NETWORKDAYS.INTL (funkcija NETWORKDAYS.INTL)

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Daje broj celih radnih dana između dva datuma koristeći parametre koji ukazuju na to koji dani i koliko njih su dani vikenda. Dani vikenda i svi dani navedeni kao praznici ne smatraju se radnim danima.

Sintaksa

NETWORKDAYS.INTL(datum_početka, datum_završetka, [vikend], [praznici])

Sintaksa funkcije NETWORKDAYS.INTL ima sledeće argumente:

  • Datum_početka i datum_završetka    Obavezno. Datumi za koje treba izračunati razliku. Datum_početka može da bude pre, u isto vreme ili posle datuma_završetka.

  • Vikend    Opcionalno. Ukazuje na dane u sedmici koji su dani vikenda i nisu uključeni u broj celih radnih dana između parametara datum_početka i datum_završetka. Vikend je broj vikenda ili niska koja navodi kada dolazi do vikenda.

    Vrednosti broja vikenda ukazuju na sledeće dane vikenda:

Broj vikenda

Dani vikenda

1 ili izostavljena

subota, nedelja

2

nedelja, ponedeljak

3

ponedeljak, utorak

4

utorak, sreda

5

sreda, četvrtak

6

četvrtak, petak

7

petak, subota

11

samo nedelja

12

samo ponedeljak

13

samo utorak

14

samo sreda

15

samo četvrtak

16

samo petak

17

samo subota

Vrednosti niske vikenda sadrže sedam znakova i svaki znak u niski predstavlja dan u sedmici, počev od ponedeljka. 1 predstavlja koji nisu workday, a 0 radnog dana. Samo znakovi 1 i 0 su dozvoljeni u niski. Korišćenje 1111111 će uvek dati 0.

Na primer, 0000011 daje vikend koji je subota i nedelja.

  • Praznici    Opcionalno. Opcionalni skup nekoliko datuma koji će biti isključeni iz kalendara radnih dana. Praznike će predstavljati opseg ćelija koje sadrže datume ili konstanta niza serijskih vrednosti koje predstavljaju te datume. Raspored datuma ili serijskih vrednosti u praznicima može biti proizvoljan.

Primedbe

  • Ako je datum_početka posle datuma_završetka, data vrednost će biti negativna, a veličina će biti broj celih radnih dana.

  • Ako je datum_početka izvan opsega za na trenutnu vrednost osnove datuma, NETWORKDAYS. INTL daje grešku #NUM!. vrednost greške.

  • Ako je datum_završetka izvan opsega za na trenutnu vrednost osnove datuma, NETWORKDAYS. INTL daje grešku #NUM!. vrednost greške.

  • Ako niska vikenda nevažeće dužine ili sadrži nevažeće znakove, NETWORKDAYS. INTL daje grešku #VALUE!. ako su argumenti datuma niske koje se ne mogu raščlaniti na važeće datume.

Primer

Kopirajte date primere podataka u sledeću tabelu i nalepite ih u ćeliju A1 novog radnog lista u programu Excel. Ako želite da formule izračunaju rezultate, izaberite formule, pritisnite taster F2, a zatim pritisnite taster Enter. Ako je potrebno, možete prilagoditi širinu kolona kako biste videli sve podatke u njima.

Formula

Opis

=NETWORKDAYS.INTL(DATE(2006,1,1),DATE(2006,1,31))

Kao rezultat dobijaju se 22 buduća radna dana. Funkcija oduzima 9 neradnih dana vikenda (5 subota i 4 nedelje) od ukupno 31 dana između dva datuma. Subota i nedelja se podrazumevano smatraju neradnim danima.

22

=NETWORKDAYS.INTL(DATE(2006,2,28),DATE(2006,1,31))

Rezultat je -21, što predstavlja 21 prethodni radni dan.

-21

=NETWORKDAYS.INTL(DATE(2006,1,1),DATE(2006,2,1),7,{"2006/1/2","2006/1/16"})

Daje 22 budućih radnih dana po sutracting 10 neradni dani (4 petak, subota 4, 2 praznici) iz 32 dana između Jan 1 2006 i izvršene 1 2006. Koristi argument 7 vikend koji je petak i subota. Postoje i dva praznika u ovom periodu.

22

=NETWORKDAYS.INTL(DATE(2006,1,1),DATE(2006,2,1),"0010001",{"2006/1/2","2006/1/16"})

Kao rezultat dobijaju se 22 buduća radna dana. To je isti period kao u prethodnom primeru, ali s tim da su nedelja i sreda dani vikenda.

20

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×