Nije moguće otvoriti sadržaj sinhronizovali u fascikli OneDrive na spoljne jedinice

Nije moguće otvoriti sadržaj sinhronizovali u fascikli OneDrive na spoljne jedinice

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako ste instalirali Jesenja 2017 kreatora ispravku za Windows 10 i Sinhronizovanje OneDrive datoteka sa spoljne jedinice, možda nećete moći da otvorite datoteke OneDrive ako spoljni disk na računaru koji koristi operativni sistem stariji od Jesenja 2017 kreatora ispravka za Windows 10.

Možda ćete dobiti grešku: „datoteke nije moguće pristupiti sistem”.

Rešenja

Dostupni su sledeći načini:

  • Prijavite se na lokaciji onedrive.com pomoću naloga koji imate problema sa i preuzimanje datoteka.

    Savet: Da biste došli na OneDrive na mreži sa radne površine, možete takođe kliknite desnim tasterom miša na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova, i izaberite stavku Prikaži na mreži.

  • Kreirajte novu vezu sinhronizacije na računaru koji koristi stariju verziju operativnog sistema Windows. Pročitajte kako da biste sinhronizovali datoteke pomoću novog klijenta za sinhronizaciju OneDrive u operativnom sistemu Windows.

  • Koristite na računaru koji radi pod Jesenja 2017 kreatora ispravka za Windows 10 (ili noviji) da biste otvorili sadržaj.

Saznajte više

Da biste sinhronizovali vaše OneDrive za spoljne jedinice, morate da izaberete lokaciju koji je oblikovan kao NTFS. Prikaz konvertovanje FAT ili FAT32 jedinicu u NTFS.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronalaženje pomoći na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u aplikaciji OneDrive ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili One Drive for Business podršci sa PC ili Mac računara, otvorite centar aktivnosti, izaberite stavku Više > Pošalji povratne informacije > Ne sviđa mi se nešto.

One Drive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Saveti
Saopštavanje svoje lokacija može da nam pomogne da brže rešimo problem.

Sve je rešeno? Ako ste nam se obratili i OneDrive počne ponovo da radi, obavestite nas tako što ćete odgovoriti na e-poruku koju smo vam poslali.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×