Novo u programu SharePoint Workspace 2010

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Microsoft SharePoint Workspace ranije se zvao programa Microsoft Office Groove. Korisnici ne bi trebalo da uverite se da je veći deo osnovne alatke i funkcije koje su u prethodno izdanje i dalje su podržani u trenutnom izdanju. Na primer, korisnicima možete i dalje da kreirate i primenite ad hoc saradnju radne prostore koji sadrže različite alatke za produktivnost.

Međutim, glavni cilj od ovo izdanje je da biste dodali Microsoft SharePoint tehnologije vrednost. Kao takve, Microsoft SharePoint Workspace dodaje moćne nove alatke koje su namenjene da biste dozvolili korisnicima da pristupi i deljenje sadržaja uskladištenom na SharePoint lokacijama, čak i kada niste povezani sa korporativne mreže.

U ovom članku:

SharePoint radni prostori

SharePoint radni prostor Mobile 2010 za Windows Phone 7

Groove radni prostori

Prilagođene alatke za liste

Šta se dogodilo sa Groove 2007 i InfoPath obrazaca alatke?

Alatka za kalendar

Windows Search

Microsoft Office Communicator trenutnih poruka

Pojednostavljena prijavljivanja

Microsoft Office traci tehnologije

Prikaz "Backstage"

Bezbedni režim

SharePoint radni prostori

Microsoft SharePoint Workspace 2010 predstavlja novi tip radnog prostora koji se zove „SharePoint radni prostor”. SharePoint radni prostor omogućava vam da pristup sadržaju SharePoint lokacije na lokalnom računaru. To može da uključuje sadržaj iz biblioteke dokumenata, kao broj tipova lista.

SharePoint radni prostor je lične sinhronizovane kopiju SharePoint lokacije. Za razliku od drugih tipova radnog prostora, članstvo u SharePoint radni prostor je ograničen na samo pojedinačne korisnike koji sinhronizovanje SharePoint lokacije sa lokalnim računarom.

Postoje dve putanje za kreiranje SharePoint radnog prostora. Na početnu tačku je obično direktno sa SharePoint lokacije koju želite da sinhronizujete sa lokalnog računara. Sa SharePoint lokacije, izaberite stavku Radnje na lokaciji, a zatim kliknite na dugme Sinhronizuj radni prostor.

Alternativno, možete da kreirate SharePoint radni prostor sa trake za pokretanje. U ovom slučaju, morate navesti Veb adresu SharePoint lokacije na koju želite da sinhronizujete sa lokalnog računara.

Ispravke sadržaja u programu SharePoint Workspace automatski sinhronizuju sa SharePoint lokacijom prema plana. Možete takođe ponovo ručne sinhronizacije između SharePoint radnog prostora i SharePoint lokacije u bilo kom trenutku. Pored toga, opcionalno možete pogledati sadržaja u SharePoint radnom prostoru da biste izbegli kreiranje pri uređivanju sa drugim osobama koje možda imate pristup isti sadržaj na SharePoint lokaciji.

Vrh stranice

SharePoint radni prostor Mobile 2010 za Windows Phone 7

Ako imate Windows Phone 7, možete da koristite Microsoft Office Mobile 2010 za rad sa datotekama sa bilo kog mesta – da li ste na poslu, kod kuće ili u pokretu. SharePoint Workspace Mobile 2010 je deo sistema Office Mobile i već na telefonu u Office čvorištu, tako da ne morate da preuzimate ili instalirate ništa da biste počeli.

Mobilni SharePoint Workspace 2010

SharePoint Workspace Mobile pomaže da se uverite da najnovije verzije dokumenata uskladištena na SharePoint lokaciji takođe su dostupni na telefonu. Kada ste povezani sa Internetom, možete da:

  • Prikaz sadržaja koji se hostuju na lokaciji SharePoint 2010.

  • Otvarate i uređujete Word, Excel, PowerPoint i OneNote datoteke koje se nalaze na SharePoint 2010 lokaciju.

  • Pronađite SharePoint 2010 lokacijama, listama i bibliotekama dokumenata.

SharePoint Workspace Mobile možete da koristite i da biste stavili SharePoint 2010 datoteka van mreže i njihovo postavljanje na telefonu. Zatim, možete da otvorite i uredite dokumente i sačuvajte ih nazad na SharePoint lokaciji kada ste se vratite na mrežu.

Pročitajte više o sistemu Office Mobile 2010 za Windows Phone 7. Pročitajte više o SharePoint Workspace Mobile.

Ako imate Windows Phone 7, Preuzmite detaljnu pomoć preko telefona.

Vrh stranice

Groove radni prostori

Groove radni prostori su poznate korisnicima programa Microsoft Office Groove radni prostori saradnju „peer”. Kao pre, Groove radni prostori možete imati članove i nude razne alatke za produktivnost, kao što su diskusije, kalendar i dokumente.

Kada kreirate novi Groove radni prostor, korisnici mogu da odaberu između dve verzije: 2010 (podrazumevano) i 2007. Svaka verzija radni prostor omogućava korisnicima da biste dodali drugi skup alatki i se isključuju. Sve članove radnog prostora 2010 mora biti pokrenut Microsoft SharePoint Workspace 2010. Sve članove radnog prostora 2007 mora biti pokrenut Microsoft Office Groove 2007 ili Microsoft SharePoint Workspace 2010.

Vrh stranice

Prilagođene alatke za liste

SharePoint Workspace 2010 predstavlja za alatke za liste, koja je namenjena za dizajniranje i Primena prilagođene podatke kolekcije alatke. Svi predlošci obrazaca u alatki za liste su dizajnirani i ažurirati u programu Microsoft Office InfoPath i zatim se uvoze. Kad uvezu, alatka za projektante obavite dodatne dizajn u alatki za liste Designer, kao što je podešavanje sortira i filtere i rasporedite prikaza.

Vrh stranice

Šta se dogodilo sa Groove 2007 i InfoPath obrazaca alatke?

Sve prilagođene alatke za razvijene pomoću InfoPath obrazaca za alatke za obrasce Groove 2007 i će nastaviti da funkcioniše u Microsoft SharePoint Workspace 2010. Međutim, nove alatke za liste zamenjuje ove alatke kao standard za razvoj nove prilagođene alatke. Kao rezultat, dizajnera obrazaca u 2007 i InfoPath obrazaca alatke je onemogućen. Dizajn ispravke u bilo koju postojeću alatke za obrasce Groove 2007 ili u InfoPath obrascima će morati da se postigne tako što ćete članovima radnog prostora koji i dalje koriste Groove 2007.

Vrh stranice

Alatka za kalendar

SharePoint Workspace 2010 predstavlja nove Alatke za kalendar. Nadogradnja korisnike koji su vam poznate alatke Groove 2007 kalendar i sastanci Groove 2007 će prepoznati da alatku za novi kalendar kombinuje koncepata i funkcije iz obe ove alatke.

Alatka kalendara omogućava članovima radnog prostora upravljanje životnim ciklusom na sastanku, uključujući planiranje sastanaka koji su periodični ili pojedinačni Podešavanje dnevni red sastanka, upravljanje učesnicima sastanka, hvatate beleške sa sastanka i snimanje rezimea sastanka.

Vrh stranice

Windows Search

Da biste olakšali pronalaženje sadržaja u radnim prostorima, SharePoint Workspace sada podržava Windows Search, verzije 4.0. Sada možete da pretražujete sadržaj u većini alatki radnog prostora 2010 i u nekoliko 2007 alatkama radnog prostora. Više informacija potražite u članku Traženje sadržaja u programu SharePoint Workspace.

Vrh stranice

Microsoft Office Communicator trenutnih poruka

SharePoint Workspace koristi Microsoft Office Communicator kao sistem za razmenu poruka. Da biste pokrenuli razgovor programa Office Communicator, kliknite dvaput na bilo koju kontakta na spisku kontakata u traci za pokretanje ili bilo koji član na listi člana radnog prostora.

Groove 2007 sistema za razmenu poruka je i dalje dostupna. Kliknite desnim tasterom miša bilo koju kontakt ili člana radnog prostora, a zatim izaberite stavku Pošalji poruku člana.

Vrh stranice

Pojednostavljena prijavljivanja

Možete automatski prijavljeni na SharePoint Workspace nalog kada pokrenete program. Više ne budete upitani da obezbedite korisničko ime i lozinku akreditivi pored onih pruženih kada pokrenete računar i prijavite se u operativnom sistemu Windows.

Vrh stranice

Microsoft Office traci tehnologije

SharePoint Workspace potpuno usvaja na traci tehnologiju sada dostupna u drugim Microsoft Office proizvodima. Kao rezultat, sada možete da izvršite većinu zadataka tako što ćete izabrati opcije grafike na razne kartice na traci. Na traci je podešen da uključite najčešće korišćene zadatke. Priručna traka prikazuje dodatne opcije.

Vrh stranice

Prikaz „Backstage“

Izaberite karticu " datoteka " na traci da biste otvorili u prikazu "Backstage". Kao i sa drugim Microsoft Office aplikacijama u prikaz Backstage je gde sve administratorske zadatke izvršavate. Za SharePoint Workspace, ovo obuhvata zadatke kao što je promena postavke veze, postavljanje obaveštenja, upravljanje željene postavke naloga, Prikazivanje i upravljanje istoriju poruka, kreiranje radnih prostora, štampanje i kreiranje radnog prostora predložaka i arhive.

Vrh stranice

Bezbedni režim

Ako imate problema sa SharePoint Workspace nalogu ili instalaciju – na primer, ako SharePoint Workspace dovodi do pada iz nekog razloga, možete da ponovo pokrenete program u Bezbednom režimu. Koristite SharePoint Workspace u bezbednom režimu može da pruži mogućnost da rešite probleme sa nalogom. Na primer, ako imate problema u vezi sa oštećenom radnom prostoru, da pokrenete SharePoint Workspace u bezbednom režimu, brisanje pogrešni radni prostor, i ponovo pokrenite SharePoint Workspace normalno.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×