Objavljivanje baze podataka na SharePoint lokaciji

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada objavite bazu podataka Microsoft Office Access 2007Windows SharePoint Services 3.0 lokaciju, drugi članovi vaše organizacije možete da radite sa bazom podataka.

U ovom članku

Pregled

Objavljivanje baze podataka na SharePoint lokaciji

Ponovo objavite bazu podataka na SharePoint lokaciji

Pregled

Kada objavite bazu podataka na SharePoint lokaciji, možete da delite podatke sa drugim osobama koje koriste SharePoint lokaciju i nastavite da koristite Access kao izloženu aplikaciju za obrasce, izveštaje i upite u bazi podataka.

Postoje dva načina na koje možete da radite sa objavljenom bazom podataka. Ako ste dizajner baze podataka, možete da napravite upite, obrasce i izveštaje koji koriste podatke sa SharePoint lokacije. Ako ste korisnik baze podataka, Access možete koristiti da biste uneli, prikazivanje i analiziranje podataka sa SharePoint lokacije.

Možete da objavite bazu podataka koje ste već kreirali ili možete da napravite baze podataka iz jednog ili više tabela koje su povezane sa SharePoint listama ili bibliotekama. Kada podatke iz SharePoint liste ili biblioteke je povezana sa Access tabele, možete da kreirate prikaze za te liste ili biblioteke koji su zasnovani na obrasce, upite i izveštaje u programu Access. Ovo vam omogućava da napravite Access aplikaciju koja prati podatke na SharePoint lokaciji.

Na primer, ako SharePoint sajt sadrži liste koje prate probleme službe za pružanje usluga klijentima i skladište informacije o zaposlenima, u programu Access možete kreirati bazu podataka kao izloženu za ove liste. U mogućnosti ste da napravite Access upite da biste analizirali ove probleme i Access izveštaje da biste oblikovali i objavili pisane izveštaje za statusni sastanak tima. Ako osobe imaju pristup na računarima, Access upite i izveštaje postaju dostupne na meniju Prikaz Meni „Prikaz“ za SharePoint listu. Kada one prikažu listu na SharePoint sajtu, mogu pronaći i otvoriti upite, izveštaje i druge Access objekte tako što će izabrati meni Prikaz.

Kada po prvi put objavite bazu podataka na SharePoint lokaciji, Access obezbeđuje listu Web servera koja vam olakšava da biste prešli na lokaciju na kojoj želite da objavite, kao što su biblioteke dokumenata. Nakon što objavite bazu podataka, Access pamti lokaciju tako da ne morate ponovo da tražite server kada objavljujete promene.

Objavljivanje baze podataka na SharePoint lokaciji je dostupna samo za datoteke baze podataka koje su sačuvane u Office Access 2007 formatu.

Rad sa podacima na SharePoint lokaciji

Ako želite da kreirate bazu podataka koja je zasnovana na SharePoint liste, možete da pokrenete iz SharePoint liste. Možete da kliknite na dugme Otvori u programu Microsoft Access na meni Radnje Slika menija za SharePoint liste i zatim odaberite stavku za povezivanje sa podacima na SharePoint lokaciji. Zatim možete da kreirate obrasce, izveštaje i upite za podatke, kao i druge liste koje dodajete u bazi podataka.

Kada objavite bazu podataka u biblioteku na SharePoint lokaciji, objekti koji ste kreirali u programu Access neće biti dostupne drugima za korišćenje u meniju Prikaz SharePoint liste. Kada je neko otvori prikaze, Access objekti su dostupni samo za čitanje. Da biste ažurirali prikaze, možete da ažurirate odgovarajuće objekte uređivanjem baze podataka koju ste objavili.

Kako se radi sa objavljenom bazom podataka, su upitani da sačuvate u lokalnoj kopiji. Promene se čuvaju lokalno dok su objavite svoje promene. Ovo obično ubrzavaju performanse i vam olakšava da spasete podatke u slučaju greške na mreži. Kada izvršite sve promene podataka ili objekte, morate ponovo da objavite bazu podataka pre nego što promene postaju dostupne drugim osobama.

Access pruža nekoliko dugmadi koje vam omogućavaju da jednostavan rad sa podacima iz SharePoint liste, na primer, da kreirate obaveštenja i da izmenite kolone za liste. Kada koristite Access za uređivanje tabela koje su povezane sa SharePoint listama u objavljenom bazom podataka, dugmad su dostupne u grupi " SharePoint liste " na kartici sa podacima .

Kada objavite bazu podataka na SharePoint lokaciji, baza podataka postaje dostupni za osobe sa dozvolom za rad sa lokacijom. Ako imaju dozvolu za menjanje liste na lokaciji na kojoj ste objavili bazu podataka, kao što su biblioteke dokumenata, možete da ažurirate bazu podataka. Ako imaju dozvolu za doprinošenje listi na SharePoint lokaciji, osobe mogu da dodaju podatke u bazu podataka. Ako imaju dozvolu za prikaz liste, osobe mogu da pregledaju podatke u bazi podataka.

Ponovno objavljivanje baze podataka

Kada objavite bazu podataka na SharePoint lokaciji i izvršite promene podataka, trebalo bi da ponovo objavite bazu podataka kako bi najnovije promene bile sačuvane. Kada ponovo objavite bazu podataka je navedena kao dostupna baza podataka sledeći put kada Access otvori.

Vrh stranice

Objavljivanje baze podataka na SharePoint lokaciji

Kada objavite bazu podataka, možete da počnete sa postojećom bazom podataka ili kreiranje baze podataka pomoću liste na SharePoint lokaciji.

 1. Kliknite na Dugme Microsoft Office Slika dugmeta , postavite pokazivač Objavi , a zatim kliknite na Serveru za upravljanje dokumentima.

 2. Otkucajte URL adresu SharePoint lokacije na kojoj želite da objavite bazu podataka.

  Ako ste koristili na istoj lokaciji poslednjeg otvaranja programa Access, bazu podataka se pojavljuje u dijalogu objavljivanje Veb Server .

  Napomena: Ova opcija je dostupna samo ako je baza podataka sačuvana u formatu Office Access 2007 .

 3. Izaberite biblioteku, na primer biblioteke dokumenata, gde želite da objavite bazu podataka, a zatim kliknite na dugme Otvori.

 4. U polju ime otkucajte ime datoteke za bazu podataka.

 5. Kliknite na dugme Objavi.

Napomena: Kada otvorite bazu podataka sa SharePoint lokacije, bićete upitani da sačuvate u lokalnoj kopiji.

Vrh stranice

Ponovo objavite bazu podataka na SharePoint lokaciji

Kada izvršite promene podataka ili dizajna baze podataka, trebalo bi da je objavite na SharePoint lokaciju. Kada ponovo objavite bazu podataka, Access pamti lokaciju, tako da ne morate da biste došli do ga ponovo.

Kada otvorite bazu podataka za uređivanje koji je objavljen u SharePoint biblioteci traku sa porukama se pojavljuje na vrhu baze podataka pomoću dugmeta Objavi na SharePoint lokaciji . Ako traka sa porukama nije dostupna iz nekog razloga – na primer, ako ste zatvorili traku sa porukama dok ste radili – možete da koristite komande na objavljivanje na na Dugme Microsoft Office.

 1. Na traci sa porukama kliknite na dugme Objavi na SharePoint lokaciji .

  Napomena: Ako ne vidite traku sa porukama sa dugmetom Objavi na SharePoint lokaciji , kliknite na Dugme Microsoft Office Slika dugmeta pokazivač na stavku objavljivanje i zatim kliknite na Serveru za upravljanje dokumentima.

 2. U dijalogu objavljivanje Veb Server , potvrdite da je prikazana biblioteka lokaciju na kojoj želite da objavite.

 3. Kliknite na dugme Objavi.

 4. Kada budete upitani da zamenite kopiju baze podataka na lokaciji, kliknite na dugme da.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×