Neka Office pametnije radi za vas

Office postaje sve pametniji, uz dodavanje novih funkcija poboljšanih tehnologijom oblaka koje vam mogu uštedeti vreme i omogućiti bolje rezultate. Ove funkcije pomažu da poboljšate pisanje u programima Word i Outlook, analizirate podatke u programu Excel, kao i da držite dinamične prezentacije u programu PowerPoint.

Napomena: Mnoge od ovih funkcija dostupne su samo ako imate pretplatu na Office 365. Ako ste pretplaćeni na Office 365, proverite da li imate najnoviju verziju sistema Office.

Hajde da pogledamo neke od novih usluga koje pruža Microsoft Office i pokazaćemo vam kako da ih uključite ili isključite.

Dizajner za PowerPoint

PowerPoint Dizajner olakšava pravljenje prelepog slajda pomoću samo jednog klika. Dok stavljate sadržaj na slajd, Dizajner radi u pozadini da bi taj sadržaj preneo na profesionalno dizajnirane rasporede.

Ova funkcija je dostupna samo ako imate pretplatu na Office 365. Ako ste pretplaćeni na Office 365, proverite da li imate najnoviju verziju sistema Office.

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Dodatne informacije potražite u članku Osnovni podaci o dizajneru za PowerPoint.

Uređivač

Uređivač pomaže da poboljšate pisanje u programima Word i Outlook tako što identifikuje reči i fraze koje drugi možda neće razumeti ili koje mogu da se dodatno doteraju. Kada pogrešno otkucate reč, uređivač analizira reč i kontekst kako bi povećao verovatnoću da vam se pronađe ispravna reč.

Uređivač koristi inteligentne usluge kako bi preporučio ispravke pravopisa i konteksta.

Kada se omogući uređivač, odmah su vam dostupni poboljšani pravopisni predlozi, bez obzira na to da li koristite kontekstualni meni ili okno „Pravopis“.

Dodatne informacije o Word redaktoru potražite u članku Redaktor – pomoćnik za pisanje

Napomena: Ova funkcija trenutno nije dostupna za Word i Outlook za Mac.

Pametno pronalaženje

Ostanite fokusirani na zadatak pomoću okna za pametno pronalaženje koje koristi tehnologiju Bing da bi preuzelo rezultate pretrage bez napuštanja aplikacije. Kada izaberete reč ili frazu, kliknite desnim tasterom miša na nju i odaberite stavku Pametno pronalaženje, okno za pametno pronalaženje će obezbediti definicije, teme, članke sa Vikipedije i najvažnije srodne pretrage sa veba. Do pametnog pronalaženja možete da dođete bilo kada i tako što ćete izabrati stavke Reference > Istraživanje > Pametno pronalaženje.

Prikazuje okno „Uvid“ u programu Word

Savet: Ako koristite uređaj osetljiv na dodir, dodirnite dvaput reč da biste je izabrali, a zatim dodirnite stavku Pametno pronalaženje ili Pametno pronalaženje .

Dodatne informacije o pametnom pronalaženju potražite u članku Dobijanje uvida u ono na čemu radite uz pametno pronalaženje.

Prevodilac

Word može da prevede izabrane reči, fraze ili kompletne dokumente sa 60 različitih jezika i na njih.

Ova funkcija je dostupna samo ako imate pretplatu na Office 365. Ako ste pretplaćeni na Office 365, proverite da li imate najnoviju verziju sistema Office.

Više informacija o Word prevodiocu potražite u članku Prevod reči i dokumenata na neki drugi jezik u programu Word.

Automatski alternativni tekst

Office vam može pomoći da dokumente, e-poruke i prezentacije učinite pristupačnijim osobama koje koriste čitače ekrana tako što će za vaše slike predložiti alternativni tekst (to je tekstualni opis slike koji osoba koja koristi čitač ekrana čuje kada naiđe na vašu sliku). Ponekad ćete dobiti punu rečenicu opisnog teksta, a ponekad možete da dobijete opisne oznake, u zavisnosti od slike.

Ova funkcija je dostupna samo ako imate pretplatu na Office 365. Ako ste pretplaćeni na Office 365, proverite da li imate najnoviju verziju sistema Office.

Da biste omogućili ili onemogućili ovu funkciju, izaberite stavke Datoteka > Opcije > Lakši pristup i pronaći ćete postavku u okviru odeljka Automatski alternativni tekst.

I još mnogo toga...

Naš portfolio funkcija raste svakog meseca. Druge usluge koje smo dodali uključuju:

Omogućavanje i onemogućavanje ovih funkcija

Kada prvi put otvorite neku Office 365 aplikaciju za računare, videćete prozor koji vam omogućava da odaberete da li želite da omogućite ove funkcije ili ne.

Šta god da odaberete, tu odluku možete u bilo kom trenutku da promenite. Jednostavno otvorite bilo koju Office 365 aplikaciju za računare u operativnom sistemu Windows, idite na stavke Datoteka > Opcije i izaberite karticu Centar za pouzdanost u oknu za navigaciju sa leve strane. Izaberite stavku Postavke centra za pouzdanost i idite na karticu Opcije privatnosti.

Dijalog „Opcije privatnosti“ koji prikazuje gde da omogućite ili onemogućite usluge u oblaku za Office.

Da biste saznali više, pogledajte članak Pregled opcija privatnosti u sistemu Microsoft Office.

Imate pitanje o sistemu Office 2016?

Posetite Microsoft Answers zajednicu da biste videli pitanja i odgovore koje su objavile druge osobe ili da biste dobili odgovore na sopstvena pitanja.

Slušamo!

Ovaj članak je poslednji put ažurirao Ben2. jula 2018. zahvaljujući vašim komentarima. Ako vam je bio koristan, a naročito ako to nije slučaj, koristite dolenavedene kontrole povratnih informacija da biste nas obavestili o tome na koji način možemo da nastavimo da ga poboljšavamo.

Takođe pogledajte

Privatnost u korporaciji Microsoft

Druge povezane usluge korporacije Microsoft

Šta je novo za učesnike programa Office Insider

Neka PowerPoint prezentacije budu pristupačnije

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×