Oblikovanje objekta (okno za svojstva)

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomene: 

  • Kada promenite opcije u ovom dijalogu, promene se odmah primenjuju na oblik, što će vam olakšati da biste videli efekte promena u oblik ili druge objekat bez zatvaranja dijaloga. Međutim, pošto se promene primenjuju, nije moguće kliknuti na dugme Otkaži u ovom dijalogu. Da biste uklonili promene, morate kliknite na dugme Opozovi radnju Dugme za opoziv radnje na Traku sa alatkama za brzi pristup za svaku izmenu koju želite da uklonite.

  • Istovremeno možete opozvati više promena koje ste izvršili u jednoj opciji dijaloga, pod uslovom da u međuvremenu niste ništa menjali u nekoj drugoj opciji dijaloga.

  • Možda ćete želeti da pomerite dijalog da biste istovremeno mogli da vidite i oblik i dijalog.

Pozicioniranje objekta

Premeštanje i veličinu zajedno sa ćelijama     Oblik ili objekat premeštanje i promena veličine prilikom premeštanja ili promena veličine osnovne ćelije ili grafikona, izaberite ovu opciju. Ovo je korisno ako želite da sortirate oblike ili objekte zajedno sa ćelijama osnovnih. Oblike ne mogu biti viši od reda ili šire od kolonu koju želite da sortirate.

Premeštanje, ali ne veličinu zajedno sa ćelijama     Premeštanje oblika ili objekat ali ne možete promeniti veličinu prilikom premeštanja ili promena veličine osnovne ćelije ili grafikona, izaberite ovu opciju.

Ne premestite ili veličinu zajedno sa ćelijama     Da biste sprečili oblike ili objekte iz premeštanje i promena veličine sa ćelijama, izaberite ovu opciju.

Štampanje objekta     Da biste odštampali izabrani oblik ili objekat pri štampanju radnog lista, izaberite ovo polje za potvrdu.

Zaključan     Da biste sprečili izabranog oblika ili objekat menjaju, premeštanja, promenite veličinu ili izbrisane, izaberite ovo polje za potvrdu. Zaključaj tekst morate da izaberete i ako želite da biste sprečili promenu teksta unutar izabranog objekta.

Zaključaj tekst     Da biste zadržali teksta na izabrani oblik ili objekat izabrana ili uređivanje, izaberite ovo polje za potvrdu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×