravanje ili odbacivanje stavki ili datoteka na listi lokacija ili u biblioteci

Odobravaju stavke ili datoteke

Odbacivanje stavke ili datoteke

Odobravanje ili odbacivanje stavki ili datoteka na listi lokacije ili u biblioteci

Samo osobe koje imaju dozvole za dizajniranje ili potpune kontrole mogu odobravanje ili odbacivanje stavki ili datoteka na listi ili u biblioteci koja zahteva odobrenje. Drugi korisnici lokacije možete da prikažete samo imaju dozvolu za prikaz ili same i oni su otpremljene.

Važno: Odobravanje ili odbacivanje stavki ili datoteka iz liste ili biblioteke se moraju izvršiti jedan po jedan. Ne možete da odobrite ili odbacite više stavki ili datoteka iz jedne operacije.

Odobravaju stavke ili datoteke

 1. Idite u biblioteku ili listu u kojoj se nalazi na čekanju stavke ili datoteke.

  SharePoint biblioteka sa datotekom koja čeka na odobrenje

 2. Zadržite pokazivač miša iznad stavke, kliknite na strelicu i zatim u okviru padajuće liste pored stavke ili datoteke imena, izaberite stavku Odobri/odbaci.

  Padajući meni „Odobri/odbaci“

 3. U odeljku Status odobrenja u dijalogu koji se otvara izaberite Odobreno.

 4. U odeljku komentar , otkucajte komentar o tome zašto je odobren stavke. Ovaj korak je opcionalno, ali se preporučuje za svrhe istorije.

  Dijalog „Odobravanje/odbacivanje“ sa izabranom stavkom „Odobreno“ i dodatim komentarom

 5. Kliknite na dugme u redu. Kada se dijalog” Odobri/odbaci "Zatvori, Status odobrenja datoteke je Odobreno.

  SharePoint biblioteka pošto je datoteka na čekanju dobila status „Odobreno“

Odbacivanje stavke ili datoteke

 1. Idite u biblioteku ili listu u kojoj se nalazi stavke ili datoteke.

 2. Zadržite pokazivač miša iznad stavke, kliknite na strelicu i zatim u okviru padajuće liste pored stavke ili datoteke imena, izaberite stavku Odobri/odbaci.

 3. U odeljku Status odobrenja u dijalogu koji se otvara izaberite Odbačeno.

 4. U odeljku komentar , otkucajte komentar o tome zašto je odbijena stavke ili datoteke. Ovaj korak je opcionalno, ali se preporučuje za istorije svrhe, posebno kad je odbačena stavke ili datoteke.

  Dijalog „Odobravanje/odbacivanje“ sa izabranom stavkom „Odbačeno“ i dodatim komentarom

 5. Kliknite na dugme u redu. Kada se dijalog” Odobri/odbaci "Zatvori, Status odobrenja stavki ili datoteka je Odbačeno.

  Biblioteka dokumenata koja sadrži odbačenu datoteku i nekoliko odobrenih

  Napomena: Odbačene stavke ili datoteke se neće automatski izbrisan. Osoba koja ima davalac odobrenja dozvole možete da je izbrišete ili autor stavke ili datoteke možete da je izbrišete.

  Da biste izbrisali datoteke u biblioteci lokacije    Ili potvrdite izbor u polju za padajući meni pored njegovo ime i izaberite stavku Izbriši, ili potvrdite izbor u polju za potvrdu pored njenu ikonu i na kartici dokumenti na traci, izaberite stavku Izbriši dokument.

  Da biste izbrisali stavku na listi lokacija    Ili potvrdite izbor u polju za padajući meni pored njegovo ime i izaberite stavku Izbriši stavku, ili potvrdite izbor u polju za potvrdu pored njenu ikonu i na kartici stavke, kliknite na dugme Izbriši stavku.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×