O konfiguraciji veb segmenta navigacije pretrage

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Veb segment navigacije pretrage pruža veze koje se korisnicima da vertikalne različite pretrage. To može uključivati veze kao što su osobe i video zapise, što bi trebalo da osobe pretragu korisnici vertikalne i vertikalnu pretragu video tim redosledom. Konfigurisanje svojstava za Veb segment navigacije pretrage u oknu sa alatkama Veb segmenta navigacije pretrage. Ova svojstva uključuju postavke za sledeće:

Važno: Za SharePoint Online, Veb segment navigacije pretrage je dostupan samo u klasičnom SharePoint.

 • Veb segment rezultata pretrage od kojeg se dobija upit

 • Veze navigacije za prikaz

 • Izgled

 • Raspored

Veb segment navigacije pretrage koristi veze navigacije koje se navode u odeljku za konfiguraciju navigacije pretrage na stranici za postavke pretrage odgovarajuće lokacije. Navigacija navedena tamo obuhvata veze za vertikalnu pretragu i redosled po kojem se te veze prikazuju u veb segmentu. Redosled veza za vertikalne pretrage koje su podrazumevano obezbeđene na stranici za postavke pretrage je sledeći: sve, osobe, razgovori, video zapisi i izveštaji.

Da biste dodali veb segment navigacije pretrage

 1. Potvrdite da je korisnički nalog koji izvršava ovu proceduru član grupe dizajnera.

 2. Na stranici rezultata pretrage izaberite stavku Postavke i zatim izaberite stavku Uredi stranicu. Stranica rezultata pretrage se otvara u režimu za uređivanje.

 3. Kliknite na dugme Dodaj veb segment.

 4. Ispod trake u grupi Kategorije izaberite stavku Pretraga.

 5. Ispod trake u grupi Segmenti izaberite stavku Navigacija pretrage.

 6. Kliknite na dugme Dodaj.

Da biste konfigurisali svojstva veb segmenta navigacije pretrage

 1. Potvrdite da je korisnički nalog koji izvršava ovu proceduru član grupe dizajnera.

 2. Na stranici rezultata pretrage izaberite stavku Postavke, a zatim izaberite stavku Uređivanje stranice. Stranica rezultata pretrage se otvara u režimu za uređivanje.

 3. U veb segmentu navigacije pretrage, pomerite pokazivač miša na desnu stranu od naslova veb segmenta, kliknite na strelicu, a zatim izaberite stavku Uredi veb segment na meniju. Okno sa alatkama veb segmenta navigacije pretrage se otvara ispod trake na vrhu stranice sa desne strane.

Više informacija potražite u sledećim člancima:

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×