Ne možete da pronađete Office aplikacije u operativnom sistemu Windows 10, Windows 8 ili Windows 7?

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Evo nekoliko načina za pronalaženje i otvaranje Office aplikacija sa ekrana Početak i trake zadataka u operativnom sistemu Windows 10, Windows 8.1, Windows 8 ili Windows 7:

Imate Mac? Ako tražite način da usidrite Office for Mac aplikacije, pogledajte članak Dodavanje Office za Mac ikonu aplikacija u pristanište.

Napomene: 

 • Ako u odeljku Sve aplikacije u operativnom sistemu Windows 10 imate više od 512 aplikacija, možda nećete videti prečice do aplikacija na toj listi, u Start meniju ili kada pretražujete.

 • Ovaj problem je rešen u novembarskoj ispravci za Windows 10, koja će se automatski preuzeti i instalirati kada bude dostupna. Ako još nemate ispravku, pogledajte ova Najčešća pitanja da biste saznali kako da ručno proverite da li postoje ispravke.

 • Ako ne možete da instalirate novembarsku ispravku za Windows 10 ili ako još uvek čekate da je instalirate, možete da koristite ovo rešenje da biste pronašli aplikacije: Office aplikacije nedostaju u okviru „Sve aplikacije“ u operativnom sistemu Windows 10.

Pogledajte video ili pratite korake navedene ispod njega da biste saznali kako da pronađete Office aplikacije u operativnom sistemu Windows 10.

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.
 • Izaberite stavku Start i počnite da kucate ime aplikacije, na primer Word ili Excel. Pretraga se automatski otvara dok kucate. U rezultatima pretrage kliknite na aplikaciju da biste je pokrenuli.

  Pokrenite Windows 10 pretragu u potrazi za aplikacijama na vebu
 • Za Office 365, Office 2019 ili Office 2016, odaberite stavku Početak i pomerite se do imena Office aplikacije, kao i Excel.

  Za Office 2013, odaberite stavku Početak i pomerite se do grupi Microsoft Office 2013.

Savet: Da biste brže otvarali Office aplikacije, zakačite ih na ekran Početak ili traku zadataka na radnoj površini. Kliknite desnim tasterom miša na ime svake aplikacije i izaberite stavku Zakači na ekran Početak ili Zakači na traku zadataka.

Zakačite Office aplikacije na Start ili na traku zadatka u operativnom sistemu Windows 10

Ako i dalje ne možete da pronađete Office prečice, izvršite Office popravku na mreži. Pročitajte članak Popravka Office aplikacije.

Pogledajte video ili pratite korake navedene ispod njega da biste saznali kako da pronađete Office aplikacije u operativnom sistemu Windows 8.

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.
 • Na ekranu Početak počnite da kucate ime aplikacije, na primer Word ili Excel. Pretraga se automatski otvara dok kucate. U rezultatima pretrage kliknite na aplikaciju da biste je pokrenuli.

  Važno: Office aplikacije nećete pronaći ako pretražujete reč „Office“, zato svaku aplikaciju tražite po imenu.

  Otkucajte ime aplikacije u polju „Pretraga“

 • Brzo prevucite nagore ili odaberite strelicu u dnu ekrana Početak da biste videli listu svih aplikacija.

  Kliknite na strelicu na dnu ekrana sa leve strane

  Možda ćete morati da se pomerite nalevo ili nadesno da biste videli grupu Microsoft Office.

  Pronalaženje Office aplikacije po imenu

Saveti: 

 • Da biste brže otvarali Office aplikacije, zakačite ih na ekran Početak ili traku zadataka na radnoj površini. Kliknite desnim tasterom miša na ime svake aplikacije i izaberite stavku Zakači na ekran Početak ili Zakači na traku zadataka.

 • Možete i da koristite ovu alatku za rešavanje problema sa kačenjem Microsoft Office programa na traku zadataka da biste brzo zakačili aplikacije na traku zadataka. Jednostavno kliknite na vezu alatke za rešavanje problema, kliknite na dugme Otvori i pratite korake u okviru alatke za rešavanje problema.

Zakači na početni ekran

Ako i dalje ne možete da pronađete Office prečice, izvršite Office popravku na mreži kao što je prikazano u članku Popravka Office aplikacije.

Ako ne možete da pronađete Office posle osvežavanja operativnog sistema Windows 8 ili Windows 8.1, on je možda uklonjen.

Da biste ponovo instalirali Office, izaberite verziju koju želite da instalirate i sledite ove korake.

Office 365
Office 2019
Office 2016
Office 2013

 • Odaberite ekran Početak i otkucajte ime aplikacije, kao što je Word ili Excel, u polju Pretraga programa i datoteka. U rezultatima pretrage kliknite na aplikaciju da biste je pokrenuli.

  Tražite Office aplikacije u operativnom sistemu Windows 7

 • Odaberite stavke Start > Svi programi da biste videli listu svih aplikacija.

  Tražite Office aplikacije pomoću stavke „Svi programi“ u operativnom sistemu Windows 7

  Možda ćete morati da se pomerite nadole da biste videli grupu Microsoft Office.

  Grupa „Office 2013“ u okviru stavke „Svi programi“ u operativnom sistemu Windows 7

Savet: Da biste brže otvarali Office aplikacije, zakačite ih za meni „Start“ ili na traku zadataka na radnoj površini. Kliknite desnim tasterom miša na ime svake aplikacije i odaberite stavku Zakači za meni „Start“ ili Zakači na traku zadataka.

Zakačite Office aplikaciju za Start meni ili traku sa zadacima u operativnom sistemu Windows 7

Ako i dalje ne možete da pronađete Office prečice, izvršite Office popravku na mreži kao što je prikazano u članku Popravka Office aplikacije.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×