Oblikovanje objekta (okno za senčenje)

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da promenite boju, efekat ili pomak senke pomoću sledećih opcija.

Napomene: 

  • Kada promenite opcije u ovom dijalogu, promene se odmah primenjuju na oblik, što će vam olakšati da biste videli efekte promena u SmartArt grafici, oblika, slika ili drugih objekat bez zatvaranja dijaloga. Međutim, pošto se promene primenjuju, nije moguće kliknuti na dugme Otkaži u ovom dijalogu. Da biste uklonili promene, morate kliknite na dugme Opozovi radnju Dugme „Opozovi radnju“ na Traku sa alatkama za brzi pristup za svaku izmenu koju želite da uklonite.

  • Istovremeno možete opozvati više promena koje ste izvršili na jednoj opciji dijaloga, pod uslovom da u međuvremenu niste ništa menjali na nekoj drugoj opciji.

  • Možda ćete želeti da premestite dijalog tako da možete da vidite na oblik ili objekat i dijalog u isto vreme.

Početne postavke     Da biste odabrali ugrađeni efekat senčenja, kliknite na dugme Početne postavke Dugme „Početne postavke“ , a zatim izaberite željenu opciju.

Boja     Da biste odabrali boju senke, kliknite na dugme boja Slika dugmeta , a zatim izaberite željenu boju. Da biste promenili u boju koja nije među boje teme, kliknite na dugme Još boja, i zatim izaberite boju koju želite na kartici Standardno ili zamešajte vlastitu boju na kartici Prilagođeno bojama i boje na kartici Standardno su nisu ažurirane ako kasnije promenite dokument tema.

Prozirnost     Da biste odredili prozirnost oblika, pomerajte klizač Prozirnost ili unesite broj u polje pored klizača. Procenat prozirnosti možete varirati od 0 (potpuno neprozirno, podrazumevana postavka) do 100% (potpuno prozirno).

Veličina     Da biste naveli veličinu senke u odnosu na veličinu originalnog oblik ili objekat, pomerite klizač Veličina ili unesite broj u polje pored klizača.

Zamućenje     Da biste naveli na zamućenja senke, pomerite klizač Zamućenje ili unesite broj u polje pored klizača. Veća prečnika, mutnija ili „stvari.moji”, oblik ili linija će biti.

Ugao     Da biste naveli ugao je nacrtana senka, pomerite klizač ugao ili unesite broj u polje pored klizača. Pomoću opcije ugao i udaljenost zajedno, možete da postavite senku bilo gde u odnosu na oblik.

Rastojanje     Da biste naveli rastojanje da senka dobijeni ugao senčenja, unesite broj u polje pored klizača.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×