Oblikovanje brojeva u programu Excel Online

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada otkucate brojeve na radnom listu, Excel Online automatski primenjuje Opšti format broja ali to možete promeniti Prikaz određenih formata broja poput datuma, valuta ili čak razlomaka.

Na primer, ako radite na kvartalnom budžetu, možete koristiti format broja Valuta da biste prikazali brojeve kao novčane vrednosti. Datume možete podesiti tako da se prikazuju u dugačkom formatu datuma, „subota, 14. decembar 2013.“, ili u kratkom formatu datuma, „14.12.2013.“. Evo kako:

  1. Izaberite kolonu ili ćelije koje želite da oblikujete.

  2. Izaberite stavku Format broja i izaberite željeni format.

    Napomena:  Primenom formata broja menjate samo način prikaza broja, a ne i stvarne vrednosti ćelije koje Excel Online koristi za izračunavanja.

    Dostupni formati brojeva

    Savet:  Ako se neki brojevi pojavljuju kao #####, to je verovatno zbog toga što ćelija nije dovoljno široka. Da biste automatski uklopili brojeve, kliknite dvaput na desnu ivicu zaglavlja kolone.

promena širine kolone

Više o oblikovanju brojeva

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×