Obrnuta ili preslikane teksta

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Obrni (ili u ogledalu) teksta u dokumentu, prvo morate uneti tekst u okviru za tekst. Nakon povraćaja tekst, možete da uklonite izgled pomoću okvira za tekst tako što ćete ukloniti prikaz strukture.

 1. Umetanje okvira za tekst u dokumentu tako što ćete kliknuti na dugme Umetni > Okvir za tekst, a zatim otkucajte i oblikujte tekst.

  Više detalja potražite u članku Dodavanje, kopiranje, ili brisanje okvira za tekst.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na okvir i izaberite stavku Oblikovanje oblika.

 3. U oknu Oblikovanje oblika , kliknite na dugme Efekti.

  Kartica „Efekti“ u oknu „Oblikovanje oblika“

 4. U okviru 3-D rotacija, u polje X rotacija unesite 180.

  Napomene: 

  • Ako okvir za tekst postaje popunjena bojom, možete da uklonite boju u oknu Oblikovanje oblika . U okviru Opcije oblika, kliknite na dugme Popuna & linije karticu Kartica „Popuna i linija“ razvijte Popunai izaberite stavku bez popune.

  • Ako želite da uklonite prikaz ivica okvira za tekst, kliknite desnim tasterom miša na okvir za tekst, izaberite stavku Prikaz strukture na maloj traci sa alatkama koja se pojavljuje i odaberite stavku Bez obrisa.

 1. Umetanje okvira za tekst u dokumentu tako što ćete kliknuti na dugme Umetni > Okvir za tekst, a zatim otkucajte i oblikujte tekst.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na okvir i izaberite stavku Oblikovanje oblika.

 3. U dijalogu Oblikovanje oblika izaberite stavku 3-D rotacija sa leve strane

 4. U okviru X unesite 180.

  Napomene: 

  • Ako okvir za tekst postaje popunjena bojom, možete da uklonite boju tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na okvir za tekst, kliknite na strelicu pored stavke Popuna oblika na maloj traci sa alatkama koja se pojavljuje i izabrati stavku Bez popune.

  • Ako želite da uklonite prikaz ivica okvira za tekst, kliknite desnim tasterom miša na okvir za tekst, kliknite na strelicu pored dugmeta Obris oblika na maloj traci sa alatkama koja se pojavljuje i odaberite stavku Bez obrisa.

Takođe pogledajte

Rotiranje okvira za tekst, oblika, WordArt objekta ili slike

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×