Oblikovanje objekta (okno za veličinu)

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Važno: 

  • Kada promenite opcije u ovom dijalogu, promene se odmah primenjuju na sliku, što vam olakšava da vidite efekte promena na slici bez zatvaranja dijaloga. Međutim, pošto se promene primenjuju odmah, u ovom dijalogu ne možete kliknuti na dugme Otkaži. Da biste uklonili promene, morate kliknuti na dugme Opozovi radnju Undo button na priručnoj traci za svaku promenu koju želite da uklonite.

  • Istovremeno možete opozvati više promena koje ste izvršili na jednoj opciji dijaloga, pod uslovom da u međuvremenu niste ništa menjali na nekoj drugoj opciji.

  • Dijalog ćete možda želeti da premestite tako da možete da vidite sliku i dijalog u isto vreme.

Određivanje veličine i rotacija

Visina     Da biste naveli visinu za izabranog oblika, slika ili drugih objekat, unesite broj u polje. Visina i Širina postavke uvek predstavljaju dimenzije objekta koji nije rotiran. Alternativno, možete da podesite visinu kao procenat originalne veličine oblika, slika ili drugog objekta, tako što ćete uneti procenat u polju Visina u okviru razmera. Ako je potvrđen izbor u polju za potvrdu Fiksiraj odnos širina/visina , visinu i širinu postavke se menjaju u odnosu na neku drugu.

Širina     Da biste naveli željenu širinu za izabranog oblika, slika ili drugih objekat, unesite broj u polje. Visina i Širina postavke uvek predstavljaju dimenzije objekta koji nije rotiran. Alternativno, možete da podesite širinu kao procenat originalne veličine oblika, slika ili drugog objekta, tako što ćete uneti procenat u polju Širina u okviru razmera. Ako je potvrđen izbor u polju za potvrdu Fiksiraj odnos širina/visina , visinu i širinu postavke se menjaju u odnosu na neku drugu.

Rotacija      Da biste rotirali izabranog oblika, slika ili drugih objekat u smeru kretanja kazaljke na satu, unesite ugao u stepenima (od 0 do 359) koje želite da ga rotiran u polju. Visina i Širina postavke uvek predstavljaju dimenzije objekta koji nije rotiran.

Razmera

Visina     Da biste naveli visinu za izabranog oblika, slika ili drugih objekat kao procenat originalne veličine, unesite broj u polje. Visina i Širina postavke uvek predstavljaju dimenzije koji nije rotiran oblik, sliku ili neki drugi objekat. Takođe možete da podesite visinu tako što ćete uneti tačne mere u polju Visina u okviru veličine i rotacija. Ako je potvrđen izbor u polju za potvrdu Fiksiraj odnos širina/visina , visinu i širinu postavke se menjaju u odnosu na neku drugu.

Širina     Da biste naveli željenu širinu za izabranog oblika, slika ili drugih objekat kao procenat originalne veličine, unesite broj u polje. Visina i Širina postavke uvek predstavljaju dimenzije koji nije rotiran oblik, sliku ili objekat. Takođe možete da podesite širinu tako što ćete uneti tačne mere u polju Širina u okviru veličine i rotacija. Ako je potvrđen izbor u polju za potvrdu Fiksiraj odnos širina/visina , visinu i širinu postavke se menjaju u odnosu na neku drugu.

Fiksiraj odnos širina/visina     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da bi se postavke Visina i Širina menjale u odnosu jedna na drugu.

U odnosu na originalnu veličinu slike     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste izračunali postavke Visina i Širina u okviru Razmera na osnovu originalne veličine slike. Ova opcija je dostupna samo kada je izabrana slika.

Najbolja razmera za projekciju slajdova (samo PowerPoint)    Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste postavke Visina i Širina u okviru Razmera automatski podesili na idealnu veličinu za prikazivanje projekcije slajdova. Ova opcija je dostupna samo kada je izabrana slika. Ako potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu, izaberite rezoluciju monitora projekcije slajdova u polju Rezolucija.

Originalna veličina

Visina     Prikazuje visinu slike ili oblika u trenutku kada je umetnut u Office datoteku.

Širina     Prikazuje širinu slike ili oblika u trenutku kada je umetnut u Office datoteku.

Uspostavi početne vrednosti

Uspostavljanje početnih vrednosti     Da biste uklonili sve veličina rotaciju i razmere promene i vratili sliku, oblik ili druge objekat prvobitnu veličinu, kliknite na ovo dugme. U zavisnosti od originalne veličine slike, slike možete da razvijete izvan dokument kada ste ga ponovo postavili.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×