Oblikovanje objekta ili pozadine (okno za sliku)

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete da podesite relativnu osvetljenost slike (svetlinu) ili razliku između najtamnijih i najsvetlijih površina (kontrast) pomoću dolenavedenih opcija.

Napomene: 

  • Kada promenite opcije u ovom dijalogu, promene se odmah primenjuju na oblik, što će vam olakšati da biste videli efekte promena u SmartArt grafiku ili oblik bez zatvaranja dijaloga. Međutim, pošto se promene primenjuju, nije moguće kliknuti na dugme Otkaži u ovom dijalogu. Da biste uklonili promene, morate kliknite na dugme Opozovi radnju Slika dugmeta na Traku sa alatkama za brzi pristup za svaku izmenu koju želite da uklonite.

  • Možete istovremeno da opozovete više izmena koje ste napravili na jednoj opciji u dijalogu, pod uslovom da u međuvremenu niste promenili nijednu drugu opciju u dijalogu.

  • Možete da pomerite dijalog da biste istovremeno mogli da vidite i oblik ili pozadinu slajda i dijalog.

Savet: Da biste promenili oblik slike ili da dodajete efekte kao što su senke, odrazi i sjaj, u okviru slike, na kartici Oblikovanje , u grupi Stilovi slika kliknite na Sliku oblika ili Efekti slike.

Ponovo oboji     Kliknite na ovo dugme i izaberite željenu opciju da biste objekat ili pozadini slajda dali efekat stilizovanosti, kao što su sivi tonovi ili sepija nijansa.

Svetlina     Pomerite klizač Svetlina ili upišite broj u polje pored klizača.

Kontrast     Pomerite klizač Kontrast ili upišite broj u polje pored klizača.

Uspostavi početne vrednosti slike      Vraća sliku na podrazumevane postavke za Svetlinu i Kontrast.

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×