Oblikovanje objekta (okno za 3-D oblikovanje)

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Koristite opcije u dijalogu Oblikuj objekat da biste prilagodili trodimenzionalnih (3-D) efekte primenjene linije, oblike, grafikone, SmartArt grafikeili slike u dokumentu.

Možda ćete želeti da premestite dijalog tako da možete da vidite oblik i dijalog u isto vreme.

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.
  • Kada promenite opcije u ovom dijalogu, promene se odmah primenjuju na oblik ili tekst, što će vam olakšati da biste videli efekte promena u SmartArt grafika ili oblik bez zatvaranja dijaloga. Međutim, pošto se promene primenjuju, nije moguće kliknuti na dugme Otkaži u ovom dijalogu. Da biste uklonili promene, morate kliknite na dugme Opozovi radnju Slika dugmeta na Traku sa alatkama za brzi pristup za svaku izmenu koju želite da uklonite.

  • Možete istovremeno da opozovete više promene koje ste izvršili na jednoj opciji dijaloga, dok je ne unesete izmene u drugu opciju dijaloga između.

Kosina

Kosina je trodimenzionalnih efekata ivice koja je primenjena na gornje ili donje ivice oblika. To pruža izgleda da je ivice uzdignuta i ističu ivice oblika.

Vrh     Da biste primenili uzdignuta ivicu na vrh oblika, kliknite na vrhu Dugme „Vrh kosine“ , a zatim izaberite željenu opciju. Kada odaberete tip ivice sa vrha ili dna , odgovarajuća širina i visina će automatski promeniti osim ako ih ne prilagodite.

Širina    Da biste naveli širinu gornje ivice, unesite broj u polje.

Visina    Da biste naveli visinu gornje ivice, unesite broj u polje.

Dno    Da biste primenili uzdignuta ivicu na dno oblika, kliknite na dnu Dugme „Dno kosine“ , a zatim izaberite željenu opciju. Kada odaberete tip ivice sa vrha ili dna , odgovarajuća širina i visina će automatski promeniti osim ako ih ne prilagodite.

Širina    Da biste naveli širinu donje ivice, unesite broj u polje.

Visina    Da biste naveli visinu donje ivice, unesite broj u polje.

Dubina

Dubina je rastojanje oblika od njegove površine.

Boja    Da biste odabrali boju za dubinu, kliknite na dugme boja Slika dugmeta , a zatim izaberite željenu boju. Da biste promenili u boju koja nije među boje teme, kliknite na dugme Još boja, i zatim izaberite boju koju želite na kartici Standardno ili zamešajte vlastitu boju na kartici Prilagođeno bojama i boje na kartici Standardno su nisu ažurirane ako kasnije promenite dokument tema.

Dubinske    Da biste naveli dubinu, unesite broj u polje.

Konturama

Sa konturama je uzdignuta ivica primenjena na oblik.

Boja     Da biste odabrali boju za konturu, kliknite na dugme boja Slika dugmeta , a zatim izaberite željenu boju. Da biste promenili u boju koja nije među boje teme, kliknite na dugme Još boja, i zatim izaberite boju koju želite na kartici Standardno ili zamešajte vlastitu boju na kartici Prilagođeno bojama i boje na kartici Standardno su nisu ažurirane ako kasnije promenite dokument tema.

Veličina    Da biste naveli širinu konture, unesite broj u polje.

Površina

Koristite izbore materijala da biste promenili izgled oblika tako što ćete promeniti odsjaja. Odsjaji da objekti izgledaju manje ili više sjajno.

Materijala     Materijal se koristi da bi izgled oblika dosadnu, plastične, metalik ili prozirni. Da biste opisali način svetlo ostvaruje interakciju sa površinom oblika, kliknite na ovo dugme, a zatim izaberite željenu opciju.

Ispod je kratak opis dostupnih materijala:

„Standardni“

Mat     Ne Odsjaji markira, rezultira prilično „ravnom” izgled.

Topli matirani     Nešto metalnog, što površini oblika daje mekši izgled od plastike.

Plastične     Čist, Beo metalni sjaj tu daju sjajan, plastičan izgled površini oblika.

Metal     Odsjaji odgovaraju neke od osnovnih boja materijala, tako da je izgled oblika sjajan i izuzetno reflektujuće.

Specijalni efekat

Tamna ivica     Slične kartice jer beli odsjaji sjajan izgled površinski izgled oblika, ali tamne ivice da više blještavu oblik na osnovnu pozadinu.

Meke ivice     Beo metalni sjaj sa ivicama, tako da oblik izgleda integrisan u scenu ili grupu oblika. Kada se ovaj izgled primeni na površinu oblika, ivice oblika se pojavljuje odražavaju boju pozadine.

Ravne     Neprozirnu boju sa belim Odsjaji sastavite takav izgled. Senčenje zasnovano na smeru svetla ili intenzitet ne završi sa radom, tako da Odsjaji definišu oblik. Ova opcija je dizajniran posebno za rad sa opcijom Ravnom osvetljenje .

Grafikon sa skiciranim konturama     Nema istaknute stavke ili efekata popune. Prikazuje se samo skica ili obris oblika ili objekat .

Prozirni

Prah     Veliki odsjaji koji daju veoma meke pastelni potražite na površinu oblika.

Prozirni prah     Slično prah, ali ovaj izgled površine je prozirne sa meke ili postupno nestaje ivice.

Obriši     Prozirne sa čist, beli istaknute stavke i tamno ivicama koje daju sjajan izgled, slično staklo.

Osvetljenje     Svaki tip osvetljenja definiše platformu svetla koje se koriste u 3-D scene. Ovo je poznat i kao scensko-koherentni 3-D. Svako svetlo u postavci ima položaj, jačinu i boju. Većina tipova osvetljenja ima i spoljna svetlo, što je neusmereno osvetljenje sve površine oblika. Sve oblike u 3-D scene dele istu postavku osvetljenja, pa kada promenite tip osvetljenja , menjate osvetljenje cele 3-D scene (ne samo za izabranog oblika).

Da biste izabrali tip osvetljenja , izaberite stavku osvetljenje, a zatim izaberite željenu opciju.

Ispod je kratak opis dostupnih osvetljenja izbora:

Neutralno

Tri tačke     U klasičnom taster popuna i pozadinskog tri svetla. Ovo je dobra za opšte namene izbora, osim ako ne znate da li treba nešto drugo. Tačkasta svetla imaju boju i poziciju scene, ali ne i jedinstven pravac. Emituju svetlo jednako u svim pravcima.

Saldo     Verzija od Tri tačke osvetljenja, ali sa manje kontrasta.

Meke      Jednostavni osvetljenja sa samo jednom svetla.

Grubo     Dva osvetljenja koja kreira jači istaknute stavke i svetle i tamne oblasti.

Poplavi     Tri osvetljenja koja postavlja veoma svetlo na ivice oblika.

Suprotavljeno     Osvetljenja koja uklanja sve senke sa površine i pruža nekoliko Odsjaji. Pravi svaki materijal će biti ravna.

Topli

Jutarnja, izlaska, Sunset     Tri topli obojene svetlo platforme koje daju topli, narandžaste nijanse ono su minimalno. Intenziteta joj boje povećava kako se krećete od jutarnje opciju na Sunset opciju.

U redu

Prohladno, zamrzava     Dva izbora osvetljenja koje obezbeđuju hladan, plavo svetlo i koje su sa druge strane vrste iz jutarnje, izlaskaili Sunset opcija.

Specijalno

Ravne     Posebno dizajnirana za rad sa ravnom materijala opciju, ovo je tri tačke osvetljenja koja kreira dobri Odsjaji da definišete oblik.

Dve tačke     Ovo je dobra za opšte namene platformu sa dva svetla. Obično, svetlo postavljeni su tako da oblik je osvetljena iz dva smera, naglašavanje ivice ili sa konturama oblika.

Sjaja     Osvetljenja koja prednju stranu oblika i namerno previše ulepšaš strane oblik da biste dali iluzija da svetli sam oblik.

Svetla soba     Osvetljenja koja daje još ekstremniju verziju sjaj osvetljenja.

Ugao     Sva svetla trenutnog tipa za osvetljenje oko prednje oblika rotira. Ako vaš tipova osvetljenja jakih primarnim ili glavnim svetlo, ovo vam omogućava da kontrolišete stranu 3-D scene prima najsvetlijih osvetljenje.

Da biste naveli ugao osvetljenja, unesite broj na listi.

Uspostavljanje početnih vrednosti

Da biste uklonili 3-D oblikovanje i vraćanje u prethodno stanje podrazumevane postavke, kliknite na ovo dugme.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×