O evidenciji prezentacije u programu PowerPoint

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Uključivanje slajda prezentacije u video zapisa koji ima prateće priče. Snimanje prezentaciju u PowerPoint i potom je delite sa publikom, koji mogu da gledaju kao PowerPoint Prikaži ili video zapisa. Neke nastavnicima koristite snimljena lekcije kao deo preokrenute učionicom.

Ikona koja predstavlja fotoaparata Ikona koja predstavlja mikrofon

(Ako imate verziju PowerPoint za računar pre verziju 2016, za čitanje zapis projekciju slajdova sa prateće priče i podešavanjaumesto toga u ovom članku.)

Prvi koraci

Karticu snimanje uvedena u PowerPoint 2016 vam pruža ova mogućnost i dalje ide uz više interaktivnih elemenata – kao što su kvizove – da biste uključili u prezentaciji.  Mogu da sadrže interaktivni video zapis:

 • Zvuk prateće priče

 • Video prateće priče (samo na PowerPoint 2019 ili PowerPoint za Office 365)

 • Snimci ekrana koje pokazuju radnje koje snimite na računaru

 • Kvizove i na ankete

 • Ugrađeni video zapisa

 • U realnom vremenu digitalni pisanje perom (samo na PowerPoint 2019 ili PowerPoint za Office 365)

Ove funkcije su ugrađene u snimljena prezentaciju. Kao autor, možete da pregledate snimak pomoću projekcije slajdova, što je na isti način na koji će gledaocima iskustvo prezentaciju.

Kartica " snimanje " daje vam jednostavan način da biste umetnuli ove funkcije sa jednog mesta. Ali kartici nije automatski uključeno. Uključivanje kao ovde:

Linijski

1. korak Datoteka > Opcije > Prilagođavanje trake

Izaberite datoteku, a zatim opcije, a zatim izaberite stavku Prilagodi traku.

Linijski

2. korak Glavne kartice > izaberite stavku snimanje > kliknite na dugme u redu

Prilagodite glavne kartice, a zatim izaberite karticu "snimanje", a zatim kliknite na dugme u redu.

Linijski

3. korak Kartica " snimanje " izgleda ovako:

Prikazuje karticu „Snimanje“ na traci u programu PowerPoint 2016

Kako mogu da koristim snimaka

Video zapisi za obuku    Mnoge organizacije koje zahtevaju grupe da biste preuzeli potrebne za obuku često kreirate prilagođena rešenja za hostovanje video zapisi obuke, kviz prikazivači sadržaj i praćenje dovršeni obuka uspešno. Možete da snimite video zapisi obuke tako da u PowerPoint 2016.

Na mreži učenje    Snimci da reprodukujete na bilo koju platformu i uređaja koji možete da otvorite pregledač. Primaoci ne samo da vide prezentaciju slajdova koji su možda propustio kada je predstavljen je lično, ali su i čuli prateću priču.

Nelinearne prikaz    Gledaoci lako da pređete na određeni segmente prezentacije pomoću prikaz "sortiranje slajdova" koji prikazuje sličica u svakom segmentu.

Dodatni snimanje funkcije u PowerPoint 2019 i PowerPoint za Office 365

Ove najnovije verzije PowerPoint da snimanje prozor sa sledeće funkcije koje su dostupne dok snimaju prezentacije.

Prozor „Snimanje prezentacije“ u programu PowerPoint 2016, sa uključenim pregledom prozora prateće priče video zapisa.
 • Zapis, zaustavitei Pokrenite Preview dugmadi u gornjem levom uglu.

 • Dugme za prikazivanje beležaka govornika. Beleške su vidljive na vas, ali nisu vidljive u zapisu.

 • Opozovite izbor komande za brisanje snimaka.

 • Postavke komande za hardver (mikrofona, kamere) povezan sa uređajem.

 • Trenutni slajd sa nazad i napred strelice na njenu leve i desne margine.

 • Dva put: levo tajmera prikazuje vreme na trenutni slajd. Desni tajmera prikazuje kumulativne snimljena vremena za u celoj prezentaciji.

 • Perom alatke koja se nalazi ispod trenutni slajd: brisač, olovku, i markerom plus paletu boja.

 • Uključi/isključi kontrole za mikrofon, kamere i kamere preview.

  (Opcionalno) Prozor za pregled kamere se pojavljuje u donjem desnom uglu prozora kada su kamere i kamere pregled oba uključena. (Ako ne želite da biste snimili prateću priču video zapisa, možete da isključite kamera.)

Ko može da koristi funkcije snimanje uvedena u PowerPoint 2016

Većina prezentacija snimanje funkcije su dostupne svima. Neke funkcije, kao ukazuje na ovoj stranici su dostupne samo ako imate PowerPoint 2019 ili Office 365 pretplatu. Studente i nastavnike su kvalifikovani da se pretplate na Office 365 besplatno.

Kako da pogledate snimaka

Ako čuvate snimljene prezentacije kao video zapisa (.mp4) datoteku, korisnicima možete da ga prikažete u video plejera na uređaju bez PowerPoint, ali to odgovara samo ako prezentacija nema interaktivne elemente, na primer test.

Svi koji imaju PowerPoint da pogledate snimljena prezentacije (.pptx ili .ppsx datoteka). Jednostavno otvorite prezentaciju u PowerPoint i pokrenuli projekciju slajdova.

Međutim, sve opcije reprodukcija uspešno na određenim uređajima:

 • PowerPoint 2016 za Mac:    Snimljeni pisanja perom radnje ne reprodukcija. Pojavljuju se kao statičke slike.

 • PowerPoint za Android:    Kvizove, aplikacije i ankete ne radi ispravno.

 • PowerPoint Mobile *:    Kvizove, aplikacije i ankete ne radi ispravno.

 • Svi mobilni uređaji *:    Za gledajući prezentacije uskladištene na OneDrive ili SharePoint, preporučujemo da koristite PowerPoint aplikacija na mobilnom uređaju za bolju reprodukciju.

  PowerPoint Mobile (operativnom sistemu Windows 10) i PowerPoint Online (u Veb pregledaču) su besplatna načina za prikaz PowerPoint prezentacija. (PowerPoint Online ne podržava sve animacije koje verzije programa PowerPoint , tako da nije podržana animacije neće se ispravno reprodukuju u PowerPoint Online). Pogledajte članak Office Online u pregledačima podršku za više informacija o podržanim pregledačima za različite uređaje.

Kada snimite prezentacije, možete da je delite na način kojim se već ste navikli da delite PowerPoint prezentacije:

Sačuvaj kao projekcije i izvoz u Video komande na kartici "snimanje" u programu PowerPoint 2016
 • Deljenje prezentacije koja se sama pokreće:    Čuvanje prezentacije kao PowerPoint projekciju koja se automatski pokreće. Na kartici " snimanje " na traci, izaberite stavku Sačuvaj kao što je prikazano. Za više informacija pogledajte članak Automatsko pokretanje prezentacije .

 • Koristite dugme Izvezi u video zapis na kartici "snimanje" da biste kreirali video datoteku (.mp4) snimka. Za više informacija pogledajte članak pretvaranje prezentacije u video zapis .

 • Objavljivanje tok:    Čuvanje prezentacije kao video datoteku (.mp4) i da ga objavite Microsoft Stream, video usluga koja omogućava pretplatnike Office 365 u prikaz organizacije i bezbedno deljenje video zapisa.

 • Deljenje tako što ćete skladištenje datoteka u oblaku:    Pogledajte članak Čuvanje i deljenje prezentacije u usluzi OneDrive.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×