Novo u sistemu Office 2013

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Napomena SkyDrive je sada OneDrive i SkyDrive Pro je sada OneDrive for Business. Pročitajte više o tome da promenite u Iz usluge SkyDrive na OneDrive.

Prva stvar koju ćete primetiti kada otvorite sistem Microsoft Office je svež novi izgled. Ali funkcije koje su vam poznate i koje koristite još uvek su tamo—zajedno sa nekim novim koje će vam znatno uštedeti vreme. Novi Office takođe radi na pametnim telefonima, tabletima, oblaku, pa čak i na ličnim računarima koji nemaju instaliran Office. Sada vam vaše važne datoteke uvek mogu biti pri ruci, bez obzira na to gde se nalazite i šta koristite.

Prijavljivanje na Office sa bilo kog mesta

  • Koristite svoj Microsoft nalog za instaliranje sistema Office.

  • Prenesite Office programe na drugi računar.

  • Čuvajte datoteke u usluzi OneDrive radi lakog pristupa i deljenja.

  • Zadržite lične postavke gde god da se nalazite.

Office za celu porodicu

Dosta deljenje računara porodici? Pretplate na Office 365 Home vam omogućava da preuzmete i instalirate ili ponovo instalirajte Office 365 ili Office 2019 na najviše pet računara ili Mac. Na taj način, svi u kući može da ima sopstvenu kopiju sistema Office, svoje datoteke i sopstvene postavke.

Ažuriranje se obavlja automatski, pa ćete uvek imati najnoviju verziju. Dobićete i dodatnih 1 TB OneDrive skladišta, tako da će vam datoteke – od lista zaduženja do prezentacija – svuda biti dostupne. Svakog meseca ćete dobijati i 60 besplatnih Skype minuta za svet kako biste mogli da zovete prijatelje ili članove porodice u preko 40 zemalja, čak i ako nemaju Skype nalog.

Ne morate da budete ispred računara da biste koristili Office. Sve dok ste povezani sa internetom, možete da koristite Office Online da biste kreirali dokumente ili nastaviti rad sa dokumentima sačuvanim u OneDrive.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Čuvanje i deljenje datoteka na oblaku

Čuvanje i deljenje datoteka na oblaku

Oblak je poput skladišta datoteka na nebu. Možete doći do njega svaki put kada ste na mreži. Sada lako možete čuvati Office datoteke u ličnoj usluzi OneDrive ili na lokaciji organizacije. Odatle možete da pristupate Word dokumentima, Excel unakrsnim tabelama i ostalim Office datotekama i da ih delite. Možete čak i da radite na datotekama u isto vreme kada i vaše kolege.

Čuvanje i deljenje datoteka na oblaku

Deljeni sastanci

Pridružite se sastancima na mreži i delite PowerPoint slajdove, Word dokumenta, Excel unakrsne tabele i OneNote beleške. Učesnici sastanka mogu da vide datoteke, čak i ako nemaju instaliran sistem Office.

Sastanak na mreži pomoću programa Lync

Višestruki izbor na početku rada

Umesto prazne datoteke, sada možete da birate između nedavno korišćene datoteke i omiljenog predloška. U programu OneNote, možete se prijaviti i otvoriti beležnice sa veba ili sa svog računara.

Početni ekran programa Word

Poboljšane komande „Sačuvaj kao“ i „Otvori“

Više nema traženja i pomeranja u dijalozima. Fascikle koje najčešće koristite su tamo od samog početka. Možete takođe da zakačite lokaciju da bi uvek bila dostupna.

Iskustvo sa komandom „Sačuvaj kao“ u programu Word 2013

Jednostavnije deljenje datoteka

Ima jedno mesto u vašim Office programima Datoteka > Deljenje, koje sjedinjuje sve opcije za deljenje datoteka sa drugima.

Iskustvo sa deljenjem u programu Word 2013

Novo u Office programima

Access 2013

Excel 2013

OneNote 2013

Outlook 2013

PowerPoint 2013

Project 2013

Publisher 2013

Visio 2013

Word 2013

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×