Objavljivanje radne sveske na SharePoint lokaciji

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U programu Microsoft Excel 2010, možete da objavite radnu svesku na lokaciji Microsoft SharePoint Services 2010 tako da drugi korisnici mogu prikazati njene podatke u Veb pregledaču bez potrebe Excel instaliran na računaru. Pored toga, tako što ćete postaviti neke opcije objavljivanja, možete naglasiti određene delove radne sveske u pregledaču. Odličan način da se koristi ova funkcija je tako što prikazuje Excel grafikon na SharePoint stranici će vam pomoći vaše organizacije agilne poslovne odluke.

Ovaj članak vam pokazuje kako da objavite radnu svesku iz programa Excel 2010 program za računare i ne pokriva povezivanje radne sveske ili podataka radne sveske sa Veb segmenta modula Excel Web Access na SharePoint stranici.

Više informacija o Excel Web Access Veb segmenata potražite u članku prikaz radne sveske u programu Excel Web Access Veb segmentu.

Prilikom objavljivanja radne sveske na SharePoint serveru, ceo sadržaj radne sveske se čuvaju na serveru i mogu se prikazati i radili sa ako otvorite radnu svesku u programu Excel za računare. Ako Office Web Apps primenjuju se na SharePoint serveru, prikaz i rad sa podacima u Veb pregledaču može biti veoma nalik rad sa podacima u programu Excel za računare. Zapravo, istovremeno uređivanje radne sveske je moguće u koordinatnoj mreži za pregledač kada su raspoređeni Office Web Apps. Kada prikazujete radnu svesku u pregledaču, ako dugme Uredi u pregledaču nije vidljiv, to znači da su Office Web APPS aplikacije dostupne.

Dugme „Uredi u pregledaču“

Više informacija potražite u članku Razlike između korišćenja radne sveske u programu Excel i sistemu Excel Services .

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Priprema radne sveske

Objavljivanje radne sveske

Priprema radne sveske

Pre nego što objavite radnu svesku, imate mogućnost za poslovanje (u dijalogu Opcije za objavljivanje ) da biste izabrali radnih listova ili stavki koje želite da vidljive u pregledaču prilikom uređivanja nije omogućena tako što ćete kliknuti na dugme Uredi u pregledaču . Zapamtite da iako možete da izaberete šta je to mogu prikazati u ovom režimu ceo sadržaj radne sveske i dalje čuvaju se na SharePoint serveru.

Ako želite da uključite cele radne listove kao stavke pored drugih stavki, na primer grafikona ili izvedenih tabela, definišite ceo radni list kao imenovani opseg. Izaberite ceo radni list, a zatim definišite imenovani opseg. Taj imenovani opseg će se zatim pojaviti kao dostupna stavka u dijalogu Opcije objavljivanja kada budete spremni za objavljivanje.

Ako želite da omogućite korisnicima da pružite parametar u formuli prilikom prikazivanja na radnom listu u pregledaču, postavite ćeliju kao definisano ime. Možete da dodate to definisano ime parametra na kartici Parametri u dijalogu Opcije za objavljivanje .

Na primer, sledeća grafike koji se pojavljuje na radnom listu u pregledaču, ćeliju D2 ima definisano ime stopa. U pregledaču, korisnik ima uneta vrednost, 5.625, u polje u oknu Parametri , a zatim izaberite stavku Primeni. Zatim vrednost koja se pojavljuje u ćeliji D2, a formula u ćeliji A2 koristi vrednost u D2. Rezultat formule se ponovo izračunavaju i prikazane u ćelijama A2: $1,151.31.

Korišćenje parametra u pregledaču

Pogledajte pomoć za Excel da biste dobili informacije o definisanju opsega.

Vrh stranice

Objavljivanje radne sveske

 1. Izaberite karticu Datoteka i izaberite stavku Sačuvaj i pošalji.

 2. Kliknite na dugme Sačuvaj u sistemu SharePoint.
  Napomena    Ako komanda Sačuvaj u sistemu SharePoint neće biti dostupna, možete i dalje sačuvate radnu svesku na SharePoint lokaciji pomoću komande " Sačuvaj kao ". U dijalogu Objavljivanje opcije neće biti dostupne. Možete takođe direktno da otpremite radnu svesku iz SharePoint biblioteke. Korisnicima možete pregledati i urediti sadržaj radne sveske u pregledaču tako što ćete otići direktno na lokaciju na kojoj je radna sveska sačuvana.

  Komanda „Sačuvaj kao“

 3. Ako želite da biste izabrali pojedinačne radne listove ili stavke za objavljivanje u radnoj svesci, kliknite na dugme Opcije za objavljivanje . U suprotnom, ako želite da objavite celu radnu svesku, pređite direktno na korak 4.
  Na kartici Prikaz , postupite na sledeći način:

  • Da biste prikazali celu radnu svesku u pregledaču, izaberite Celu radnu svesku u okviru sa listom.

  • Da biste prikazali samo određene radne listove u pregledaču, izaberite listove u okviru sa listom, a zatim opozovite izbor u poljima za potvrdu za listove koje ne želite da učinite vidljivim.
   Napomena    podrazumevano su izabrane sve listove. Da biste brzo se svi listovi mogu ponovo kada opozovete izbor neke od polja za potvrdu, možete da potvrdite izbor u polju za potvrdu Sve listove .

  • Da biste prikazali samo određene stavke u pregledaču (kao što su imenovani opsezi, grafikoni, tabele ili izvedene tabele), izaberite stavke u radnoj svesci u okviru sa listom i zatim potvrdite izbor u poljima za potvrdu stavki koje želite da prikažete.
   Napomena ako izaberete stavke koje imaju isto ime (kao što su grafikona i njegov osnovnoj tabeli podataka), samo jednu od ovih stavki će biti dostupni u pregledaču. Da biste prikazali sve stavke, morate se uveriti da svake stavke u radnoj svesci ima jedinstveno ime. Možete da preimenujete tabele na kartici " Dizajn " u grupi Svojstva , preimenujete izvedene tabele na kartici " Opcije " u grupi Izvedena tabela i Preimenovanje grafikona ili izvedene grafikone na kartici " raspored " u grupi Svojstva . Duplirane stavke, kao što su imenovani opsezi mogu biti preimenovana na kartici formule , u grupi Definisana imena .
   Izbor radnih listova ili stavki

  • Na kartici Parametri dodajte Sva definisana imena koja želite da koristite da biste naveli ćelije koje mogu da se uređuju kada korisnici prikažu radnu svesku u pregledaču. Zatim kliknite na dugme u redu da biste zatvorili dijalog.
   Postavljanje parametara

 4. Odaberite lokaciju u koju želite da objavite radnu svesku.
  Tamo možda već biti sačuvane lokacije servera u okviru Trenutne lokacije, Nedavne lokacijeili lokacija sa koje možete da odaberete. Ako postoji nijedna kao što je lokacija ili želite da sačuvate na novoj lokaciji, u okviru lokacije, kliknite dvaput na potražite na lokaciji.

 5. U dijalogu Sačuvaj kao unesite Veb adresu za SharePoint lokaciju, a zatim potražite na lokaciji ili u biblioteci u kojoj želite da sačuvate radnu svesku.

 6. Ako već niste izabrali pojedinačne radne listove ili stavke ili Podešavanje parametara, kliknite na dugme Opcije za objavljivanje .

 7. U polju ime datoteke prihvatite predloženo ime za radnu svesku ili otkucajte novo ime ako želite.

 8. Da biste prikazali sadržaj radne sveske u prozoru pregledača odmah nakon što završi operaciju objavljivanja, uverite se da je izabrana u polju za potvrdu Otvori pomoću programa Excel u pregledaču .

 9. Kliknite na dugme Sačuvaj.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×