Nije moguće sačuvati iz Office Lens OneDrive

Nije moguće sačuvati iz Office Lens OneDrive

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako ne možete da sačuvate datoteke kreirane u programu Office Lens za vaše OneDrive, pokušajte da koristite aplikaciju OneDrive skeniranje funkcija. Skeniranje je dostupan u OneDrive za iOS i OneDrive za Android – mobilne aplikacije.

Kako da koristite OneDrive skeniranje

Skeniranje funkcija vam omogućava da slika dokumente, prezentacije ili bele table i sačuvali na skeniranu sliku u PDF formatu.

  1. U aplikaciji OneDrive dodirnite stavku Dodaj Ikona „Dodaj“ u aplikaciji OneDrive za iOS na vrhu ekrana.

  2. Tapnite na stavku skeniranje.

    Snimak ekrana menija „Dodavanje“ u aplikaciji OneDrive za iOS

    • Ako odaberete skeniranje ili snimite fotografiju ili video zapis, vaš uređaj kamere aplikacija otvara. Može biti zatraženo da li želite OneDrive da biste pristupili kameru, dodirnite dugme u redu da biste dozvolili slika sačuvati u OneDrive.

  3. Sačuvajte datoteku na željenu lokaciju.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Koristite OneDrive za Android

Koristite OneDrive u operativnom sistemu iOS

Na mreži

Pronalaženje pomoći na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u aplikaciji OneDrive ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili One Drive for Business podršci sa PC ili Mac računara, otvorite centar aktivnosti, izaberite stavku Više > Pošalji povratne informacije > Ne sviđa mi se nešto.

One Drive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Saveti
Saopštavanje svoje lokacija može da nam pomogne da brže rešimo problem.

Sve je rešeno? Ako ste nam se obratili i OneDrive počne ponovo da radi, obavestite nas tako što ćete odgovoriti na e-poruku koju smo vam poslali.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×