Objedinjeno pribavljanje i transformacija iskustvo

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Excel 2016 uvedena moćne skup alatki za koji se zove pribavljanje i transformacija. Ove alatke, na osnovu Power Query tehnologiju, omogućavaju vam da lako povežete, kombinovanje i oblikovanje podataka iz različitih izvora. Na sledeće se i transformacija uputstvo će vas voditi kroz osnove.

Zadovoljni smo da objavi glavnu sledećoj ispravci za uvoz podataka i oblikovanja funkcionalnost u programu Excel – objedinjeno pribavljanje i transformacija iskustvo. Pomoću martu, 2017 ažuriranje za Office 365, poboljšane funkcije uvoz podataka programa Excel i prerasporediti dugmad na kartici "Podaci", tako da bude lakšim nego ikada da iskoristite punu pribavljanje i transformacija mogućnosti.

Preuzimanje i transformacija opcije na kartici "Podaci"

Objedinjeno pribavljanje i transformacija iskustvo vam njegova prilično integrisane i moderan skup uvoz podataka i oblikovanja mogućnosti u programu Excel. Možete lako da se povežete i preuzimanje podataka iz raznih izvora popularne podataka kao što su datoteke, baza podataka, Azure i Online usluge i još mnogo toga. A možete oblikovati tih podataka moćne načine za sortiranje, promene tipova podataka, Razdeljivanje kolone, ukupnih vrednosti podataka i tako dalje. Stalno raste nudi nove konektora i jednostavna izvršavanje transformacije su šta uverite se da & transformacija alatku za dragocena i uštedu vremena u svakodnevne rad.

Napomena koji zamenjuje novo iskustvo starije, zastarele podatke uvezite čarobnjaci, koje su dostupne u okviru podaci > Preuzmi spoljne podatke. Međutim, oni i dalje se može pristupiti ako želite. Pogledajte članak: Kako da vratim zastareli iskustvo Preuzmi spoljne podatke?

Napomena: Ova funkcija je dostupna u programu Excel samo ako imate Office 365 pretplatu. Ako ste pretplatnik na Office 365, Uverite se da imate najnoviju verziju sistema Office.

Kako da dobijem podatke iz popularne izvora kao što je CSV datoteka ili Veb?

Znamo koje korisnici koji uvoz podataka kao što je da imate najpopularnijih konektora pristupačne za ih na traci. U ovu ispravku pokušali da biste pratili ovaj princip i usaglašena iskustvo sa kako se koriste za. Sada možete da pronađete sledećih konektora prva tri dostupne u odeljku pribavljanje i transformacija podatke na kartici "Podaci": Iz tekst/csv datotekeSa Vebai Iz tabela/opseg.

Iz tekst/CSV

Sa konektor lako možete da uvezete podatke iz teksta (*.txt), vrednosti razdvojene zarezima (*.csv) ili oblikovani tekst (*.prn) datoteke. Moderni konektor zasniva se na Power Query tehnologije i zamenjuje čarobnjak zastarelog iz teksta.

Da biste pokrenuli uvoz podataka pomoću novog spajanja, kliknite na dugme podataka > iz tekst/CSV, odaberite izvornu datoteku, a zatim kliknite na dugme u redu. Nove i poboljšane funkcije Iz tekst/CSV konektor zatim analizira strukturu unosa datoteke i automatski primenjuje postavke relevantne uvoza. To možete Razdeljivanje kolone pomoću znaka za razgraničavanje, podizanje prvi red će se koristiti kao zaglavlja kolona i još mnogo toga.

Pribavljanje i transformacija iz teksta opcije

Ako je pregled nije onako kako želite, možete da konfigurišete osnovne Uvezi postavke kao što je poreklo datoteke, znak za razgraničavanje ili tip podataka za otkrivanje logika. Na osnovu izbora, pregled podataka se automatski ažurira.

Zatim možete da kliknite na dugme da biste direktno učitate podatke u radnom listu Učitavanje ili kliknite na strelicu pored Učitavanje da učitate podatke u Model podataka. Ako želite da biste primenili transformacije dodatne podatke u uređivaču upita, kliknite na dugme Uredi.

Sa veba

Sa konektor koji „skupiti” podatke iz HTML stranica. Ovo je drugi moderni konektor koji takođe zasniva se na Power Query tehnologije i zamenjuje čarobnjak zastarelog sa Veba.

Da biste počeli da je koristite, izaberite stavku podaci > Sa Veba, navedite ciljne URL ADRESE stranica, a zatim kliknite na dugme u redu. U dijalogu "Navigator" prikazana je lista svih tabela na stranici. Imate opciju da u interakciji sa web stranice u Prikazu tabele ili u Prikazu Web. Tabelarni prikaz, prvo kliknite na ime tabele sa leve strane i podatke iz tabele će se prikazati na desnoj strani. Sa Veb prikaza možete kliknuti tabelu sa Navigator liste ili iz okna za pregled Veb prikaza. Možete da izaberete više tabela u svakom prikazu.

Pribavljanje i transformacija sa Veba opcije

Iz tabela/opseg

Pomoću ovog konektora, možete da kreirate novi upit koji je povezan sa tabelom ili imenovani opseg u Excel radnom listu. Zatim možete da suzite podatke i da ga primenite dodatne transformacije u prozoru Uređivača upita .

Pribavljanje i transformacija iz tabele opcije

Kako da dobijem podatke iz dodatnih izvora kao XML datoteku ili Microsoft SQL Server?

Možete da kreirate novi upit da biste uvezli podatke iz jedan izvor podataka, kao što je Microsoft Access bazu podataka ili OData feeda, ili možete da uvezete podatke iz više tekstualnih datoteka u fascikli odjednom.

Kada kliknete na podaci > Preuzmi podatke, dostupnih izvora podataka su predstavljeni vam u padajućem meniju. Izvor opcije su organizovane u kategorijama, uključujući datoteke kao što su Excel radne sveske, XML datoteke ili cele fascikle, baze podataka kao što su SQL Server ili Oracle Azure usluge kao što su HDInsight ili bloba usluge na mreži kao što je SharePoint Online listu ili Salesforce , i mnoštvo drugih izvora kao OData ili ODBC.

Listu dostupnih konektora stalno raste.

Opcije pribavljanje i transformacija iz baze podataka

Uz ovu ispravku da ste uklonili zastarele sledeći čarobnjaci koje je ranije bila dostupna u odeljku preuzimanje spoljnih podataka na kartici "Podaci": iz programa Access, sa Veba, iz teksta, iz sistema SQL Server, iz OData feeda podataka, iz uvoza XML podataka i iz podataka za povezivanje Čarobnjak. Ako iz bilo kog razloga zahtevate koristeći jedan od uklonjene zastarelog čarobnjaka, pogledajte članak: Kako da vratim zastareli iskustvo Preuzmi spoljne podatke?

Međutim, postoje dve popularne i jedinstven čarobnjaci koje su deo funkcije stari Preuzmi spoljne podatke postavite i će ostati u novo iskustvo: Iz usluge Analysis Services i Iz programa Microsoft Query. Oni možete pronaći u okviru podataka > Iz baze podataka i podataka > Iz drugih izvora kategorije u novom iskustvo tim redosledom.

Kako da to iskoristite se i transformacija mogućnosti da očistite i oblikujete moje podatke?

Preuzimanje i transformacija vam omogućava da očistite i oblikujte podatke kao suštinski korak za analizu moćno podataka. Možete da uklonite kolone, filtriranje redova, promena tipa podataka kolone, zamena vrednosti i još mnogo toga. Ovo možete uraditi kroz namensku prozor Uređivača upita koji olakšava i prikazuje sve transformacije podataka.

Prebacivanje na kartici " podaci " na traci, izaberite stavku Preuzmi podatke, povezati sa izvorom željene podatke (kao što su datoteke ili baze podataka) koristeći jedan od dostupnih konektora i pregledali podatke u prozoru " Navigator ".

Gent i transformacija Navigator

Zatim, izaberite tabele koje želite da uvezete i kliknite na dugme Uredi da biste pokrenuli prozor Uređivača upita .

Pribavljanje i transformacija uređivača upita

Koristite širok kolekcija komande koje su dostupne sa trake unutar prozora Uređivača upita . Možete da primenite moćne transformacije sortiranje i filtriranje podataka, konverziju tipova podataka, Razdeljivanje ili objedinjavanje kolone, ukupnih vrednosti podataka i još mnogo toga.

Sve korake transformacije koje primenite podataka su zapisani i čuvaju se u okviru upita. Snimljeni transformacije možete posmatranih i upravlja putem PRIMENJENI koraci odeljka unutar prozora uređivača upita, a će se ponovo primeniti na podatke svaki put kada se osvežavaju upita.

Kako da dobijem podatke iz nedavno korišćenih izvora, Office baze podataka za povezivanje (ODC) datoteka, druge veze radne sveske ili tabele?

Jedna od najpopularnijih scenarija u oblasti za uvoz podataka je povezivanje i preuzimanje podataka iz nedavne izvora. Korisnici često uspostavite skup koji se često koriste izvori mogu da se povežu sa za uvoz podataka.

Da bi povezao i kreirate upit od jednog od vaše nedavnim izvorima podataka, izaberite stavku podaci > Nedavni izvori. Možete da zatim pregledajte nedavno povezanih izvora, izaberite jedan i zatim kliknite na dugme Poveži da biste nastavili sa tokom uvoza.

Pribavljanje i transformacija nedavni izvori okno

Drugi popularni scenario je uvoz podataka iz postojeće veze ili tabele u radnoj svesci. Na primer, možda ćete želeti da kreirate novu izvedenu tabelu na osnovu prethodno kreirana radne sveske vezu. Ili, možda ćete želeti da napravite vezu, a uvoz iz izvora podataka pomoću Office baze podataka za povezivanje (ODC) datoteke koje je definisao neke osobe u vašoj organizaciji.

Uz ovu ispravku, moći ćete da izvezete sve svoje upite definicija u ODC datoteku, a zatim je delite preko radnih svezaka ili sa kolegama. Da biste izvezli definiciju upita u ODC datoteku, kliknite desnim tasterom miša na upit u oknu strani upite i veze i odaberite Izvoz datoteka veze. Kreirano ODC datoteka će sadržati definiciju upita sa svim zavisne elemente, uključujući mogućnost povezivanja uputstva za izvor podataka i transformaciju korake koji se primenjuje na podatke. Drugi način da izvezete definiciju upita je putem dijaloga " Svojstva upita " koji se može otvoriti tako što ćete odabrati Svojstva iz kontekstualnog menija za upit.

Kada primite ODC datoteku, moći ćete da je korišćenje i uvoz definiciju upita u radnoj svesci. Da biste uvezli podatke putem ODC mehanizam, izaberite stavke podaci >Postojeće veze. Pojaviće se dijalog " Postojeće veze ", a zatim možete da uvezete iz dostupnih ODC datoteke, postojeće veze radne sveske ili tabele.

Izaberite stavku iz postojeće veze ili upita

Ako je potrebno da biste kreirali ODC datoteka koje će biti utrošene u nekoj drugoj aplikaciji, kao što je Visio ili Excel 2013 i starije verzije, to možete uraditi pomoću sledećih konektora: Iz SQL Server baze podataka, Iz Microsoft Access baza podataka, iz OData feeda , Iz usluge Analysis Services, Sa lokacije Microsoft Query ili zastareli Iz čarobnjaka za podatke za povezivanje. Važno je da treba da znate da kada drugi ODC datoteke iz drugog programa, aplikacija će samo ponovo povezivanja uputstva iz ODC i neće sadržati sve transformaciju korake koje možda imate nalaze originalnog upita. Ako želite da vratite u prethodno stanje na zastareli iz programa Access, iz sistema SQL Server, linije spajanja iz OData feeda podataka, pogledajte članak: Kako da vratim zastareli iskustvo Preuzmi spoljne podatke?

Kako da upravljam postojeći upiti radne sveske i veze

Kada smo predstavili pribavljanje i transformacija u programu Excel 2016, smo predstavili dva metodologija uvoz podataka: prvo bila novo se i transformacija iskustvo koje koristite upita (i dobija veze radne sveske u pozadini za Osvežavanje i učitavanje na elemente radne sveske). Drugi je stariji, zastarele iskustvo koje koristi veze radne sveske. Upravljanje upitima radne sveske i veza je takođe gotovo zasebno. Upiti radne sveske su upravlja kroz namensku oknu upiti, dok su veze do dijalogu veze radne sveske. Ovo je izazvalo zbunjenost među naši korisnici.

Uz ovu ispravku smo obrađene ovaj problem. Sada možete da pristupite i upravljanje upiti radne sveske i vezu sa u namenskom bočno okno upiti i veze . Da biste otvorili okno stranu, izaberite stavke podaci > dugme " upiti i veze ".

Okno „Preuzimanje i transformacija upita i veza“

Kada kliknete na karticu upiti na vrhu okna vam omogućava da pregledate i upravljanje dostupne upiti u radnoj svesci. Kliknite desnim tasterom miša na upit da biste pristupili Kontekstualni meni u upita, što vam omogućava da izvršite dodatne radnje. Na primer, možete da osvežite izvršavanje upita nad podacima iz osnovnog izvora, kopirajte i nalepite upita, uredite transformacije upita pomoću uređivača upita i još mnogo toga.

Možemo takođe su pojednostavili upravljanja upit i osnovnih vezu do novi dijalog Svojstva upita . Danas, svaki put kada kreirate novi upit u radnoj svesci, novi osnovnih veze entitet se automatski kreira u pozadini i je povezana sa ovom upitu. Dok na upit uloga je da se povežete sa izvorom podataka i primenili transformacije potrebne podatke na njemu, osnovnih vezu kontroliše gde se podaci biti učitan (primer radnog lista ili modela podataka), kao i postavke osvežavanja za upit podatke, kao što su na Osvežavanje učestalost. Uz novi dijalog Svojstva upita , lako možete da kontrolišete sva svojstva upita, kao što su njeno ime ili transformaciju uputstva i osnovnih svojstva veze, kao što su postavke osvežavanja, na centralizovan način. Da biste otvorili novi dijalog Svojstva upita , kliknite na komandu " Svojstva " iz kontekstualnog menija na upit u oknu sa strane upite i veze .

Kada kliknete na karticu " veze " na vrhu okna strani vam omogućava da pregledate i upravljanje dostupne zastarelim vezama u radnoj svesci koja su povezana sa jednim od zastarelog čarobnjaci kao što je Iz teksta, Iz usluge Analysis Services, ili Iz programa Microsoft Query. Kliknite desnim tasterom miša na veze da biste pristupili kontekstualnog menija. Ovde ćete moći da obavljate dodatne radnje, kao što je osvežavanje podataka za povezivanje iz izvora, brisanje veze ili upravljanje svojstva veze putem pa poznate dijaloga Svojstva veze .

Kako da vratim zastareli iskustvo Preuzmi spoljne podatke?

Novo iskustvo pribavljanje i transformacija je iznad konektora nudi i transformaciju mogućnosti u poređenju sa zastarelim čarobnjaka. Međutim, i dalje postoje situacije kada možda ćete želeti da koristite jednu od starih čarobnjaka za uvoz podataka. Na primer, kada želite da sačuvate u izvoru podataka akreditive za prijavu kao deo vaše radne sveske. (Imajte na umu da ovaj metod ne zadovoljavaju standarde moderni bezbednosti i kao takve nije podržan u novo iskustvo pribavljanje i transformacija).

Ili možete da pristupite zastarelog konektora tako što ćete prilagoditi trake, možete da vratite i prikazivanje na zastarelim podacima uvoz čarobnjaci direktno u okviru na podaci > Preuzmi podatke padajući meni putem nove i lako konfiguracija postavke u dijalogu opcije programa Excel.

Izaberite stavke datoteka > Opcije > podaci > Prikaži zastarelim podacima uvoz čarobnjaka, a zatim izaberite zastarelog čarobnjaci koji želite da koristite:

Slika pribavljanje i transformacija čarobnjak zastareli opcija iz datoteke > opcije > podataka.

Otvaranje na podaci > preuzimanje podataka padajući meni i pokretanje prethodno izabrane zastarele podatke uvozite čarobnjaci namensku zastarelog čarobnjaci kategorije:

Pribavljanje i transformacija zastareli meni opcije

Dodatne informacije o pribavljanje i transformacija

Ako želite da biste saznali više o mogućnostima se i transformacija , dobro mesto za početak je Microsoft Power Query za pomoć za Excel.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×