Novine: promene u izvedenoj tabeli

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Sledeća poboljšanja i nove funkcije čine izvedene tabele i Online Analytical Processing (OLAP) izvedene tabele jednostavnijim i bržim da koristite u Microsoft Excel 2010.

U ovom članku

Nove i poboljšane funkcije u izvedenim tabelama

Poboljšane performanse

Oznake izvedenih tabela

Pretraživanje stavki

Sortiranje

Filtriranje

Funkcija „Prikaži vrednosti kao“

Opozivanje podrške za velike izvedene tabele

Poboljšanja izvedenog grafikona

Nove i poboljšane funkcije u OLAP izvedene tabele

Imenovane skupove

Podrška za upisivanje podataka

Nove i poboljšane funkcije u izvedenim tabelama

Poboljšane performanse

U Excel 2010, višenitna pomažu da se poboljša ukupne performanse izvedene tabele. To znači da ćete primetiti brže rezultate kada radite sa velikim količinama podataka, na primer kada ste se za sortiranje i filtriranje podataka izvedene tabele.

Oznake izvedenih tabela

U Excel 2010, možete da popunite nadole oznake u izvedenu tabelu tako da možete lakše da koristite izvedenu tabelu. Takođe možete da ponovite oznake u izvedenim tabelama da biste prikazali stavke natpisa ugnežđene polja u svim redovima i kolonama. Možete ponoviti oznake za pojedinačna polja, ali takođe možete da uključite opciju da biste ponovili ili isključivanje oznaka za sva polja u izvedenoj tabeli u isto vreme.

Na primer, ponavljanje oznaka funkcija je korisna kada imate izvedenu tabelu koja sadrži polja za vrednost u kolonama i ukupnih vrednosti i međuvrednosti isključeno za sva polja u redovima.

Pretraživanje stavki

Excel 2010 pruža stavke pretrage u izvedenim tabelama da biste omogućili korisnicima da rade sa poljima i kolonama koje sadrže veliki broj stavki. Pomoću stavke pretrage, korisnici stavke možete pronaći relevantne među hiljada ili čak milione redova u izvedenoj tabeli. Možete da koristite stavku pretragu da biste potražili izvedenopolje ili OLAP CubeField natpisa stavke u jedne kolone pomoću automatskog filtera uključeno ili isključeno.

Sortiranje

Excel 2010 pruža sa više niti sortiranje da biste omogućili brže sortiranje velike količine podataka u izvedenim tabelama i Excel tabela. Sa više niti sortiranje možete se uključiti ili isključiti.

Filtriranje

Filtriranje je poboljšano da biste omogućili analizi velikih količina podataka. U Excel 2010, filtriranje na više stavki je mnogo brže i podatke koji nisu vidljivi (kao što su skrivene stavke u zbirove) uključen kada primenite filtere u OLAP i ne - OLAP izvedene tabele. Možete da koristite istu poboljšane filtriranja funkcionalnost u sistemu Excel Services.

U Excel 2010, imate opciju da biste koristili module za sečenje da biste filtrirali podatke. Moduli za sečenje pružaju dugmad koju možete da kliknete da biste filtrirali podatke izvedene tabele. Pored brzo filtriranje, moduli za sečenje takođe označiti trenutni filtriranja državi, što vam olakšava da biste razumeli tačno šta se prikazuje u filtrirani izveštaj izvedene tabele.

Funkcija „Prikaži vrednosti kao“

U Excel 2010, funkcije " Prikaži vrednosti kao " je lakše da pronađete i koristite i njegovu funkcionalnost je poboljšano u OLAP i ne - OLAP izvedene tabele. Funkcije " Prikaži vrednosti kao " uključuje dodatna izračunavanja, kao što je % nadređenog reda zbira, % nadređenog zbira za kolonu, % nadređenog zbira, % pokrenut ukupna, Rangiranje od najmanjeg do najvećegi najveći stepen za Najmanji. To je lakše da biste naveli polja ili stavke na osnovu izračunavanja. Onaj koji ne - OLAP izvedene tabele, sada možete da dodate u istoj meri više puta u oblast vrednosti u OLAP izvedene tabele tako da možete da prikažete vrednosti i izračunavanja zasnovana na vrednosti u isto vreme.

Opozivanje podrške za velike izvedene tabele

Opoziv operacija koje dodate više stavki steka "Opozovi radnju" (kao što su operacije osvežavanja) možete značajno usporiti performanse u velikim izvedenim tabelama. Da biste poboljšali performanse u velikim izvedenim tabelama, komande "Opozovi radnju" sprovodi za podršku veće naslagano Opozovi radnju. Takođe, performanse smanjuje kada automatskog uklapanja i Stilovi primenjuju u isto vreme izvedene tabele se ažurira ili Osveži. Za rešavanje ovog problema u Excel 2010, možete da otkažete Automatsko uklapanje i stilova tako što ćete pritisnuti taster ESC. Isključivanje ove opcije možete da poboljšate performanse kada osvežite i ažuriranje podataka u izvedenoj tabeli velike.

Poboljšanja izvedenog grafikona

U Excel 2010, je lakše da vršite interakciju sa izveštajima izvedenog grafikona. Tačnije, to je lakše da filtrirate podatke direktno u izvedenog grafikona i reorganizovanje raspored izvedenog grafikona tako što ćete Dodavanje i uklanjanje polja. Slično tome, pomoću jednog klika, možete da sakrijete svu dugmad polja u izveštaj izvedenog grafikona.

Nove i poboljšane funkcije u OLAP izvedene tabele

Imenovane skupove

U Excel 2010, možete da kreirate više hijerarhijskih imenovane skupove. Imenovani skup je višedimenzionalnih izraza (MDX) izraz koji vraća skup članove dimenzije. Ako niste upoznati sa jezikom MDX, možete da koristite dijalog da biste definisali jednostavne imenovane skupove. Ako ste upoznati sa MDX, možete da koristite MDX uređivačem da kreirate napredniji imenovane skupove. Podržani su imenovane skupove u izvedenim tabelama i OLAP formule. Uz imenovane skupove, možete da napravite OLAP izveštaje izvedene tabele koji prikazuju različite Metrika za različite oblasti vašeg preduzeća.

Podrška za upisivanje podataka

Pisanje nazad je važno funkcija za rad sa podacima u Analysis Services kocke. Pisanje se obično se koristi u različitim scenarijima, iz skupa planiranja i budžetiranja jednostavne podacima prikupiti iz većeg broja korisnika.

U Excel 2010, možete da promenite vrednosti u oblasti vrednosti OLAP izvedene tabele i da ih ponovo pisati Analysis Services kocki na OLAP servera. Možete da koristite funkciju pisanje nazad u režimu "Šta-ako" i zatim vratite promene kada vam više nije potrebna ih, ili možete da sačuvate promene. Možete da koristite funkciju pisanje nazad sa bilo kog dobavljača usluga OLAP koji podržava izjavu ažuriranje kocke.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×