Objedinjavanje ćelija

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Objedinjavanje kombinuje dve ili više ćelija da bi se kreirala nova, veća ćelija. Ovo je odličan način kreiranja oznake koja obuhvata opseg od nekoliko kolona. Na primer, ćelije A1, B1 i C1 su ovde objedinjene da bi se kreirala oznaka „Mesečna prodaja“ da bi se opisale informacije od 2. do 7. reda.

Objedinjavanje ćelija preko drugih ćelija

  1. Kliknite na prvu ćeliju, držite pritisnut taster Shift i kliknite na poslednju ćeliju u opsegu koji želite da objedinite.

    Važno: Proverite da li samo jedna ćelija u opsegu sadrži podatke.

  1. Izaberite stavke Početak > Objedini i centriraj.

dugme „objedini i centriraj“ na traci

Ako je dugme Objedini i centriraj nedostupno, proverite da trenutno ne uređujete ćeliju i da se ćelije koje želite da objedinite ne nalaze unutar tabele.

Savet: Da biste objedinili ćelije bez centriranja podataka, kliknite na objedinjenu ćeliju, a zatim izaberite opcije poravnavanja nalevo, u centru ili nadesno pored dugmeta Objedini i centriraj.

Ako se predomislite, uvek možete da poništite objedinjavanje tako što ćete kliknuti na objedinjene ćelije i izabrati stavku Objedini i centriraj.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×