Odjavljivanje ili prijavljivanje datoteka u biblioteci dokumenata

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako želite da izvršite promene u datoteku u biblioteci dokumenata SharePoint , ali da sprečim druge osobe da unesete promene u isto vreme, proverite datoteku iz biblioteke dokumenata.

Prilikom odjavljivanja datoteke iz biblioteke dokumenata SharePoint , samo možete da ga uredite. Možete urediti datoteku na mreži u Office 365 ili van mreže i sačuvali promene često onako kao što su pre provere datoteku nazad u. Kada ste završili sa pravljenjem izmena datoteku, prijavite iz biblioteke da biste otpremili promene. Možete da odbacite promene i opozovete odjavu ako se predomislite.

Napomena: Ako ne vidite korisničkog interfejsa u sledećim primerima, možda koristite stariju verziju programa SharePointservera. Pogledajte članak Odjavljivanje, prijavljivanje, ili odbacivanje promena u datotekama u biblioteci umesto toga.

Napomena: Prilikom odjavljivanja datoteke, ništa ne događa na njega. Datoteka je i dalje biti uskladištene u biblioteci. Samo je označen da biste prikazali koja je uređujete prava dok ne proverite ga ponovo. Da biste ga uredili, morate da preuzmu dokument ili da uredite na mreži. Kako uređujete ili ažurirate datoteku zavisi od tipa datoteke. Ako je to Word dokument, možete da koristite Word u Office 365 ili na radnoj površini kopije Word. Datoteke koja nije u Office 365 formatu, preuzmite datoteku i koristite god uređivač obično koristite za taj format.

Odjavljivanje datoteke iz biblioteke dokumenata

 1. Otvorite biblioteku sa datoteku koju želite da odjavite, izaberite datoteku, kliknite na tri tačke (...) na traci sa alatkama i zatim kliknite na dugme odjavi.

  Izaberite datoteku i kliknite na tri tačke na gornjoj traci izaberite stavku odjavljivanje

  Možete kliknuti desnim tasterom miša na datoteku, kliknite na dugme Više opcija ili višei zatim kliknite na dugme Odjavi.

 2. Poruka se prikazuje dok je datoteka odjavljuje. Ako kliknete na ikonu, možete da vidite napredak odjavljivanje.

  Odjavljivanje beleške sa istaknutom ikonom
 3. Kada datoteka je odjavljena, ikona dokumenta će imati zelenu strelicu preko njega.

  Ime datoteke i ikonu sa zelenom strelicom prekrivenih kalendara.

Napomene: 

Prijavljivanje datoteke u biblioteci dokumenata

 1. Otvorite biblioteku i izaberite datoteku koju želite da prijavite. Kliknite na tri tačke (...) na traci sa alatkama, a zatim izaberite stavku Prijavljivanje.

  Meni "dokument" sa prijavi istaknuta

  Napomena: Takođe, možete da kliknite desnim tasterom miša na datoteku, kliknite na dugme Više opcija ili višei zatim kliknite na dugme Prijavi.

 2. U dijalogu Potvrdite izbor u možete uneti na komentar, kao što su promenili ili dodali.

  Potvrdite izbor u dijalogu sa komentarom umetnuti i potvrdite izbor u istaknutim dugmetom
 3. Kliknite na dugme Prijavi kada završite.

Ako pokušate da biste proverili u dokumentu koje ste izvršili promene na, dobićete poruku koja kaže da stavke ili stavki nisu ažurirale.

Stavke nisu ažurirane poruku i ikona

Uverite se da ste sačuvali promene u dokumentu pre provere. Pošto SharePoint Online ostavlja dokument odjavljen i niko drugi ne možete da ga uređujete, odbacivanje odjavljivanja ako ne želite da promene. .

Napomene: 

Odbacivanje odjavljivanja iz biblioteke dokumenata

 1. Otvorite biblioteku i izaberite datoteku koju želite da odbacite odjavljivanje.

 2. Kliknite na tri tačke (...) na traci sa alatkama, a zatim izaberite stavku Odbaci odjavljivanje .

  Kliknite na dugme Odbaci odjavljivanje da biste otkazali promene na datoteci i Odbaci odjavljivanje

  Napomena: Takođe, možete da kliknite desnim tasterom miša na datoteku, kliknite na dugme Više opcija ili višei zatim kliknite na dugme Odbaci odjavljivanje.

 3. Dobićete u dijalogu „da li ste sigurni da” kada ste Odbaci odjavljivanje. Kliknite na dugme Odbaci odjavljivanje da se provera.

  Odbacivanje potvrdu u dijalogu za potvrdu sa istaknutim dugmetom odbaci

  Da biste bili sigurni vaša datoteka za odjavljivanje statusa, možete da kliknete na ikonu iznad poruke na Odbaci odjavljivanje.

  Potvrdite izbor u toku poruci odbaci.

Napomene: 

Brz način da vidite ko ima kolonu odjavljena je da zadržite pokazivač na Odjavljeno ikonu icon image da biste videli saveta koji vam govori ko je odjavio datoteku.

zadržite pokazivač iznad ikone sa zelenom strelicom i pogledajte ko ima odjavio datoteku.

Takođe možete prikazati kolonu Proverili se tako što ćete u podrazumevanom prikazu biblioteke. Ovaj način, svako može da vidi lako ko ima dokumenta odjavljena. Možete da odaberete koje kolone za prikazivanje i skrivanje kada kreirate prilagođeni prikaz biblioteke dokumenata.

Možete da zamenite postojeći dokument sa novom tako što ćete pratiti ove korake.

 1. U biblioteci dokumenata, pogledajte članak datoteku koju želite da zamenite.

 2. Ime nove datoteke sa potpuno isto ime kao onaj koji ste želite da zamenite, a ili ga prevucite u biblioteku, koristite dugme "Otpremi". Druga mogućnost je da preuzme datoteku i zamenite. Za više informacija o otpremanju, pogledajte članak otprema fascikle ili datoteke u biblioteci dokumenata.

 3. U SharePoint Online će videti napredak poruku koja kaže da nije otpremljene stavke na traci sa alatkama, kliknite na poruku.

  Polje Status prikazuje neuspešno otpremanje
 4. U dijalogu " toka posla " kliknite na dugme Zameni.

  Otpremanje ne uspe dijalog sa istaknutim dugmetom zameni
 5. Proverite datoteku ponovo da biste zamenili staru datoteku u novu datoteku. Ako se predomislite, pratite Odbaci odjavljivanje gorenavedene korake.

Ako imate omogućeno kreiranje verzija, kada je je datoteka prijavljena, SharePoint pravi novu kopiju, držanje starijim verzijama. Više informacija o kreiranju verzija potražite u članku Kako kreiranje verzija funkcioniše na listi ili u biblioteci?.

Ostavite komentar

Ažurirani oktobar 3, 2018.

Da li je ovaj članak bio koristan? Ako jeste, javite nam na dnu ove stranice. Ako nije bio koristan, recite nam šta je bilo zbunjujuće ili šta je nedostajalo. Priložite svoju verziju SharePoint, OS i pregledača. Iskoristićemo vaše povratne informacije da bismo dodatno proverili podatke, dodali informacije i ažurirali ovaj članak.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×