O konfiguraciji tipova rezultata

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Vi koristite predloške za prikaz da biste kontrolisali načine na koje se rezultati pretrage pojavljuju i ponašaju u veb segmentima vezanim za pretragu. Postoji mnogo unapred konfigurisanih predložaka za prikaz, a možete kreirati i druge predloške za prikaz. Vi koristite tip rezultata da biste naveli predložak za prikaz koji bi sistem pretrage trebao da koristi za određeni tip rezultata pretrage. To može biti tip rezultata pretrage koji želite da korisnici lako razlikuju od drugih tipova rezultata pretrage i za koje želite da obezbedite određeni izgled i ponašanje na stranici rezultata pretrage. Takođe postoje i mnogi unapred konfigurisani tipovi rezultata, a možete i kreirati druge tipove rezultata. Tipove rezultata možete konfigurisati na nivou kolekcije lokacija i na nivou lokacije.

Svaki tip rezultata navodi jedan ili više uslova sa kojim se porede rezultati pretrage, kao što je tip ili izvor rezultata od rezultata pretrage, i radnja koja se izvršava ako rezultat pretrage ispunjava ove uslove. Radnja navodi predložak za prikaz koji će se koristiti za rezultat pretrage. Na primer, unapred definisani tip rezultata pod imenom Osoba navodi da ako je rezultat pretrage iz izvora rezultata Lokalni rezultati osoba, onda se koristi predložak za prikaz Stavka osobe za taj rezultat pretrage. Predložak za prikaz stavke osobe prikazuje informacije u lebdećem oknu kao što su dokumenti koje je kreirala osoba i omogućava korisniku da ide direktno na te dokumente.

Da biste kreirali tip rezultata, uradite nešto od ovoga na stranici za upravljanje tipovima rezultata:

  • Kliknite na dugme Novi tip rezultata.

  • Na listi postojećih tipova rezultata izaberite ime tipa rezultata, kao što je Osoba, a zatim izaberite stavku Kopiraj tako da možete da izmenite kopiju da biste kreirali novi tip rezultata.

Više informacija potražite u člancima:

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×