Nivoi privatnosti (Power Query)

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Power Query je poznat kao Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016. Informacije koje su pružene ovde odnose se na oba. Da biste saznali više, pročitajte članak Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016.

Želim da izvršim sledeću radnju

Konfigurisanje nivoa privatnosti

Konfigurisanje brzog kombinovanja

U programskom dodatku Power Query, nivoi privatnosti određuju nivo izolacije koji određuje stepen koji jedan izvor podataka će biti izolovan od drugih izvora podataka. Iako nivo ograničenja izolacije blokira informacije iz koji se razmenjivati između izvora podataka, možda ćete smanjiti funkcionalnost i uticaj na performanse.

Postavke Brzo Kombinovanje utvrđuje da li Power Query koristi postavki Nivoa privatnosti prilikom kombinovanja podataka. Dijalog Nivoi privatnosti obezbeđuje informativno poruku o implikacije izabrati nivoe privatnosti izvora podataka. Ova grupa obuhvata vezu ka Power Query pomoć na mreži u vezi sa Nivoima privatnosti i Brzo Kombinovanje.

Nivoi privatnosti

Oprez:  Izvor podataka koji sadrži vrlo osetljive ili poverljive podatke trebalo bi da konfigurišete kao Privatno.

Konfigurisanje nivoa privatnosti

Pomoću postavki nivoa privatnosti možete da odredite nivo izolacije koji određuje stepen za koji jedan izvor podataka mora biti izolovan od drugih izvora podataka.

Postavka

Opis

Primer izvora podataka

Privatni izvor podataka

Privatni izvor podataka sadrži osetljive ili poverljive informacije i vidljivost izvora podataka može da se ograniči na ovlašćene korisnike. Privatan izvor podataka je potpuno izolovan od ostalih izvora podataka.

Facebook podaci, tekstualna datoteka koja sadrži uskladištene nagrade ili radna sveska koja sadrži sažetak informacija o zaposlenom.

Organizacijski izvor podataka

Organizacijski izvor podataka ograničava vidljivost izvora podataka na pouzdanu grupu osoba. Organizacijski izvor podataka je izolovan od svih Javnih izvora podataka, ali je vidljiv za ostale Organizacijske izvore podataka.

Microsoft Word dokument na intranet SharePoint lokaciji sa dozvolama omogućenim za poverljivu grupu.

Javni izvor podataka

Javni izvor podataka omogućava svakome da vidi podatke sadržane u izvoru podataka. Samo podaci iz datoteka, izvora podataka na internetu ili radnih svezaka mogu da se označe kao Javno.

Besplatni podaci sa lokacije Microsoft Azure Marketplace, podaci sa Wikipedia stranice ili lokalna datoteka koja sadrži podatke kopirane sa javne veb stranice

Konfigurisanje postavki nivoa privatnosti

  1. Kada budete upitani dijalogu Izaberite privatnosti nivo za izvore podataka , kliknite na dugme javne, organizacije ili privatne prema prirode izvora određenih podataka. Više informacija potražite u članku Konfigurisanje nivoa privatnosti.

  2. Kliknite na dugme Sačuvaj.

Vrh stranice

Konfigurisanje brzog kombinovanja

Brzo Kombinovanje je postavka radne sveske koja je podešena da kombinujete podatke u skladu sa postavki nivoa privatnosti za svaki izvor podrazumevano, što znači da Brzo Kombinovanje nije omogućeno.

Postavka

Opis

Kombinovanje podataka prema postavki nivoa privatnosti za svaki izvor (, a podrazumevana postavka)

Postavke nivoa privatnosti se koriste za utvrđivanje nivoa izolacije između izvora podataka prilikom kombinovanja podataka.

Zanemari nivoi privatnosti i potencijalno poboljšati performanse (Isključeno)

Nivoi privatnosti se ne uzimaju u obzir prilikom kombinovanja podataka; performanse i funkcionalnost podataka se mogu povećati.

Napomena o bezbednosti: Omogućavanje Brzo Kombinovanje tako što ćete izabrati Zanemari nivoi privatnosti i potencijalno poboljšati performanse u dijalogu " Postavke radne sveske " može da izloži osetljive ili poverljive podatke neovlašćenoj osobi. Nemojte da omogućite Brzo Kombinovanje osim ako ste sigurni da izvor podataka ne sadrži osetljive ili poverljive podatke.

Konfigurisanje Brzo Kombinovanje

  1. U programu Excel 2016, izaberite novi upit > opcije upita na kartici trake podataka da biste prikazali dijalog " Opcije upita ". U starijim verzijama programa Excel, na kartici trake Power Query izaberite stavku Opcije . Ili u Uređivaču upitaizaberite datoteka > postavke i opcije > upita opcije da biste prikazali dijalog " Opcije upita ". U dijalogu Opcije upita , u levom oknu izaberite stavku privatnost .

    1. Kada je izabrana opcija Kombinovanje podataka prema postavki nivoa privatnosti za svaki izvor , podaci će biti kombinovane prema postavku Nivoa privatnosti . Objedinjavanje podataka preko zone izolacije privatnosti dovešće do nekih podataka stavljanje u bafer.

    2. Kada je izabrana opcija Zanemari nivoi privatnosti i potencijalno poboljšati performanse podaci će biti kombinovane zanemarujući Nivoi privatnosti koji može da otkrije osetljive ili poverljive podatke neovlašćenog korisniku. Postavka može da poboljša performanse i funkcionalnost.

      Napomena o bezbednosti: Izbor Zanemari nivoi privatnosti i potencijalno poboljšati performanse može da poboljša performanse; Međutim, Power Query ne može obezbediti privatnost podataka objedinjenih u radnoj svesci.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×