Obustavljene funkcije i izmenjena funkcionalnost u sistemu SharePoint Server 2010

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Sledeće funkcije i funkcionalnost koje su obustavljene ili promenjene u sistemu SharePoint Server 2010.

Ovaj članak sadrži:

Umetanje Clip Art kolekcije

Predložak lokacije direktorijuma

Predlošci druge SharePoint

SharePoint KPI-ovima

Tema

Prikaz lista sa podacima

Jedinstveno prijavljivanje

32-bitne operativne sisteme

Postepena nadogradnja

Biblioteka za upravljanje prevodima

Web diskusije

Nivoi dozvola podlokacija

Dodavanje svih ovlašćenih korisnika

Office Web komponente

Stranicu za upravljanje za skladištenje

Web robota funkcionalnost

E-poštu omogućen grupa i upravljanje direktorijuma usluge (DMS)

Izvoz rezultata u usluge za izveštavanje

SQL Server 2000 izvora podataka

Dobavljača deljenih usluga (Deljenih)

PerformancePoint usluge

Umetanje Clip Art kolekcije

U sistemu SharePoint Server 2010, dijalog Umetanje Clip Art pretražuje samo na mreži za clip art slike i više ne pretražuje lokalnoj fascikli slike. Kada uređujete Microsoft Office dokument u prozoru pregledača SharePoint Server 2010, možete da otvorite dijalog Umetanje Clip Art.

Ako želite da potražite u lokalnoj fascikli slike za clip art kolekcije, izaberite sliku na kartici Umetanje umesto izabrati Clip Art.

Vrh stranice

Predložak lokacije direktorijuma

Predložak kataloga lokacija nije dostupna u sistemu SharePoint Server 2010, iako njegove funkcionalnost objekti sačuvani nadograđenim lokacijama. Prilagođeni rešenje koje reprodukuje mnogo istu funkcionalnost je dostupna u Katalog lokacija na Veb lokaciji CodePlex.

Vrh stranice

Predlošci druge SharePoint

Neke predložaka lokacije, kao što su vesti, radni prostor dokumenata i saradnja portala predloške, nisu dostupne u sistemu SharePoint Server 2010. Zamenjene Enterprise Content Management (ECM) rešenja.

Koristite predložak za objavljivanje lokacije da biste zamenili vesti i saradnju portala predložaka. Ili, koristite funkcije društvenog označavanja u sistemu SharePoint Server 2010 postati mnogo funkcionalnosti iz ove predloške.

Centar za pretraživanje i centar za pretraživanje sa karticama predloške su zamenjuje tako što ćete Search Server 2010.

Predložak lokacije centra za poslovno obaveštavanje je zamenjena predložak lokacije za centar za izveštavanje. Kontrolna tabla Veb segment predložak je uklonjen.

Vrh stranice

SharePoint KPI-ovima

Indikatori ključnih performansi SharePoint funkcije preimenovane da se fokusirate na status.

SharePoint indikatori ključnih performansi (KPI-ovi) su sada indikatori statusa.

SharePoint KPI detalji su sada detalji indikatora.

Takođe, u PerformancePoint usluga, možete da koristite KPI-ove koji su kreirani pomoću dizajnera kontrolne table i novi izveštaj o KPI, koja je kreirana pomoću dizajnera kontrolne table i zasebnu funkcionalnost iz SharePoint indikatori detalje.

Kompletnu listu potražite u odeljku Šta se dogodilo sa SharePoint 2007 KPI-ovima?

Vrh stranice

Teme

Tema u sistemu SharePoint 2010 su redizajnirani da se pojednostavi proces generisanje teme. Teme kreirane u Windows SharePoint Services 3.0 su kompatibilni sa SharePoint Foundation 2010. Ako vršite nadogradnju sa Windows SharePoint Services 3.0 za SharePoint Foundation 2010, možete da koristite vizuelne nadogradnje da nastavite da koristite lokacije u korisničkom interfejsu stari. Međutim, preporučujemo da koristite novi korisnički interfejs u sistemu SharePoint Foundation 2010 da biste kreirali teme i da ih primenite na lokacijama.

Vrh stranice

Prikaz lista sa podacima

Access Veb list sa podacima zahteva da vaš pregledač konfigurisan da podržava ActiveX kontrole, i da li imate 32-bitnu verziju sistema Microsoft Office 2010 instaliran na vašem računaru. Podrazumevano, Uređivanje u prikazu lista sa podacima nije podržana na 64-bitni instalacije sistema Microsoft Office. Za informacije o tome kako da radite sa prikaz lista sa podacima na 64-bitnu verziju sistema Office, pogledajte članak Korišćenje prikazu u 64-bitni Office 2010.

Vrh stranice

Jedinstveno prijavljivanje

Jedan prijavljivanje (SSO) metoda potvrde identiteta je uklonjen sa sistemom SharePoint 2010 i zamenjuje usluge bezbednog skladištenja. Uslugu bezbednog skladištenja je tužbe svesni autorizacija usluga koja uključuje bezbednog baze podataka za skladištenje akreditiva koji su povezani sa ID-ove aplikacije. Ove aplikacije ID-ovi se mogu koristiti da odobrite pristup spoljnim izvorima podataka.

Vrh stranice

32-bitne operativne sisteme

SharePoint Server 2010 zahteva 64-bitni operativni sistem. Zato što SharePoint Server 2010 ima mnoge funkcije koje njegova performanse obezbeđuje 64-bitnim operativnim sistemima, koristite SharePoint Server 2010 u 32-bitnim operativnim sistemima više nije podržano. (Napomena: možete da pokrenete Microsoft Office 2010 u 32-bitnom režimu sa sistemom SharePoint Server 2010 u 64-bitnom režimu.)

Vrh stranice

Postepena nadogradnja

Postepeno funkcija nadogradnje više nije podržano u sistemu SharePoint 2010. Ne postoje opcije u korisničkom interfejsu koji nude postepene nadogradnje.

Funkcija postepeno ažuriranje dozvoljeno organizacije da biste kreirali Uporedni prikaz instalacije za novu verziju sistema SharePoint koristite stariju verziju koju je zamenjena. Organizacija zatim postepeno mogli da migrirate lokacijama i kolekcijama lokacija u novoj instalaciji sistema SharePoint. Zato što Uporedni prikaz instalacijama možete maske problema sa kompatibilnošću koji možda uhvatili i rešen ranije tako što ćete izvršiti nadogradnju na licu mesta, postepene nadogradnje više nije podržano u sistemu SharePoint Server 2010.

Vrh stranice

Biblioteka za upravljanje prevodima

Biblioteka za upravljanje prevodima je uklonjena iz SharePoint Server 2010 korisnički interfejs, ali može da ga aktivira pomoću stsadm komandi.

Biblioteka za upravljanje prevodima sastoji se od dve funkcije. Jedna opcija je podrazumevano uključena u predlošku za centar za dokumente i druge ručno aktivirati kroz stsadm komandu iz kataloga otpatke SharePoint 2010:

Stsadm – o activatefeature – ime datoteke TransMgmtLib\feature.xml – url < vaše URL adresa lokacije >

Web diskusije

SharePoint Server 2010 ne podržava Web diskusije. Korisnici ne mogu da kreiranje, uređivanje ili pregledate Veb diskusije.

Vrh stranice

Nivoi dozvola podlokacija

Ne možete prilagoditi podlokacija nivoi dozvola i putem korisničkog interfejsa u sistemu SharePoint Server 2010. Nivoi dozvola lokacije definišu se i kontrolisaće lokaciju najvišeg nivoa u kolekciji lokacija.

Napomena: Lokacija administratori mogu da prilagode nivoe dozvola podlokacija kroz centralnu administraciju.

Lokacije koje ste već jedinstveni nivoi dozvola zadržava njegove dozvole. Projektanti i dalje može da dodeli dozvole za različite nivoe za nove podlokacije programski.

Vrh stranice

Dodavanje svih ovlašćenih korisnika

Veza ka Dodaj ovlašćene korisnike koji se pojavio na stranici Uređivanje grupe u prethodnim verzijama je uklonjen u sistemu SharePoint Foundation 2010.

Možete da dodelite dozvole za sve ovlašćene korisnike u Windows ovlašćene okruženja tako što ćete otkucati NT Authority\authenticated korisnike u polje "Izbor korisnika" u dijalogu dodeli dozvole, ali imajte na umu da radite tako pruža pristup svim članovima vašeg domena, što može uključivati dobavljačima, partnerima i drugim osobama iz drugih preduzeća.

Vrh stranice

Office Web Components

SharePoint Server 2010 više ne podržava Office Web komponente (OWC). Sledeći tipovi četiri izveštaja više nisu dostupne u dizajneru PerformancePoint kontrolne table:

  • Izvedeni grafikon

  • Izvedena tabela

  • Analiza trenda

  • Unakrsne tabele

Kontrolna tabla autori možete koristiti analitičkih grafikona/koordinatne mreže, Excel Services izveštaji i SQL Server Reporting Services izveštaji kao zamenu tipovima izveštaja.

Vrh stranice

Stranicu za upravljanje za skladištenje

Upravljanje skladištem stranice je uklonjen i vezu na stranicu za upravljanje skladištem na stranici Administrator lokacije uklonjena, da biste smanjili performansi usporavanja.

Vrh stranice

Web robota funkcionalnost

Projektanti ne možete da koristite Veb robota ulazne tačke i korisnika nije moguće dodati Web robotima SharePoint Server 2010 lokacijama. Informacije iz postojeće Web robotima biće prikazana kao HTML kôd.

Vrh stranice

E-poštu omogućen grupa i upravljanje direktorijuma usluge (DMS)

Ako SharePoint farme koristi direktorijuma za upravljanje uslugom (DMS) v2, korisnici mogu da omogućite SharePoint grupe da biste koristili e-pošte. Tip autorizacija koristi u DMS se zamenjuje sa zahteva za potvrdu identiteta.

Vrh stranice

Izvoz rezultata u usluge za izveštavanje

Dizajner PerformancePoint kontrolne table više ne podržava izvoz rezultata u SQL Server Reporting Services.

Vrh stranice

SQL Server 2000 izvora podataka

Izvori podataka za SQL Server 2000 više nisu podržani u sistemu SharePoint Server 2010. Korišćenje izvora podataka koji se nalaze na SQL Server 2005 ili SQL Server 2008.

Vrh stranice

Dobavljača deljenih usluga (Deljenih)

Dobavljačima deljenih usluga (dobavljača deljenih usluga) ne postoje u sistemu SharePoint Server 2010. Ova funkcionalnost je zamenjena funkcijom pojedinačne usluge aplikacije, svaka od njih koristi sopstvene baze podataka i mogu se konfigurisati u centralnoj administraciji. Korišćenje aplikacije usluge za mnoge funkcije koje su podržane i konfigurisan u dobavljača deljenih usluga.

Vrh stranice

PerformancePoint usluge

PerformancePoint usluga je dostupna samo u sistemu SharePoint Server, ne SharePoint Foundation. To znači da ne možete da primenite PerformancePoint kontrolne table u sistemu SharePoint Foundation.

(U prethodnoj verziji, PerformancePoint Server 2007 radili sa Windows SharePoint Services 3.0 (zove se SharePoint Foundation 2010) ili Microsoft Office SharePoint Server 2007 (naziva SharePoint Server 2010).

Vrh stranice

Informacije o tome kako da zamenite funkcionalnosti u ovom članku potražite u članku Šta je novo u sistemu SharePoint Server 2013.

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×