Nivoi bezbednosti InfoPath obrazaca

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Model bezbednosti za Microsoft Office InfoPath se odnosi na bezbednosne zone i postavki nivoa u programu Windows Internet Explorer. Ove bezbednosne funkcije su dizajnirani da pomogne u zaštiti korisničkih obrazaca i računarima sa nebezbedne operacije, kao što su pristupa korisnika ili šalje podatke na izvor koji nije pouzdan.

U ovom članku

Nivo bezbednosti za obrasce

Dodatne funkcije bezbednosti za obrasce

Internet Explorer zone i nivoi bezbednosti

Nivo bezbednosti za obrasce

InfoPath pruža tri nivoa bezbednosti za obrasce: Ograničeno "," domen "i" potpuna pouzdanost. Nivoi bezbednosti određuju da li obrazac može da pristupi podacima u drugim domenima ili pristup datotekama i postavkama na računaru korisnika. Nivoi bezbednosti takođe utiče na funkcije u obrascu kada korisnici popune. Na primer, ako obrazac sadrži okvir sa listom koji prikazuje podatke iz programa Microsoft Access baze podataka, nivo bezbednosti za obrazac možete da odredite da li se otvara obrazac i da li je obrazac pristupi bazi podataka ili prikazuje poruku o bezbednosti bez pristupa na baza podataka.

Prilikom dizajniranja predloška obrasca, InfoPath automatski bira na odgovarajući nivo bezbednosti za predložak obrasca koji je zasnovan na predlošku obrasca funkcije. Izabrana postavka je kao ograničenja i bezbedniji. Ako biste radije neki drugi nivo bezbednosti za predložak obrasca koji dizajnirate, možete zameniti podrazumevanu postavku ručno odabrati neki drugi nivo bezbednosti. Ako obrazac koji korisnik popunjava zahteva nivo bezbednosti koji je različit od onog koje vi ili korisnik daje, taj obrazac ili ne otvori ili ne radi ispravno. Na primer, ako Dizajniranje predloška obrasca i navedite koji zahteva nivoom bezbednosti potpuna pouzdanost, a zatim korisnik mora dodeliti potpunu pouzdanost tom obrascu kada ga popunjava. U suprotnom, obrazac ne otvori.

Predloške obrazaca pokrenuti na jedan od tri nivoa bezbednosti, u zavisnosti od toga gde su smešteni, kako su instalirane i da li su digitalno potpisane. Ovi nivoi bezbednosti su objašnjeni u sledećim odeljcima.

Napomena: Predloške obrazaca kompatibilne sa pregledačem mogu se pokrenuti samo na nivo bezbednosti domena ili potpuna pouzdanost.

Ograničena

Prilikom rada na nivou ograničeno, obrasca možete da pristupite samo sadržaj koji se skladišti u samom obrascu. To znači da sledeće funkcije ne rade ispravno kada obrazac je pokrenut na ograničenih nivoa:

 • Prilagođena okna zadataka

 • Podaci za povezivanje, izuzev prosleđivanja putem e-poruke

 • Microsoft ActiveX kontrole i prilagođene kontrole

 • Kontrolisani kôd i skripte

 • Uloge zasnovane na lokacijama u usluzi Active Directory usluge direktorijuma

 • Pravila povezana sa otvaranjem obrazaca

 • Štampanje prikaza u programu Microsoft Office Word

 • Prilagođeni dijalozi

 • Povezane slike

Domen

Kada koristite nivo bezbednosti domena, obrazac može da pristupi sadržaju uskladištenom u samom obrascu i sadržaju uskladištenom na nekoj od sledećih lokacija:

 • Isti domen kao obrasca

 • Sadržaj u zoni lokalnog računara u programu Internet Explorer; Iako poruka o bezbednosti može da se pojavi pre nego što se pristupa sadržaju

 • Sadržaj u zonu lokalnog intraneta u programu Internet Explorer; Iako poruka o bezbednosti može da se pojavi pre nego što se pristupa sadržaju

Kada obrazac pristupi sadržaju u zoni, to čini prema nivoima bezbednosti određenim za tu zonu u programu Internet Explorer. Možete da otvorite obrazac u Internet zoni u programu Internet Explorer, ali ga ne mogu da pristupe sadržaju koji su uskladišteni u drugi domen.

Potpuna pouzdanost

Kada koristite nivo bezbednosti potpuna pouzdanost, obrazac može da pristupi sadržaju uskladištenom u samom obrascu i sadržaj iz bilo kog od sledećih lokacija:

 • Isti domen kao obrasca

 • Svi drugi domeni bez prethodnog prikazivanja bezbednosne poruke o pristupu sadržaja

 • Datoteke i postavke na računaru; Svi resursi osoba koja je popunite obrazac možete da pristupite na tom računaru

Obrazac možete da pokrenete sa potpunu pouzdanost samo ako je predložak obrasca digitalno potpisan pomoću pouzdanog vrhovnog certifikata ili ako je predložak obrasca instaliran na računaru korisnika pomoću instalacionog programa kao što je Microsoft Windows Installer (.msi datoteka). Ne morate da digitalno potpišete potpunu pouzdanost da biste ga pregledali u režimu za dizajniranje predloška obrasca. Instalacione datoteke za obrasce možete izvršiti pomoću čarobnjaka za objavljivanje u programu InfoPath.

Vrh stranice

Dodatne funkcije bezbednosti za obrasce

InfoPath pruža dodatne funkcije mogu vam pomoći da biste poboljšali bezbednost obrasce. Ove funkcije spadaju:

Zaštita dizajna obrasca    Ako dizajniranja predloška obrasca, možete da koristite ovu funkciju da biste sprečili korisnike da otvarate obrazac u režimu za dizajniranje kada popunjavaju ga. Imajte na umu da ova postavka potpuno ne sprečava korisnike da otvaraju ili menjaju obrasca u režimu za dizajniranje. Na primer, koristeći dijalog Dizajniranje obrasca , korisnik može da izaberite stavku Na ovom računaru da biste pronašli sačuvanu obrasca i otvorite je u režimu za dizajniranje. Međutim, u tim slučajevima, korisnici poruku koja navodi da je obrazac zaštićen.

Digitalni potpisi    Kada korisnici popunjavanje obrazaca u programu InfoPath, oni mogli digitalno da potpišete ceo obrazac ili određene delove obrasca. Kada popunjavaju predložak obrasca koji podržava pregledač, oni mogu da se prijavim ceo obrazac, već samo delove. Potpisivanje obrasca potvrđuje identitet korisnika kao osobe koja je popunila obrazac i obezbeđuje da se sadržaj obrasca ne menja. Pored toga, možete da digitalno potpisivanje predloška obrasca koje ste dizajnirali i da zatim podesite nivo bezbednosti za taj predložak obrasca potpuna pouzdanost.

Prilagođavanje za čuvanje, štampanje, slanje, i izvoz    Ako ste Dizajniranje predloška obrasca, možete da koristite ove postavke da biste uključili ili isključili određene komande i opcije. Ove postavke određuju da li korisnici mogu čuvanje, štampanje, slanje ili izvezete obrazac koji su popunili.

Information Rights Management (IRM)    Kada dizajnirate predložak obrasca u programu InfoPath ili slanje obrasca tako što ćete koristiti Microsoft Office Outlook 2007, možete da primenite Information Rights Management (IRM) na njega. IRM možete da primenite i u samoj poruci e-pošte.

Pouzdanih izdavača i pouzdani obrasci    Postavke u centru za pouzdanost omogućavaju korisnicima da biste upravljali listom projektanti predložaka obrazaca i izdavačima pouzdanost i navedite da li pouzdane obrasce možete da pristupite datotekama i postavkama na svom računaru kada ih popune. Pouzdani obrasci obrazaca zasnovanih na predlošcima obrazaca koji su instalirani na računaru korisnika ili oblike na osnovu predložaka obrazaca koji su digitalno potpisani sa pouzdanog vrhovnog certifikata i imaju nivo bezbednosti potpuna pouzdanost. Pronađite više informacija o dodavanju ili uklanjanju Pouzdani izdavači u odeljku Takođe pogledajte .

Kada korisnik instalira predloška obrasca na računaru, automatski se omogućava obrasce zasnovane na predlošku obrasca da biste pristupili datotekama i postavkama na računaru. Međutim, predložak digitalno potpisanu obrasca koji korisnik nije instalirao ne može da pristupi automatski datotekama i postavkama na računaru korisnika. Da biste omogućili takav pristup za obrasce zasnovane na predlošku digitalno potpisanu obrasca, korisnici mogu da koriste postavku da biste promenili nivo bezbednosti za digitalno potpisane obrasce pouzdanog obrasca.

Objedinjavanje    Prilikom dizajniranja predloška obrasca, možete da navedete da li korisnici mogu da uvoze podataka iz obrazaca koji su zasnovani na predlošku obrasca u jedan obrazac. Ako onemogućite objedinjavanje obrazaca, komanda Objedinjavanje obrazaca u meniju datoteka nije dostupna.

Vrh stranice

Internet Explorer zone i nivoi bezbednosti

U programu Internet Explorer, bezbednosne zone i nivoi omogućavaju vam da navedete da li na Veb lokaciji možete da pristupite datotekama i postavkama na vašem računaru i koliko pristup te lokacije mogu da imaju. InfoPath koristi neke od ovih postavki da biste utvrdili da li obrazac koji korisnik popunjava možete da pristupite datotekama i postavkama na računaru korisnika i koliko pristup koje formiraju može imati. InfoPath takođe koristi neke od ovih postavki da biste utvrdili da li obrazac koji korisnik popunjava može da pristupi sadržaju uskladištenom u domenima osim domena u kojoj je uskladišten obrazac. Za informacije o tome kako bezbednosne zone i nivoi utiče na nivo bezbednosti za InfoPath obrazaca koji korisnici popunjavati, potražite u prethodnom odeljku „Nivoi bezbednosti za obrasce”.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×