Objavljivanje baze podataka na SharePoint lokaciji

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada objavite bazu podataka programa Microsoft Office Access 2007 na Windows SharePoint Services 3.0 lokaciji, drugi članovi vaše organizacije će moći da rade sa bazom podataka.

Ovaj članak sadrži:

Pregled

Objavljivanje baze podataka na SharePoint lokaciji

Ponovo objavite bazu podataka na SharePoint lokaciji

Pregled

Kada objavite bazu podataka na SharePoint lokaciji, možete da delite podatke sa drugim osobama koje koriste SharePoint lokaciju i nastavite da koristite Access kao izloženu aplikaciju za obrasce, izveštaje i upite u bazi podataka.

Postoje dva načina na koja možete da radite sa objavljenom bazom podataka. Ako ste dizajner baze podataka, možete da napravite upite, obrasce i izveštaje koji koriste podatke sa SharePoint lokacije. Ako ste korisnik baze podataka, možete da upotrebite Access da biste uneli, pregledali i analizirali podatke sa SharePoint lokacije.

Možete da objavite bazu podataka koju ste već kreirali ili da je napravite od jedne ili više tabela koje su povezane na SharePoint liste ili biblioteke. Kada su podaci sa SharePoint liste ili biblioteke povezani na Access tabelu, možete da kreirate prikaze za te liste ili biblioteke koji su zasnovani na obrascima, upitima i izveštajima u programu Access. Na ovaj način dozvoljava vam se da napravite Access aplikaciju koja prati podatke na vašoj SharePoint lokaciji.

Na primer, ako vaša SharePoint lokacija sadrži liste koje prate pitanja korisničkih usluga i skladište informacije o zaposlenima, možete da kreirate baze podataka u programu Access kao izloženu aplikaciju za te liste. Možete da napravite Access upite da biste analizirali te probleme i Access izveštaje da biste oblikovali i objavili pisane izveštaje za statusni sastanak tima. Ako osobe imaju pristup na računarima, Access upite i izveštaje postaju dostupne na meniju Prikaz Meni „Prikaz“ za SharePoint listu. Kada osobe da biste prikazali listu na SharePoint lokaciji, oni mogu Pronađite i otvorite upiti, izveštaje i druge objekte Access tako što ćete kliknuti na meniju " Prikaz ".

Kada po prvi put objavite bazu podataka na SharePoint lokaciji, Access obezbeđuje listu Web servera kojom se olakšava navigacija do lokacije na kojoj želite da objavite podatke, kao što je biblioteka dokumenata. Nakon što objavite bazu podataka, Access pamti lokaciju tako da ne morate ponovo da tražite server kada objavljujete promene.

Objavljivanje baze podataka na SharePoint lokaciji dostupno je samo za datoteke baza podataka koje su sačuvane u formatu programa Office Access 2007.

Rad sa podacima na SharePoint lokaciji

Ako želite da kreirate bazu podataka koja je zasnovana na SharePoint liste, možete da pokrenete iz SharePoint liste. Možete da kliknite na dugme Otvori u programu Microsoft Access na meni Radnje Slika menija za SharePoint liste i zatim odaberite stavku za povezivanje sa podacima na SharePoint lokaciji. Zatim možete da kreirate obrasce, izveštaje i upite za podatke, kao i druge liste koje dodajete u bazi podataka.

Kada objavite bazu podataka u biblioteci na SharePoint lokaciji, objekti koje kreirate u programu Access dostupni su drugim osobama za upotrebu u meniju Prikaz za SharePoint listu. Kada druga osoba otvori prikaze, Access objekti su dostupni samo za čitanje. Da biste ažurirali prikaze, možete da ažurirate odgovarajuće objekte uređivanjem baze podataka koju ste objavili.

Dok rade sa objavljenom bazom podataka, drugim osobama će biti zatraženo da sačuvaju lokalnu kopiju. Promene se skladište lokalno sve dok ih druge osobe ne objave. Na ovaj način se obično ubrzavaju performanse i omogućava lakši oporavak podataka u slučaju greške na mreži. Kada promenite podatke ili objekte, morate ponovo da objavite bazu podataka pre nego što promene postanu dostupne drugim osobama.

Access obezbeđuje nekoliko dugmadi kojima vam se dozvoljava lak rad sa podacima iz SharePoint listi, na primer, da kreirate obaveštenja i da izmenite kolone za liste. Kada koristite Access za uređivanje tabela koje su povezane sa SharePoint listama u objavljenoj bazi podataka, dugmad su dostupna u grupi SharePoint lista na kartici Lista sa podacima

Kada objavite bazu podataka na SharePoint lokaciji, baza podataka postaje dostupna osobama koje imaju dozvolu za rad sa lokacijom. Ako imaju dozvolu da promene liste na lokaciji na kojoj ste objavili bazu podataka, kao što je biblioteka dokumenata, druge osobe mogu da ažuriraju bazu podataka. Ako imaju dozvolu za doprinošenje u listama na SharePoint lokaciji, osobe mogu da dodaju podatke u bazu podataka. Ako imaju dozvolu da pregledaju liste, osobe mogu da pregledaju podatke u bazi podataka.

Ponovno objavljivanje baze podataka

Kada objavite bazu podataka na SharePoint lokaciji, a zatim promenite podatke, trebalo bi da ponovo objavite bazu podataka kako bi najnovije promene bile sačuvane. Kada ponovo objavite bazu podataka, ona se navodi kao dostupna baza podataka pri sledećem otvaranju programa Access.

Vrh stranice

Objavljivanje baze podataka na SharePoint lokaciji

Kada objavljujete bazu podataka, možete da počnete od postojeće baze podataka ili da napravite bazu podataka pomoću listi na SharePoint lokaciji.

 1. Kliknite na Dugme Microsoft Office Slika Office dugmeta , postavite pokazivač Objavi , a zatim kliknite na Serveru za upravljanje dokumentima.

 2. Upišite URL adresu SharePoint lokacije na kojoj želite da objavite bazu podataka.

  Ako ste istu lokaciju koristili kada ste poslednji put otvorili Access, baza podataka se pojavljuje u dijalogu Objavi na Web serveru.

  Napomena: Ova opcija je dostupna samo ako je baza podataka sačuvana u formatu programa Office Access 2007.

 3. Izaberite biblioteku, kao što je biblioteka dokumenata, u kojoj želite da objavite bazu podataka, a zatim kliknite na dugme Otvori.

 4. U polje Ime upišite ime datoteke za bazu podataka.

 5. Kliknite na dugme Objavi.

Napomena: Kada otvorite bazu podataka iz SharePoint lokacije, bićete upitani da sačuvate lokalnu kopiju.

Vrh stranice

Ponovno objavljivanje baze podataka na SharePoint lokaciji

Nakon što promenite podatke ili dizajn baze podataka, trebalo bi da je ponovo objavite na SharePoint lokaciji. Kada ponovo objavite bazu podataka, Access pamti lokaciju tako da ne morate ponovo da je tražite.

Kada otvorite bazu podataka koja je objavljena na SharePoint lokaciji za uređivanje, na vrhu baze podataka pojavljuje se traka sa porukama sa dugmetom Objavi na SharePoint lokaciji. Ako traka sa porukama nije dostupna iz nekog razloga – na primer, ako ste tokom rada zatvorili traku sa porukama – možete da upotrebite komande za objavljivanje na dugmetu Microsoft Office.

 1. Na traci sa porukama kliknite na dugme Objavi na SharePoint lokaciji.

  Napomena: Ako ne vidite traku sa porukama sa dugmetom Objavi na SharePoint lokaciji , kliknite na Dugme Microsoft Office Slika Office dugmeta pokazivač na stavku Objavljivanje i zatim kliknite na Serveru za upravljanje dokumentima.

 2. U dijalogu Objavi na Web serveru uverite se da je prikazana biblioteka lokacija na kojoj želite da sprovedete ponovno objavljivanje.

 3. Kliknite na dugme Objavi.

 4. Kliknite na dugme Da kada se od vas zatraži da zamenite kopiju baze podataka na lokaciji.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×