Obustavljene funkcije i izmenjena funkcionalnost u programu Access 2013

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovaj članak navodi promene u funkcije i funkcionalnost između Microsoft Access 2013 i Access 2010. Takođe je opisuje način promene može da utiče na Access baze podataka i pruža alternativa za neke od uklonjene funkcije i funkcionalnost.

Napomena: Ako se prebacujete iz programa Access 2007, pogledajte članak obustavljene funkcije i izmenjena funkcionalnost u programu Access 2010, koji pokriva većinu promena u programu Access 2007 i Access 2010.

Vrh stranice

Funkcija

Opis

Zamena

Dodatne informacije

Kreiranje Veb baze podataka programa Access 2010

Access 2010 uvedena Access Veb baze podataka koji vam omogućavaju da napravite Veb bazama podataka i objavili ih na SharePoint lokaciji. Posetioci SharePoint lokacije možete da koristite aplikacije baze podataka u Veb pregledaču. U programu Access 2013 možete otvoriti, dizajnirate i objavite postojeće Access 2010 Veb baze podataka, ali ne možete da kreirate nove Veb baze podataka programa Access 2010.

U programu Access 2013, možete da kreirate novu Access Veb aplikacije gde podataka i baza podataka objekti su uskladišteni u sistemu SQL Server ili Microsoft Azure SQL baze podataka, tako da možete da delite podatke u okviru organizacija koristi lokalni SharePoint 2013 ili Office 365 za preduzeća.

Access projekti sa podacima (ADP)

Mogućnost otvaranja datoteka Access projekata sa podacima potpunosti je uklonjena.

Baze podataka zasnovane na Access 2013 SQL serveru zameniće mnoge prednosti adp projekata.

Evo nekoliko alternativa za adp projekte:

  • Konvertujte ADP u rešenje za Access aplikaciju.

  • Konvertujte ADP u povezanu Access baze podataka radne površine.

  • Konvertujte ADP u punom zasnovano na SQL serveru.

  • Uvezite objekte u ACCDE datoteku, a zatim kreirajte povezane tabele za postojeće podatke pomoću starije verzije programa Access.

Promene u programu Access 2013

Access podrška za Jet 3.x IISAM

Baze podataka programa Access 97 više ne možete da otvorite u programu Access 2013. Moraćete da nadogradite datoteku. Da biste to uradili, otvorite je u programu Access 2010 ili Access 2007, sačuvajte ga u .accdb format datoteke i zatim je otvorite u programu Access 2013.

Ova promena takođe utiče na baze podataka koje su povezane sa Access 97 bazama podataka.

ACCDB je format koji se preporučuje za baze podataka za računare.

Otvorite datoteku baze podataka programa Access 97 u verziji programa Access kasnije od Access 97, ali starije od verzije programa Access 2013 i konvertujte ga u verziji prethodile Access 2000. Access 2013 podržava Access 2000 i novije verzije putem programa Access 2010.

Uklanjanje podrške zato što je upravljački uređaj Jet 3.x IISAM više nije dostupan.

Izvedeni grafikoni i izvedene tabele

Ne postoje opcije za kreiranje izvedenih grafikona i izvedene tabele u programu Access 2013, jer Office Web komponente više nisu podržani.

Koristite Poboljšane mogućnosti izvedenog grafikona i izvedene tabele u programu Excel.

Grafikoni koji nisu izvedeni grafikoni i koje koriste komponentu MSGraph su i dalje dostupne u programu Access 2013. Podržani su i dalje grafikoni koji su kreirani uz komponentu čarobnjaka za grafikone.

Za pozadinu o životnom ciklusu Office Web komponente, pogledajte sledeću objavu na blogu: „Plan” Office Web komponente.

Tipovi podataka teksta i memoranduma

Tipovi podataka teksta i memoranduma su Preimenovano i funkcionalnost im je malo izmenjena.

Tekst tipa podataka je preimenovana „Kratak tekst”. Polje "kratak tekst" može da sadrži do 255 znakova u bazi podataka. U Access aplikaciji je podrazumevano ograničenje je 255 znakova, ali može da se povećati do 4000 u svojstva polja.

Memorandum tip podataka je preimenovana „Dugački tekst”. Polje "Dugački tekst" može da sadrži do o gigabajt podataka u bazi podataka, a do 2 ^ 30-1 bajta u Access aplikaciji.

U bazama podataka za računare, dugački tekst polja može da bude konfigurisan tako da sadrže obogaćeni tekst. Međutim, obogaćeni tekst opcija nije dostupna u Access aplikacijama.

dBASE podrška je uklonjena iz programa Access

dBASE podrška je uklonjena – više ne može da se povežete sa spoljnom dBASE bazom podataka.

Svojstvo pametnih oznaka

Pametne oznake (oznake radnji) više nisu podržane.

Prikupljanje podataka u programu Access

Access 2013 ne podržava kreiranje novih oblika za prikupljanje podataka. Međutim, to obrada podataka kolekcije obrazaca koji su kreirani u prethodnim verzijama programa Access.

Nije primenljivo

Funkcija kolekcije podataka omogućena klijentima da biste kreirali obrasce prikupljanje podataka i slanje tim obrascima u vidu e-poruke. Kada se klijenti vratio te e-poruke, podatke je obrađuju i uskladištene u Access bazu podataka.

Access 2003 traka sa alatkama i menije

Više ne možete zaobilazak interfejsu trake i Prikaži Access 2003 traka sa alatkama i meniji u programu Access 2013 dok može 2007 i Access 2010. Da, ali možete da ih se pojavljuju na kartici programski dodaci ili da ih dodate u prilagođenu grupu traci ili priručnoj traci.

Access 2003 traka sa alatkama i menije prikazane su na kartici "programski dodaci" na traci. Dodati ih u prilagođenu grupu trake, takođe je podržano. Da biste kreirali prilagođene trake za stone računare bazu podataka možete da koristite RibbonX i XML.

Access opcije replikacije

Prilikom otvaranja .mdb datoteku u programu Access 2010 ili starijoj verziji, opcije replikacije su prikazane na kartici alatke baze podataka. Ove opcije nisu dostupne u programu Access 2013.

Nije primenljivo

Podrška za replikaciju u potpunosti je uklonjena iz programa Access 2013.

Access Kontrola izvornog koda

Kontrola izvornog koda programskog dodatka omogućava Microsoft Visual SourceSafe ili drugi sistemi za izvorni kôd kontrola integracija da dozvoli prijavljivanje-u/odjavljivanje upita, obrazaca, izveštaja, makroa, module i podataka. Razvojni tim programa Kontrola izvornog koda nije dostupan kao programski dodatak za Access 2013.

Nije primenljivo

Access tok posla u tri faze

Ulazne tačke za tok posla nisu dostupni. U makroa korisničkog interfejsa, tok posla komande nisu dostupne. Ako otvorite postojeću bazu podataka programa Access 2010 koja ima makroi korisničkog Interfejsa sa zadacima StartNewWorkFlow ili toka posla, Access 2013 prikazuje upozorenje.

Nije primenljivo

Access čarobnjak za unapređivanje

Čarobnjak za unapređivanje omogućava da podešavate se tabela baze podataka programa Access nove ili postojeće Microsoft SQL Server bazom podataka. Uklonjen je čarobnjak za Access 2013.

Da biste to uradili, pokrenite SQL Server uvoz i čarobnjaka za izvoz (u SQL Server Management Studio) da biste uvezli Access tabele u SQL Server bazom podataka.

Zatim, kreirajte novu prilagođenu Access Veb aplikaciju i uvezite tabele iz SQL servera u Veb aplikaciju.

Access čarobnjak za rešenja paketa

Čarobnjak za rešenja paketa je uklonjena. Čarobnjak za rešenja paketa dozvoljeno da pakovanje u Access bazi podataka datoteku zajedno sa Access Runtime i da distribuirate datotekama sa drugim osobama.

Umesto da pakujete u bazi podataka radne površine za distribuciju drugim osobama, na bolji način da biste otišli u programu Access 2013 je da kreirate Access aplikaciju. Access aplikacije možete sačuvati kao paket da biste prosledili Office Marketplace aplikacije ili interne katalog poslovnih.

Ako kreirate baze podataka za računare koji odlučite da želite da delite sa drugima koji nemaju punu verziju programa Access 2013 instaliranu, možete da date baze podataka sa drugima i da ih preuzmete Microsoft Access 2013 Runtime.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×