Oblikovanje automatskog oblika

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U dijalogu Oblikovanje automatskog oblika možete da promenite boju, obrazac, prikaz strukture, veličinu i druge opcije.

Promena popune oblika i strukture (karticu boje i linije)

Da biste popunili oblik neprozirnu boju, izaberite boju koju želite.

Odaberite popune

Boja    Izaberite boju koju želite, izaberite stavku bez popune da biste oblika istom bojom kao pozadina stranice ili kliknite na dugme više boja da biste kreirali prilagođenu boju.

Efekti popune    Izbor između preliv boja koji se uklapa iz jednu nijansu na drugi, teksturu, šaru ili sliku.

 • Preliv boja Izaberite karticu preliv boja da biste dodali kontinuitet tamne ili boje.

  • U okviru boje, jedne boje, dve bojeili unapred podešenihi zatim kliknite na dugme boja ili kombinacije predloženu boju koju želite sa liste koja se pojavljuje.

  • U okviru Prozirnost, pomerite klizač za podešavanje nivoa prozirnosti na svakom kraju preliv.

  • U okviru Stilovi senčenja, kliknite na željenom pravcu prelivu tok.

  • U okviru varijante, kliknite na verziju senčenje stil koji želite. Možete da vidite kako to izgleda u polju " uzorak "

  • Potvrdite izbor u polju za potvrdu Rotiraj sa oblikom da biste zadržali položaj preliv obliku ako rotirate oblik.

 • Teksturom    Izaberite teksturu koju želite, ili izaberite stavku Ostale teksture da odaberete neku od sopstvene slike.

 • Obrazac    Kliknite na obrazac koji želite da koristite. Na listi prednjeg plana , izaberite boju koju želite da koristite za obrazac. Na listi pozadine izaberite boju pozadine koju želite. Možete da vidite pregled boja u polju " uzorak ".

 • Slika    Izaberite stavku Izbor slike, pronađite sliku koju želite da koristite, a zatim kliknite na dugme Umetni.

 • Da biste se uverili da slika održali proporcije kada promenite veličinu oblika, potvrdite izbor u polju Zaključaj odnos širina/visina slike .

  • Da biste zadržali položaj slike u obliku ako rotirate oblik, potvrdite izbor u polju za potvrdu Rotiraj sa oblikom .

Prozirnost    Ako želite da mogu da vide kroz oblik, možete da koristite klizač ili unesite procenat za podešavanje nivoa prozirnosti.

Promena prikaza strukture boje i stila

Boja linije    U okviru linija, kliknite na listu boja , a zatim kliknite na željenu boju.

Isprekidane linije    Da biste koristili Isprekidana linija na obris oblika, kliknite na listu Dashed , a zatim izaberite željeni tip linije.

Stil    Izaberite stavku sa liste stil , a zatim izaberite stavku stil linije i debljinu linije koji želite.

Stepen važnosti    Da biste prilagodili širine stila koji ste odabrali, unesite novu vrednost u polju debljina.

Posebne opcije za oblika strelica

Ako je vaš oblik strelice, možete da podesite Stil početka za na strelicu i završetka stil. U zavisnosti od stilovi koje ste izabrali, možete da promenite veličinu na početku i kraju strelice.

Promena veličine (kartica "Veličina")

Izaberite karticu " Veličina " da biste podesili opcije veličine. Možete podesiti određenu vrednost (apsolutna) ili možete da podesite meru kao procenat stranice dokumenta ili marginu.

Na kartici Veličina , možete da podesite i oblik rotaciju i skala.

Visinu i širinu    U oblasti Visina i Širina unesite veličinu ili koristite nagore i nadole strelice da biste podesili dok ne dobijete željenu vrednost.

Rotiranje    U polje rotacija unesite broj stepeni da biste rotirali oblik u smeru kretanja kazaljke na satu. Na primer, unošenje 90 stepeni rotira oblika za četvrt okreta kretanja kazaljke na satu.

Skala    Promenite širinu ili visinu za određeni procenat. Da biste promenili oba u isto vreme, potvrdite izbor u polju za potvrdu Fiksiraj odnos širina/visina . Potvrdite izbor u odnosu na originalnu veličinu slike da biste izmenili na osnovu originalnog dimenzije. Ako u polju za potvrdu u odnosu na prvobitnu veličinu nije dostupna, izaberite stavku Uspostavi početne vrednosti.

Napomena:  Kada izaberete stavku Uspostavi početne vrednosti, oblik vodi na prvobitnu veličinu, što može da bude iste veličine koje je umetanju u dokumentu.

Promenite objekat poziciju (kartica "Svojstva")

Promenili veličinu sa grafikonom    Izaberite ovu opciju ako ne želite da oblik bude grafikon kada se pomera na grafikonu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×