O konfiguraciji tipova rezultata

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Koristite predloške za prikaz da biste kontrolisali način kojim rezultati pretrage prikazuju i ponašaju u pretragu povezanih Veb segmenata. Postoji mnogo unapred konfigurisane predložaka prikaza, a možete da kreirate druge predloške za prikaz. Koristite tip rezultata da biste naveli predložak za prikaz koje sistem pretrage bi trebalo da koristite za određeni tip rezultata pretrage. To može biti tip rezultata pretrage koji želite da korisnici mogu da biste lako razlikovali od drugih tipova rezultata pretrage i za koju želite da navedete određeni izgled i ponašanje na stranici rezultata pretrage. Postoje i mnoge tipove unapred konfigurisana rezultata i možete da kreirate druge tipove rezultata. Na nivou kolekcije lokacija i na nivou lokacije, možete da konfigurišete tipove rezultata.

Svaki tip rezultata navodi jedan ili više uslova sa kojim se porede rezultati pretrage, kao što je tip ili izvor rezultata od rezultata pretrage, i radnja koja se izvršava ako rezultat pretrage ispunjava ove uslove. Radnja navodi predložak za prikaz koji će se koristiti za rezultat pretrage. Na primer, unapred definisani tip rezultata pod imenom Osoba navodi da ako je rezultat pretrage iz izvora rezultata Lokalni rezultati osoba, onda se koristi predložak za prikaz Stavka osobe za taj rezultat pretrage. Predložak za prikaz stavke osobe prikazuje informacije u lebdećem oknu kao što su dokumenti koje je kreirala osoba i omogućava korisniku da ide direktno na te dokumente.

Da biste kreirali tip rezultata, uradite nešto od ovoga na stranici za upravljanje tipovima rezultata:

  • Kliknite na dugme Novi tip rezultata.

  • Na listi postojećih tipova rezultata izaberite ime tipa rezultata, kao što je Osoba, a zatim izaberite stavku Kopiraj tako da možete da izmenite kopiju da biste kreirali novi tip rezultata.

Više informacija potražite u člancima:

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×