Obuka za SharePoint 2013

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Office centar za obuku > SharePoint obuka > SharePoint 2013

Početni

Kreiranje bloga i upravljanje njim radi deljenja informacija

Ovaj kurs vas podučava kako da kreirate i upravljate SharePoint blogom. Teme uključuju osnovne zadatke kao što je kreiranje bloga, korišćenje kategorija i menjanje rasporeda poruka. Takođe možete naučiti kako da postavite jedinstvene dozvole za blog, kao i u listama i bibliotekama u okviru bloga.

Gledajte na internetu | Kartica sa kratkim uputstvima

Kreiranje i postavljanje liste

Ovaj kurs za obuku zasnovan na video zapisima vas uči kako da kreirate SharePoint liste pomoću ugrađenih aplikacija, da kreirate i uređujete prikaze lista, delite liste sa drugima i postavljate upozorenja kako biste automatski dobili obaveštenje kada se liste promene.

Gledajte na internetu | Kartica sa kratkim uputstvima

Praćenje sadržaja

Sledeći dokumenti i SharePoint lokacije vam olakšavaju da ostanete u toku sa aktivnošću feeda za vesti. Nema potrebe da tražite datoteke kako biste proverili status njihovog ažuriranja jer automatski primate obaveštenja u feedu za vesti svaki put kada dođe do ažuriranja. Ova obuka vam pokazuje kako da pratite dokumente u usluzi OneDrive for Business ili SharePoint biblioteci i da vodite računa o SharePoint veb lokacijama koje vas interesuju.

Gledajte na internetu | Kartica sa kratkim uputstvima

Uvod u biblioteke dokumenata

Ovaj kurs vas uči kako da izvršite uobičajene zadatke u biblioteci dokumenata. Teme uključuju načine za korišćenje biblioteke dokumenata, otpremanje i uređivanje datoteka, kao i proveru istorije verzija datoteke.

Gledajte na internetu | Kartica sa kratkim uputstvima

Objavljivanje poruka u feedu za vesti

Feed za vesti je mikro blog na kom delite ideje i informacije sa osobama iz organizacije. Objave feeda za vesti mogu da uključuju različite funkcije, kao što su slike, video zapisi, veze i oznake.

Gledajte na internetu | Kartica sa kratkim uputstvima

Početak korišćenja liste

SharePoint lista je koristan alat za deljenje kontakata, zakazanih obaveza kalendara, zadataka ili podataka sa članovima tima i posetiocima lokacije i pruža osnovnu strukturu za organizovanje informacija na lokaciji. Ovaj kurs objašnjava osnove i pokazuje vam kako da radite sa SharePoint listama.

Gledajte na internetu | Kartica sa kratkim uputstvima

Sinhronizovanje biblioteka pomoću aplikacije OneDrive for Business

Uz OneDrive for Business aplikaciju za sinhronizaciju možete da sinhronizujete OneDrive for Business i druge SharePoint biblioteke sa računarom. Tada možete da radite sa datotekama biblioteke direktno u sistemu datoteka i da imate pristup datotekama kada ste van mreže.

Srednji

Organizacija i konfiguracija SharePoint biblioteke

Postoji nekoliko načina za organizovanje SharePoint biblioteka i upravljanje njima. Ovaj kurs srednjeg nivoa zasnovan na video zapisima vas uči kako kreirate i koristite fascikle, sortirate i filtrirate pomoću kolona, kreirate prilagođene prikaze stavki iz biblioteke i ograničite pristup biblioteci.

Gledajte na internetu | Kartica sa kratkim uputstvima

Objavljivanje u feedu za vesti lokacije tima

Neke objave ili razgovori su primereniji za manju grupu ljudi. U tim slučajevima možete da kreirate lokacije tima koje sadrže sopstvene feedove lokacije ili da počnete da ih pratite. Objave sa lokacija tima pojavljuju se i u feedu za vesti na vašoj ličnoj lokaciji radi pogodnosti i vidljivosti. Dva video zapisa u ovom kursu za obuku objašnjavaju kako da započnete feed na lokaciji tima i objavljujete u feedu lokacije tima iz ličnog feeda za vesti.

Gledajte na internetu | Kartica sa kratkim uputstvima

Početni

Video: Uvod u biblioteke

U ovom uvodnom video zapisu dobićete pregled pomoći koju rad sa SharePoint bibliotekama može da vam pruži pri organizovanju dokumenata i drugih biblioteka.

Video: preimenovanje, brisanje i dodavanje biblioteka unutar biblioteke

Rad sa datotekama u SharePoint biblioteci je jednostavan. Ovaj kratki video zapis vam pokazuje kako da brzo preimenujete, izbrišete i dodate biblioteke unutar biblioteke.

Video: Dodavanje dokumenata u biblioteku

Postoji nekoliko načina na koje možete dodati dokumente u SharePoint biblioteku. Možete kreirati novi dokument direktno u biblioteci ili možete otpremiti postojeći dokument sa druge lokacije. Možete i da prevučete i otpustite više dokumenata u biblioteku.

Video: prikazivanje i uređivanje datoteka u biblioteci

Pogledajte ovaj kratki video da biste saznali više o prikazivanju i uređivanju datoteka direktno unutar SharePoint biblioteke.

Video: uvod u liste

Saznajte više o tome šta je to SharePoint lista i o nekim primerima različitih tipova lista koje možete da koristite.

Video: kreiranje liste

Saznajte kako da kreirate listu na SharePoint lokaciji. Morate da imate dozvolu za dodavanje aplikacije na lokaciju da biste kreirali listu. Više informacija o dozvolama potražite u srodnim člancima i video zapisima.

Video: Uređivanje ili brisanje stavki na listi

Saznajte kako da brzo uredite ili izbrišete stavke na listi u režimu brzog uređivanja ili da uredite potpune detalje otvaranjem pojedinačne stavke.

Video: Dodavanje stavki na listu

Saznajte kako da pojedinačno dodajete stavke na SharePoint listu ili po nekoliko njih istovremeno putem isecanja i lepljenja iz unakrsne tabele. Video zapis koristi spisak kontakata kao primer, ali je proces sličan za mnoge druge tipove liste.

Video: Brisanje liste ili biblioteke

Saznajte kako da izbrišete listu ili biblioteku na SharePoint lokaciji.

Video: Praćenje SharePoint sajta

Ovaj video zapis prikazuje kako da pratite SharePoint veb sajt koji vas interesuje da biste mogli lako da pronađete taj sajt na listi praćenih sajtova i da vidite aktivnost iz feeda sajta u feedu za vesti.

Video: Deljenje liste ili biblioteke sa timom

Saznajte kako da delite listu ili biblioteku sa timom. Video zapis prikazuje nekoliko načina za deljenje direktne veze ka listi. Slanje veze e-poštom funkcioniše kod svih osoba, bez obzira na dozvole. Ako ste kreirali listu ili lokaciju na kojoj je lista, koristite stavke Lista > Deli sa.

Video: kreiranje sopstvenog kalendara

Kalendar možete koristiti za skladištenje događaja tima, uključujući sastanke, društvene događaje i događaje koji traju čitav dan. Takođe možete pratiti ključne tačke tima, kao što su rokovi ili datumi plasiranja proizvoda koji nemaju specifičan vremenski interval. Sa kalendarom na SharePoint lokaciji, vi i vaši saradnici imaćete jednostavan pristup uobičajenim rasporedima i datumima.

Video: dodavanje događaja u kalendar

Za manje od 2 minuta saznajte kako da dodate događaje u SharePoint kalendar. Kalendar možete koristiti za skladištenje događaja tima, uključujući sastanke, društvene događaje i događaje koji traju čitav dan. Takođe možete pratiti ključne tačke tima, kao što su rokovi ili datumi plasiranja proizvoda koji nemaju specifičan vremenski interval.

Video: Razumevanje dozvola u sistemu SharePoint

Da li vas zbunjuje način na koji dozvole funkcionišu u usluzi SharePoint? Kontrolisanje pristupa lokacijama, bibliotekama i stavkama u tim bibliotekama predstavlja važan deo korišćenja usluge SharePoint u organizaciji. Ovaj konceptualni video zapis objašnjava osnovna uputstva koja treba da pratite kada radite sa SharePoint dozvolama. Dobićete pregled ovih uputstava, uključujući kako se kreiraju jedinstvene dozvole za lokacije, podlokacije i biblioteke ukidanjem nasleđivanja dozvola.

Video: Upoznavanje usluge OneDrive for Business

OneDrive for Business predstavlja mesto za skladištenje i deljenje poslovnih dokumenata u oblaku. Koristite OneDrive for Business u veb pregledaču ili ga sinhronizujte sa računarom kako biste pristupili sadržaju lokalno i kad ste van mreže. Pristupite OneDrive for Business sadržaju na svim omiljenim uređajima, uključujući Windows Phone, Surface RT, Windows 8 i iPhone ili iPad uređaje. Ovaj video zapis pruža brzi pregled OneDrive for Business funkcija.

Video: Prikažite dokumente i fascikle koji se dele sa vama

Prikazuje brz način za prikaz svih dokumenata i fascikli koji su deljeni sa vama u usluzi OneDrive for Business.

Srednji

Video: Koristite kolone da biste pratili, sortirali i filtrirali datoteke u SharePoint biblioteci

Možete da dodate kolone u biblioteku, a zatim da sortirate i filtrirate po tim kolonama da biste videli samo informacije koje su vam potrebne. Korišćenjem kolona za praćenje, sortiranje i filtriranje dokumenata, na primer, stavke u biblioteci možete efikasnije da prikažete bez stvarnog menjanja strukture biblioteka i načina na koji su datoteke organizovane.

Video: Deljenje dokumenata

Ovaj video zapis prikazuje kako možete da delite dokument sa saradnicima u OneDrive for Business biblioteci. Možete pozvati osobu ili grupu da prikazuju ili uređuju dokument ili fasciklu i oni će primiti obaveštenje putem e-pošte koje uključuje vezu ka toj stavci. Takođe ćete videti kako da odgovorite kada budete obavešteni da neka osoba deli dokument sa vama.

Video: Korišćenje kolona i fascikli zajedno za prikazivanje stavki biblioteke

Ako radite sa bibliotekama koje sadrže puno stavki i fascikli, možete prilagoditi način na koji se stavke prikazuju u tim bibliotekama. Saznajte kako se kreiraju određeni prikazi stavki u biblioteci koji će vam omogućiti da sortirate i filtrirate dokumente u fasciklama na osnovu kolona biblioteke koje dodate u biblioteku.

Video: Dodavanje kolone na listu ili u biblioteku

Saznajte kako da dodate kolonu na listu ili u biblioteku na SharePoint lokaciji. Video zapis prikazuje kako se u prikaz dodaju postojeće kolone na listi, kao i kako se kreira nova kolona na listi. Sve to važi i za biblioteku.

Video: Pronalaženje informacija na listi ili u biblioteci pomoću sortiranja, filtriranja i prikaza

Saznajte kako da sortirate, filtrirate i koristite prikaze da biste pronašli informacije na listi ili u biblioteci. Video zapis koristi spisak kontakata kao primer za ono što možete raditi u mnogim tipovima listi i biblioteka.

Video: Premeštanje dokumenata u Office 365

Ovaj video pokazuje kako da premestite datoteke u OneDrive i zatim kako da ih premestite u biblioteku sajta tima.

Video: Podešavanje obaveštenja ili drugih postavki za listu

Saznajte kako da podesite obaveštenja na listi i gde da uključite druge postavke za listu, na primer kreiranje verzija, jedinstvene dozvole ili druge napredne postavke liste.

Video: Korišćenje fascikli i istraživača datoteka za organizovanje SharePoint biblioteke

Da li vaše biblioteke izmiču kontroli? Da li je potrebno da organizujete dokumente na način kojim se može upravljati i koji olakšava pronalaženje? Koristite fascikle i istraživač da biste kreirali fascikle koje dokumente grupišu logično, a zatim prevucite i otpustite datoteke u te biblioteke ili direktno unutar sistema SharePoint ili upotrebom istraživača.

Video: Započinjanje feeda za vesti na sajtu tima

Neke objave možda nisu prikladne za javni feed za vesti. Ovaj video zapis vam pokazuje kako da podesite feed za vesti koji je dostupan samo izabranoj grupi ljudi.

Video: Korišćenje feeda za vesti na sajtu tima

Objavite poruku u feedu za vesti na lokaciji tima, prilikom posete lokacije tima ili iz feeda za vesti na ličnoj lokaciji.

Video: Dodavanje slike u objavu feeda za vesti

Možete dodati sliku u bilo koju objavu feeda za vesti. Slika je datoteka slike, u formatima kao što su .png, .jpg ili .gif koju otpremate sa računara.

Video: Uključivanje oznaka i pominjanja u objavu u feedu za vesti

#oznake možete da koristite za privlačenje pažnje na objavu i kako biste pomogli ljudima da sortiraju objave pod oznakama. Možete da koristite i @spominjanja da biste privukli pažnju na druge ljude i da biste ih obavestili da ste ih spomenuli.

Video: Dodavanje veze ka dokumentu u objavi feeda za vesti

Vezu ka dokumentu možete dodati iz SharePoint biblioteke u objavu za feed za vesti. Za neke Office dokumente, kao što su Word, Excel ili PowerPoint, sličica dokumenta pridružuje vezu i osobe mogu kliknuti na sličicu da biste videli sadržaj dokumenta u Web App prikazivaču.

Video: Dodavanje veb sajta ili video veze objavi feeda za vesti

Veb lokaciju ili video vezu možete da dodate u objavu feeda za vesti. Opcionalno možete da koristite tekst za prikaz da biste unapredili čitljivost.

Video: Poruka za sve

Na javnom feedu za vesti možete da objavljujete da biste započeli razgovor koji svi u organizaciji mogu da vide. Objavljenoj poruci možete dodati različite funkcije kao što su slika, #oznaka ili @spominjanje i veze sa dokumentima, veb lokacijama i video zapisima. Svako ko vidi vašu poruku može da odgovori na nju. Ljudi koji vas prate vide vašu objavljenu poruku u svom prikazu „Pratim“, kao i u prikazu „Svi“. Ljudi koji vas ne prate vide vašu objavljenu poruku samo u prikazu „Svi“ feeda za vesti.

Video: Sinhronizovanje biblioteke sajta tima sa računarom

Ako imate OneDrive for Business klijent za sinhronizaciju, možete sinhronizovati biblioteke lokacije tima sa računarom, a zatim raditi sa datotekama biblioteke direktno u sistemu datoteka. To vam takođe omogućava pristup dokumentima biblioteke kada ste van mreže. Ovaj video zapis vam pokazuje kako da sinhronizujete biblioteku lokacije tima i kako da pronađete sinhronizovanu fasciklu biblioteke u sistemu datoteka.

Video: Prikazivanje ili sakrivanje prikaza strukture u obliku stabla za navigaciju sajtom

Da li vaša SharePoint lokacija ima složenu hijerarhiju lista, biblioteka i podsajtova? Koristite prikaz strukture u obliku stabla kako biste se lako kretali između sadržaja na sajtu.

Video: Kreiranje bloga

Pogledajte kako možete brzo da kreirate SharePoint 2013 lokaciju bloga koju možete koristiti za deljenje znanja sa članovima tima. Ovaj video zapis vam u otprilike jednom minutu pokazuje kako da kreirate lokaciju bloga.

Video: Dozvole za liste blogova ili biblioteke

Kada radite sa SharePoint blogovima, ne samo da možete da postavite jedinstvene dozvole za blog, već možete da ih postavite i za liste ili biblioteke koje sadrže postove i komentare. Tako možete da ograničite broj osoba u organizaciji koji može da postavlja ili komentariše blog.

Video: Upravljanje rasporedom za objavu na blogu

Da li želite da promenite način na koji se objave na blogu pojavljuju na SharePoint blogu? Ovaj kratki video će vam pokazati kako.

Video: Upravljanje kategorijama objava na blogu

Upravljanje kategorijama objava na blogu je jednostavno. U ovom kratkom video zapisu, saznajte kako da preimenujete, dodate ili izbrišete kategorije objava da biste pomogli čitaocima da pronađu objave koje ih najviše zanimaju.

Video: Kreiranje ličnog prikaza liste ili biblioteke

Saznajte kako da kreirate sopstveni lični prikaz liste kako biste organizovali i prikazivali informacije. Ovaj video zapis koristi spisak kontakata kao primer, ali se informacije primenjuju i na mnoge druge tipove lista, kao i na biblioteke.

Video: Kreiranje i uređivanje javnih prikaza liste ili biblioteke

Saznajte kako da kreirate i uredite javne prikaze liste ili biblioteke tako da druge osobe iz vašeg tima mogu da koriste prikaze.

Video: Kontrolišite pristup SharePoint bibliotekama

Da li želite da ograničite pristup određenoj biblioteci dokumenata koja sadrži stavke koje ne treba da budu dostupne svima u preduzeću ili u timu? Ako radite na projektu sa izabranom grupom kolega i želite da delite dokumente povezane sa projektom samo sa tim kolegama, možete da identifikujete određene osobe ili grupe koje mogu da pristupe tim dokumentima. Pogledajte ovaj kratki video kako biste saznali više o prilagođavanju dozvola za određenu biblioteku na lokaciji.

Video: Dodavanje veze stranici

Postoji nekoliko načina za dodavanje veze na stranicu u usluzi SharePoint. Vezu možete da dodate kao čuvar mesta na stranicu koju još niste kreirali ili možete da je dodate na postojeću stranicu, listu ili u biblioteku. Ovaj video zapis vam pokazuje kako da uradite obe stvari.

Video: Prikazivanje ili sakrivanje prikaza strukture u obliku stabla za navigaciju sajtom

Ako SharePoint sajt ima složenu hijerarhiju lista, biblioteka i podsajtova to znači da možete da koristite prikaz strukture u obliku stabla kako biste se lako kretali između sadržaja na sajtu.

Video: Kreiranje sajta sa jedinstvenim dozvolama

Kreiranje sajta ima jedinstvene dozvole, tako da možete da dodatno ograničite pristup sajtu ili da delite novi sajt sa više osoba u odnosu na druge sajtove.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×