Oblikovanje prikaza lista uz JSON

Oblikovanje prikaza lista uz JSON

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Osnovne informacije o prikazima oblikovanja

Poboljšajte prikaze na SharePoint listama pomoću oblikovanja. Tekst za oblikovanje prikaza opisuje prikazane elemente i njihov stil prikaza. Podaci na listi se ne menjaju.

Svaka osoba koja možete da kreirate i upravljanje prikazima u listu možete da pristupate prikazu oblikovanje iz menija Dugme „Prikaz opcija“ Opcije prikaza.

Primer oblikovanja prikaza

Standardni prikaz, bez oblikovanja, ima isti stil za svaki red.

Lista bez primenjenog oblikovanja

Uz oblikovanje prikaza možete da istaknete redove koji zadovoljavaju uslov.

Prikaz liste sa oblikovanjem koje prikazuje žute, crvene i zelene trake

U ovom primeru su primenjeni različiti stilovi za redove na osnovu statusa. Nalepite JSON ispod, uključujući i zagrade {}, u okvir za tekst na tabli Oblikovanje prikaza. Dodajte kolonu pod imenom „Status”“ i unesite „Gotovo“ u jedan red da biste videli primenjen stil.

{
  "schema": "https://developer.microsoft.com/json-schemas/sp/view-formatting.schema.json",
  "additionalRowClass": "=if([$Status] == 'Done', 'sp-field-severity--good', if([$Status] == 'In progress', 'sp-field-severity--low' ,if([$Status] == 'In review','sp-field-severity--warning', if([$Status] == 'Blocked','sp-field-severity--blocked', ''))))"
}

Način izvršavanja

Prikaz se primenjuju oblikovanja pomoću tekstualnom formatu koji se zove JSON. Međutim, ne morate da znate sve o JSON za oblikovanje prikaza. JSON je tekst jezika za definisanje na osnovu podataka koje definiše JSON objekte kao tekst parove. Na primer, „ime”: Jovana ili „okruga”: WA su objekata.

Najlakši način da koristite prikaz za oblikovanje je da krenete iz primera i uredite da biste primenili u određenom polju. Postoji primeru možete da kopirate, nalepite i Uredi za Vaše slučajeve.

Punu referencu na prikaz liste oblikovanja JSON ima više primera možete da kopirate, nalepite i uređivanje.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×