Odjavljivanje, prijavljivanje ili odbacivanje promena u datotekama u biblioteci

Odjavljivanje, prijavljivanje ili odbacivanje promena u datotekama u biblioteci

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako želite da izvršite promene u datoteku na lokaciji i želite da biste se uverili da niko ne možete uređivati, pogledajte članak datoteku. Kada odjavio datoteku, možete da ga uređujete na mreži ili van mreže i sačuvajte ga – više puta, ako je potrebno. Ova tema pokazuje kako da odjavljivanje, prijavljivanje i odbacite promene koje izvršite u datoteke iz SharePoint biblioteke. Pogledajte članak najvažnijih pitanja o odjavljivanju, prijavljivanju, i verzije za odgovore na uobičajena pitanja.

Klaster dugmadi u odeljku otvori i odjavljivanje datoteka trake

Kada dovršite uređivanje i ponovo prijavite datoteku u biblioteku, druge osobe će moći da vide promene i da uređuju datoteku, ako imaju odgovarajuće dozvole. Ako odlučite da ne izvršite ili ne zadržite promene u datoteci, možete jednostavno da odbacite odjavljivanje kako ne biste uticali na istoriju verzije.

Savet: Ako želite da uredite Office dokumenta u isto vreme kao drugim osobama (takođe poznate koautorstva), ne proveri dokument. Samo je otvorite i uredite ga. Preporučujemo da prvo Uključivanje kreiranja verzija za biblioteku, u slučaju da kasnije upućivanja grešku i treba da vratite stariju verziju dokumenta. Više informacija o koautorstvu potražite u članku saradnja na dokumentima i koautorstvo.

Kada želite da odjavite i uređujete dokument, da li ona radi na mreži ili preuzimanje, uradite sledeće redom:

 • Odjavite dokument

 • Preuzmite ili otvorite dokument u aplikaciju na mreži

 • Uređivanje dokumenta

 • Otpremanje dokumenta ili da je sačuvate na mreži u aplikaciji

 • Potvrdite izbor u dokumentu

Neke biblioteke su podešene tako da zahtevaju odjavljivanje datoteka. Ako je potrebno odjavljivanje, biće vam zatraženo da odjavite svaku datoteku koju želite da uredite. Kada završite sa radom na datoteci, morate ponovo da je prijavite ili da odbacite odjavljivanje.

Ako nije potrebno odjavljivanje u biblioteci, ne morate da odjavite datoteku ako vam ne smeta da je drugim osobama dozvoljeno da je uređuju u isto vreme.

Savet: Ako vaš tim namerava da koristi koautorstva, preporučujemo uključiti bar glavnih verzija u biblioteci, u slučaju da neko ima grešku i otprema dokumenta sa istim imenom u biblioteci gde svi je koautorstva. Ovako, ako je izgubite promene, možete da vratite prethodnu verziju dokumenta. Za više informacija pogledajte članak Omogućavanje i konfigurisanje kreiranja verzija za listu ili biblioteku .

 1. Idite u biblioteku u kojoj je sačuvana datoteka. Ako želite da saznate u prikazu biblioteke na drugoj stranici, možda ćete morati da prvo kliknite na naslov biblioteke. Na primer, možda ćete morati da kliknete na dugme Dokumenti prvo idite do biblioteke dokumenata .

 2. Izaberite datoteku ili datoteke koje želite da odjavite, i kliknite na datoteke , a zatim izaberite stavku Odjavljivanje.

  Pogledajte ovo dugme Ekranska otvori

  Napomene: 

  • Kada datoteka je odjavljena, ikona pored imena datoteke je delimično pokriven zelenu strelicu okrenutu nadole koja pokazuje icon image . Ovo govori vi ili neko drugi, je odjavio datoteku. Ako postavite pokazivač na ikonu bilo koje odjavljene datoteke, možete da vidite ime dokumenta i ime osobe koja je odjavio.

Prilikom odjavljivanja dokumenta, morate da otvorite datoteku, preuzmite ga ili uredite na mreži. Kada se odjavite dokument, on samo postavlja tako samo možete da uradite nešto sa datotekom. Ako želite da ga prikažete, kliknite dvaput na ime dokumenta da biste ga otvorili u usluzi Office 365.

Dok ne preporučuje se, može teoretski proverite datoteke i ostavite ga odjavljene do daljnjeg tako da niko drugi ne možete da ga promenite. Međutim, postoje bolji načini da to uradite. Da biste zadržali nekoga sa uređivanje datoteke, ali i dalje da je delite, dati ta osoba ili grupa prikaz prava samo, koje možete da uradite kada ih prvobitno delite. Za više informacija pogledajte članak Deljenje ideja, lokacija i sadržaja .

Prilikom odjavljivanja datoteke, datoteke je samo označen kao odjavljuje. Dok ne Preuzmite ga ili uredite na mreži i još ništa se ne dešava u tu datoteku. Možete da ga uredite u aplikaciju na mreži, kao što je Excel ili Word na mreži, ili preuzeli datoteku na lokalnoj disk jedinici za rad van mreže.

Da biste otvorili dokument na mreži bez preuzimanja, sledite ove korake:

Otvorite vaš odjavljena se dokumenta na mreži u usluzi Office 365

 1. Uradite nešto od sledećeg:

  • Kliknite desnim tasterom miša na dokument i kliknite na dugme „Otvori u programu Word Online” ili drugi odgovarajući Office 365 na mreži program (Excel, PowerPoint itd.).

  • Kliknite na tri tačke (...) pored dokumenta, ponovo kliknite na tri tačke (...), a zatim kliknite na dugme Otvori u programu Word Web app (ili odgovarajući program Office 365).

 2. Kada završite, sačuvajte datoteku ili zatvorite aplikaciju (Office 365 aplikacije automatski Sačuvaj).

 3. Proverite datoteku ponovo.

Da biste preuzeli datoteke, sledite ove korake:

Preuzmite vaše odjavljena datoteka

 1. Uradite nešto od sledećeg:

  • Kliknite desnim tasterom miša na dokument, a zatim kliknite na dugme Preuzmi.

  • Izaberite datoteku, a zatim izaberite stavku Preuzmi kopiju iz datoteke trake.

  • Kliknite na tri tačke (...), ponovo kliknite na dugme Elipsa (...), a zatim izaberite stavku Preuzmi kopiju.,

 2. Na dnu pregledača, kliknite na dugme Sačuvaj. Kliknite na dugme Otvori ili Otvorite fasciklu da biste videli datoteke nakon preuzimanja. Podrazumevano datoteka će biti u fascikli preuzimanja .

Vaše datoteke i sve promene koje izvršite u njima neće biti dostupne vašim kolegama dok se ponovo ne prijavite datoteke u biblioteci.

Ako ste preuzeli dokument da biste radili lokalno, trebalo bi da biste je otpremili pre provere da li je. u. Pogledajte članak Otpremanje datoteka u biblioteku da biste videli kako da to uradite.

 1. Idite u biblioteku u kojoj je sačuvana datoteka. Ako želite da saznate u prikazu biblioteke na drugoj stranici, možda ćete morati da prvo kliknite na naslov biblioteke. Na primer, možda ćete morati da kliknete na dugme Dokumenti prvo idite do biblioteke dokumenata .

 2. Izaberite datoteku ili datoteke koje želite da prijavite, kliknite na datoteke , a zatim izaberite stavku Prijavljivanje.

  prijavljivanje dokumenta alatku i dugme savet
 3. Ako želite da uradite sa Prelazno prijavljivanje, tako da možete da nastavite rad na datoteci, kliknite na dugme da u oblasti Zadržavanje odjavljivanja . U suprotnom, ostavite bez izabrana.

  Dijalog „Prijavljivanje“

 4. U oblasti Komentari dodajte komentar koji opisuje promene koje ste izvršili. Ovaj korak je opcionalan, ali se preporučuje kao najbolja praksa. Komentari o prijavljivanju su naročito korisni kada nekoliko osoba radi na datoteci. Štaviše, ako se u vašoj organizaciji prate verzije, komentar postaje deo istorije verzija, što ubuduće može biti važno ako iz bilo kojeg razloga bude bilo potrebe da vratite stariju verziju datoteku u prethodno stanje.

 5. Kliknite na dugme U redu. Kada se datoteka ponovo prijavi, zelena strelica nestaje sa ikone datoteke.

Ako odjavite datoteku i ne izvršite nikakve promene u njoj ili izvršite promene koje ne želite da zadržite, možete jednostavno odbaciti odjavljivanje umesto da sačuvate datoteku. Ako vaša organizacija prati verzije, svaki put kada se datoteka ponovo prijavi u biblioteku, kreira se nova verzija. Odbacivanjem odjavljivanja možete da izbegnete pravljenje novih verzija u slučajevima kada u datoteci nisu izvršene promene.

 1. Idite u biblioteku gde je sačuvana vaša datoteka. (Ako gledate prikaz biblioteke na drugoj stranici, možda ćete prvo morati da kliknete na naslov biblioteke. Na primer, možda ćete prvo morati da kliknete na Dokumenti da biste otišli na biblioteku Dokumenti.)

 2. Izaberite datoteku ili datoteke koje želite da odbacite promene, kliknite na datoteke , a zatim izaberite stavku Odbaci odjavljivanje.
  SPO dokument odbaci odjavljivanje dugme

 3. Kliknite na dugme u redu da biste završili odbacivanje odjavljivanje. Na zelenu strelicu nestaje iz ikone datoteke kada datoteka se ponovo ne prijavi.

Obično SharePoint korisnici će proveriti dokumenata i umanjite u odgovorni manor. Međutim, ako neko odjavljuje dokument i napusti preduzeće ili ide na odmor, to možete da blokirate drugih korisnika koji treba da radite na datotekama. Ako imate dozvole puna kontrola, možete da proverite datoteke u koji je neko drugi odjavio. Da biste to uradili, sledite ove korake:

 1. Ako imate dozvole puna kontrola, sledite uputstva da biste proverili u datoteci.

 2. Kada kliknete na dugme u redu u dijalogu "Prijavljivanje", dobićete dijalog upozorenja koja datoteka je odjavljen za drugog korisnika. Ako želite da zamenite i prijavite, kliknite na dugme u redu .

  snimak ekrana upozorenje o proveri u drugoj datoteci sa korisnicima

Ako treba da biste došli do datoteke, ali je odjavljena, možete da prikažete koji je korisnik ima je odjavljena tako da možete da se obratite ih. Da biste videli korisnika, zadržite kursor miša iznad ikone dokumenta da biste dobili napomene iskačuće koja sadrži ime korisnika koji je odjavljena.

pojaviti kada ste miš iznad ikone dokumenta

Možete da proverite datoteke u jedan po jedan ili u grupu. Kada potvrdite izbor u više datoteka u, oni će svi imati istu postavku za zadržavanje odjavljivanje ili komentare. Pratite ove korake.

 1. Izaberite sve datoteke koje želite da prijavite tako što ćete kliknuti na znak za potvrdu sa leve strane ikone dokumenta u biblioteci dokumenata.

  tri odjavljene datoteke izabrane
 2. Kliknite na karticu datoteke, a zatim izaberite stavku prijavi. Ako ste izabrali sve datoteke koje nisu odjavljena, dobićete poruku upozorenja.

  prijavljivanje dokumenta alatku i dugme savet
 3. Ako želite da uradite sa Prelazno prijavljivanje, tako da možete da nastavite rad na datoteci, kliknite na dugme da u oblasti Zadržavanje odjavljivanja . U suprotnom, ostavite bez izabrana.

  Dijalog „Prijavljivanje“

 4. Dodavanje komentara koji opisuje promene koje ste napravili u oblasti " Komentari ". Ovaj komentar će se koristiti na sve datoteke koje se prijavljuju.

 5. Kliknite na dugme U redu. Kada se datoteka ponovo prijavi, zelena strelica nestaje sa ikone datoteke.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×