Objavljivanje radne sveske u sistemu Excel Services

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Ako imate pristup Excel Services, koja je na serveru pokrenuta Microsoft Office SharePoint Server 2007 koji može da usluga Excel Services izračunavanja, možete da objavite radnu svesku na tom serveru tako da korisnici mogu da pristupaju dela podataka koje ona sadrži u na pregledač tako što ćete ili Korišćenje Microsoft Office Excel Web Access.

Prilikom objavljivanja radne sveske u sistemu Excel Services, celu radnu svesku se objavi na serveru, ali možete da definišete delove radne sveske (kao što su pojedinačne radne listove, imenovani opsezi ili grafikoni) koje želite da Excel Services da biste prikazali u Microsoft Office Excel Web Access. Prikazivanjem samo određenih delova radne sveske i korišćenjem Office SharePoint Server 2007 dozvola da biste zaštitili radne sveske od neovlašćenog pristupa, možete da održite podatke u radnoj svesci poverljivim pri omogućavanju ovlašćenim korisnicima za osvežavanje i ponovno izračunavanje interakcija sa vidljivim podacima.

Takođe možete da definišete parametre. Parametri su pojedinačne ćelije koji imaju njihove vrednosti definiše Microsoft Office Excel Web Access korisnika. Parametre možete da koristite za prikazivanje ćelija koje pokreću izračunavanje u radnoj svesci, kao što su analize "Šta-ako" koja koristi vrednosti koje korisnici unose u ćelije navedene kao parametri.

Važno: Mogućnost objavljivanja Excel radne sveske u okviru tehnologije Excel Services dostupna je samo u sledećim proizvodima: Microsoft Office Ultimate 2007, Microsoft Office Professional Plus 2007, Microsoft Office Enterprise 2007 i Microsoft Office Excel 2007.

 1. Kreirajte novu radnu svesku i unesite podatke koje želite da unesete ili otvorite postojeću radnu svesku koju želite da objavite u sistemu Excel Services.

 2. Ako planirate da definišete parametre, imenujte ćelije za koje želite da omogućite uređivanje.

  Napomena: Parametre možete da definišete samo ukoliko ste na radnom listu dali ime pojedinačnim ćelijama koje sadrže vrednosti. Ne možete da definišete parametre za imenovane opsege koji sadrže više od jedne ćelije.

  Da biste imenovali ćelije, postupite na sledeći način:

  1. Na radnom listu izaberite ćeliju koju želite da se uređuju u pregledaču i Microsoft Office Excel Web Access.

  2. Na kartici Formule, u grupi Definisana imena kliknite na dugme Definiši ime.

   Slika trake u programu Excel

  3. U polje Ime unesite željeno ime parametra.

  4. Kliknite na dugme U redu.

 3. Kliknite na dugme Microsoft Office Slika dugmeta , zatim izaberite stavku Objavi, a potom u oknu Distribuirajte dokument drugim osobama izaberite stavku Excel Services.

  Napomena: Ako je opcija Excel Services nedostupna, vaša verzija programa Office Excel 2007 ne podržava objavljivanje radne sveske u okviru tehnologije Excel Services. Veze za više informacija o deljenju radnih svezaka pronaći ćete u odeljku „Takođe pogledajte“.

 4. U polje Ime datoteke unesite putanju do servera i prihvatite predloženo ime za radnu svesku ili unesite novo ime ako je potrebno.

  Ako je potrebno, pronađite odredište. Na računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows Vista, pronađite ili otkucajte putanju do servera na traci adresa. Na računaru koji radi pod operativnim sistemom Microsoft Windows XP, pronađite server na listi Sačuvaj u ili otkucajte putanju do servera pre nego što ime datoteke. Na primer, otkucajteime datoteke za http://servera/lokacije/

  Napomena: Excel može objaviti radnu svesku na serveru samo u formatu Microsoft Office Excel 2007 XML (.xlsx) ili u formatu Office Excel 2007 binarne datoteke (.xlsb).

 5. Kliknite na dugme Excel Services opcije.

 6. Na kartici Prikaži postupite na sledeći način:

  • Da biste prikazali celu radnu svesku u sistemu Excel Services, izaberite Celu radnu svesku u okviru sa listom.

  • Da biste prikazali samo određene radne listove u sistemu Excel Services, izaberite listove u okviru sa listom, a zatim opozovite izbor u poljima za potvrdu za listove koje ne želite da učinite vidljivim.

   Napomena: Po podrazumevanim postavkama svi listovi su izabrani. Da biste brzo omogućili da se svi listovi mogu ponovo prikazati nakon što ste opozvali izbor u nekim poljima za potvrdu, potvrdite izbor Svi listovi.

  • Da biste prikazali samo određene stavke (kao što su imenovani opsezi, grafikoni, tabele ili izvedene tabele) u sistemu Excel Services, izaberite stavke u radnoj svesci u okviru sa listom i zatim potvrdite izbor u poljima za potvrdu stavki koje želite da prikažete.

   Napomena: Ako izaberete stavke koje imaju isto ime, samo jedna od njih će biti dostupna u okviru tehnologije Excel Services. Da biste u tehnologiji Excel Services prikazali sve stavke, morate da ih preimenujete tako da svaka stavka ima jedinstveno ime. Tabele možete da preimenujete na kartici Dizajniranje, u grupi Svojstva, izvedene tabele na kartici Opcije, u grupi Izvedena tabela, a grafikone ili izvedene grafikone na kartici Raspored, u grupi Svojstva. Duplirane stavke, kao što su imenovani opsezi, možete da preimenujete na kartici Formule, u grupi Definisana imena.

 7. Izaberite karticu Parametri da biste definisali parametre.

  Napomena: Parametre možete da definišete samo ukoliko ste na radnom listu imenovali pojedine ćelije koje sadrže vrednosti. Ne možete da definišete parametre za imenovane opsege koji sadrže više od jedne ćelije.

 8. Kliknite na dugme Dodaj, a zatim potvrdite izbor parametra koji želite da dodate.

 9. Kliknite na dugme U redu.

 10. Kliknite na dugme Sačuvaj.

 11. Da biste proverili da li su vidljive oblasti radne sveske ispravno prikazane u pregledaču, potvrdite izbor Otvori radnu svesku u pregledaču nakon čuvanja.

  Napomene: 

  • Kada radnu svesku otvorite u programu Excel, ona je uvek cela prikazana i tu možete vršiti izmene sadržaja ako je potrebno. Kada ažurirate sadržaj i sačuvate radnu svesku, izmene se automatski odražavaju na server.

  • Korišćenjem Microsoft Office Excel Web Access svojih pregledača, drugi korisnici možete prikazati i analizu podataka radnog lista koji je prikazan. Oni da vršite interakciju sa ga pomoću neke funkcije programa Excel, kao što je sortiranje i filtriranje podataka, ili tako što ćete koristiti funkcije dubinskog izvedene tabele. Ako ste podesili parametre za imenovane ćelije u radnoj svesci, korisnike možete urediti te ćelije i definisanje vrednosti.

  • Kada radnu svesku objavite u sistemu Excel Services, možete da koristite Office SharePoint Server 2007 funkcionalnosti za upravljanje i konfigurisanje sistema Excel Services ili da biste postavili dozvole da biste sprečili neovlašćeni pristup radnoj svesci. Više informacija potražite u članku Office SharePoint Server 2007 pomoći.

  • Ako korisnici Microsoft Office Excel Web Access nemate dozvolu da otvorite radnu svesku u programu Excel, možete da kreirate snimka radne sveske sa vrednostima koje mogu da vide u Microsoft Office Excel Web Access. Više informacija o kreiranju snimaka radne sveske potražite u članku Microsoft Office Excel Web Access pomoći.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×