Objedinjavanje podataka InfoPath obrasca e-pošte u programu Outlook

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako već koristite Microsoft Office InfoPath obrazaca za zadatke kao što je prosleđivanje sedmični izveštaji o statusu i ako koristite Microsoft Office Outlook 2007 za upravljanje e-porukama, InfoPath obrazaca za e-poštu može pomoći da unapredite procese koje koristite za saradnju i deljenje podataka. To je zato što možete da otvorite, popunite i prosledite InfoPath obrazaca sa unutar Office Outlook 2007, bez otvaranja programa InfoPath. Ako dobijete InfoPath obrasca e-pošte, možete da odgovorite na nju, prosledite ga i uskladištiti ga kao i sa drugim stavkama u Office Outlook 2007.

Ako omogućite objedinjavanje obrazaca za predložak InfoPath obrasca, korisnici mogu da objedinjuju InfoPath obrasce e-pošte koji su uskladišteni u Office Outlook 2007 fascikli, na primer u fascikla „InfoPath obrasci“. Objedinjujući obrasce, možete da usaglasite podatke iz više različitih obrazaca u jednom obrascu. Ovo je korisno kada želite da uporedite ili rezimirate podatke iz nekoliko srodnih obrazaca. Na primer, to može da bude korisno za menadžera čiji tim sedmično popunjava obrasce izveštaja o statusu jer može da objedini podatke iz tih obrazaca u jedan izveštaj sa rezimeom koji će proslediti direktoru.

Napomene: 

 • Objedinjene podatke možete da sačuvate samo kao InfoPath obrazac. Nije moguće sačuvati podatke kao InfoPath obrazac e-pošte u programu Office Outlook 2007.

 • Kada objedinite InfoPath obrasce e-pošte, kreira se novi obrazac. Ovaj novi obrazac zasnovan je na istom predlošku obrasca kao i InfoPath obrasci e-pošte koje ste izabrali da objedinite.

Objedinjavanje InfoPath obrazaca e-pošte

 1. U prikazu fascikle u programu Office Outlook 2007 izaberite obrasce koje želite da objedinite.

  Savet: Da biste izabrali više stavki, držite pritisnut taster CTRL i izaberite pojedinačne stavke, ili držite pritisnut taster SHIFT i izaberite opseg stavki.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na izabrane obrasce, u priručnom meniju postavite pokazivač na stavku InfoPath radnje, a zatim izaberite stavku Objedini obrasce.

  Otvoriće se InfoPath sa novim obrascem koji sadrži objedinjene podatke. Novi obrazac zasnovan je na istom predlošku obrasca kao i izabrani InfoPath obrasci e-pošte.

  Napomena: Kada korisnik objedini InfoPath obrasce e-pošte, objedinjeni podaci iz ponavljajućih kontrola mogu da sadrže prazan red. Na primer, ako korisnik objedini tri obrasca izveštaja o troškovima od kojih svaki sadrži prazan red troškova u ponavljajućoj tabeli, ponavljajuća tabela u InfoPath obrascu e-pošte koja sadrži objedinjene podatke može da sadrži prazan red iza kojeg se nalaze tri reda podataka iz svakog od drugih InfoPath obrazaca e-pošte.

 3. Da biste sačuvali obrazac koji sadrži objedinjene podatke, u meniju Datoteka izaberite stavku Sačuvaj kao, potražite lokaciju na kojoj želite da sačuvate obrazac, a zatim izaberite stavku Sačuvaj.

Savet: Podatke iz InfoPath obrazaca e-pošte možete da analizirate i tako što ćete izvesti podatke obrasca. Podatke obrasca možete da izvezete iz nekih InfoPath obrazaca e-pošte u Microsoft Office Excel 2007 radnu svesku. InfoPath obrasce e-pošte možete da izvezete kao pojedinačne XML datoteke koje kasnije mogu da se čuvaju i otvaraju u programu InfoPath. Takođe možete da izvezete podatke obrasca iz jednog InfoPath obrasca e-pošte u dodatne podržane formate datoteka. Informacije o izvozu InfoPath obrazaca e-pošte pronaći ćete u odeljku Takođe pogledajte.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×