Ne možete da instalirate Office nakon prijavljivanja na sajtu office.com

Ako ste se prijavili na office.com i dobili poruku Pređite na Premium umesto upita za instaliranje ili ako se prijavite na Moj Office nalog i vidite sledeću poruku:

„Ovo je pravo mesto za instaliranje i ponovno instaliranje sistema Office 2016, Office 2013 i usluge Office 365 odnosno za upravljanje pretplatom na Office 365, ali ste se vi prijavili pomoću naloga koji nije povezan ni sa jednim Office proizvodom“.

Zašto dobijam ovu poruku?    To se može dogoditi zato što Office ne prepoznaje nalog pomoću kojeg ste se prijavili (prikazan u gornjem desnom uglu) kao isti nalog koji ste povezali sa uslugom Office 365, sistemom Office 2016 ili Office 2013 (odnosno sa samostalnom aplikacijom kao što su Project 2016 ili Outlook 2016).

Nećete moći da instalirate Office ako prvo ne iskoristite šifru proizvoda (ako ste je dobili uz svoju kopiju) i prijavite se pomoću ispravnog naloga. Popravka ovog problema zavisi od sledećeg:

Upravo ste kupili Office ili je nedavno podeljen sa vama

Ako ste nedavno kupili ili dobili Office, ali nikada niste pokušali da ga instalirate, možda niste iskoristili šifru proizvoda (ukoliko je imate) i samim tim ste propustili korak povezivanja sistema Office sa uslugom Microsoft nalog.

Kako se izvršava povezivanje zavisi od toga kako ste nabavili Office. Izaberite neku od dolenavedenih stavki:

1. korak: Idite na office.com/setup.

2. korak: Pratite korake na ekranu da biste dodali postojeći Microsoft nalog ili kreirali novi.

3. korak: Unesite šifru proizvoda i pratite preostala uputstva.

Lokacija šifre proizvoda pri kupovini sistema Office od prodavca, ali ne na DVD-u

Ovo je poslednji korak povezivanja sistema Office sa ovim Microsoft nalogom. Kad god ubuduće bude trebalo da instalirate ili ponovo instalirate Office na ovom ili nekom drugom uređaju, prijavite se na office.com i unesite korisničko ime i lozinku istog Microsoft naloga.

Uradite sledeće:

1. korak: Idite na www.microsoftstore.com i prijavite se (gornji desni ugao) pomoću Microsoft naloga koji ste koristili za kupovinu sistema Office.

2. korak: Kada se prijavite, izaberite svoje ime u gornjem desnom uglu, a zatim izaberite stavku Istorija porudžbina.

3. korak: Pronađite jednokratnu kupovinu sistema Office ili pojedinačnu Office aplikaciju, a zatim izaberite stavku Instaliraj Office da biste prikazali šifru proizvoda (time nećete stvarno instalirati Office).

4. korak: Ponovo izaberite stavku Instaliraj Office u prozoru u kom se prikazuje šifra proizvoda.

5. korak: Na stranici Zdravo. Hajde da vam nabavimo Office, pratite odzive da biste se ponovo prijavili i povezali šifru proizvoda sa svojim Microsoft nalogom.

Prikazuje stranicu „Istorija porudžbina“ u Microsoft Store prodavnici

Ovo je poslednji korak povezivanja sistema Office sa ovim Microsoft nalogom. Kad god ubuduće bude trebalo da instalirate ili ponovo instalirate Office na ovom ili nekom drugom uređaju, prijavite se na office.com i unesite korisničko ime i lozinku istog Microsoft naloga.

Ne sadrži svaka verzija sistema Office šifru proizvoda, ali ako je vaša sadržala, može se nalaziti u e-poruci potvrde porudžbine ili istoriji porudžbine kod prodavca na mreži od kojeg ste kupili Office. Kada pronađete šifru, pratite sledeće korake da biste je preuzli.

1. korak: Idite na office.com/setup.

2. korak: Pratite korake na ekranu da biste dodali ili napravili novi nalog.

3. korak: Unesite šifru proizvoda i pratite preostala uputstva.

Ovo je poslednji korak povezivanja sistema Office sa ovim Microsoft nalogom. Kad god ubuduće bude trebalo da instalirate ili ponovo instalirate Office na ovom ili nekom drugom uređaju, prijavite se na office.com i unesite korisničko ime i lozinku istog Microsoft naloga.

Za neke verzije sistema Office kupljene preko HUP-a nije potreban nalog. Pogledajte odeljak Instalacija ili ponovna instalacija sistema Office putem programa Microsoft HUP.

Ne možete da se setite koji Microsoft nalog ste povezali sa sistemom Office

Da biste instalirali ili ponovo instalirali Office odnosno da biste pogledali pretplatu na Office 365 ili upravljali njom u odeljku „Moj nalog“, morate biti prijavljeni na Microsoft nalog koji je povezan sa vašom ličnom kopijom sistema Office.

Koristite šifru proizvoda da biste videli deo svog Microsoft naloga

 1. Ako ste uz primerak sistema Office dobili šifru za preuzimanje od 25 znakova poput one na dolenavedenoj slici ili ako ste je dobili u potvrdi putem e-pošte (od načina na koji ste nabavili svoj primerak sistema Office zavisi da li imate šifru), pokušajte sledeće pomoću šifre:

  Lokacija šifre proizvoda pri kupovini sistema Office od prodavca, ali ne na DVD-u
 2. Idite na www.office.com/setup. Unesite Microsoft nalog ili pratite upite da biste kreirali novi.

 3. Posle prijavljivanja otkucajte šifru od 25 znakova koju ste dobili uz primerak sistema Office.

 4. Na stranici „Moj Office nalog“ videćete deo Microsoft nalog koji ste koristili za kupovinu ili aktivaciju sistema Office ili za prvo prijavljivanje na svoj nalog.

  Na stranici „Moj Office nalog“ koji prikazuje delimični Microsoft nalog
 5. Izaberite vezu Prijavite se sa drugim Microsoft nalogom, a zatim se prijavite koristeći ispravni Microsoft nalog.

Ako vam to nije dovoljno da se setite svog Microsoft naloga, nemate odnosno nikad niste ni dobili šifru proizvoda ili je neko instalirao Office za vas koristeći drugu e-adresu i lozinku, obratite se podršci tako što ćete izabrati vezu Pitajte podršku (besplatno je) na stranici „Moj Office nalog“ da biste pregledali opcije.

Prijavili ste se pomoću pogrešnog naloga i treba da se odjavite

Proverite adresu e-pošte pomoću koje ste se prijavili tako što ćete pogledati gornji desni ugao prozora. Na primer, možda ste prijavljeni pomoću ličnog Microsoft nalog umesto poslovnog ili školskog naloga, a verziju sistema Office koju pokušavate da instalirate dobili ste preko posla ili škole.

Odjavite se pa se prijavite pomoću poslovnog ili školskog naloga. Ako pokušavate da instalirate verziju sistema Office za kućuodjavite se pa se ponovo prijavite pomoću ispravnog Microsoft naloga.

 1. U gornjem desnom uglu, izaberite ime pomoću kog ste prijavljeni, a zatim izaberite stavku Odjavite se.

 2. Prijavite se ponovo pomoću odgovarajućeg naloga na sajtu office.com.

Ako ste sigurni da ste se prijavili pomoću odgovarajućeg naloga, obratite se podršci tako što ćete izabrati stavku Obratite nam se na dnu ove stranice.

Pokušavate da instalirate stariju verziju kao što je Office 2010 ili Office 2011 for Mac

Da biste instalirali stariju verziju sistema Office, pogledajte članke Instaliranje sistema Office 2010, Instaliranje sistema Office for Mac 2011 ili Instaliranje sistema Office 2007.

Da biste koristili besplatne Office Online aplikacije, pogledajte odeljak ispod.

Još uvek nemate Office 365, Office 2016 ili Office 2013 (ili samostalnu aplikaciju kao što je Project 2016)

Da biste instalirali Office za stone računare sa sajta office.com, treba vam pretplata na Office 365, odnosno verzija bez pretplate, kao što je Office 2016 ili Office 2013.

Ako nemate neku od novijih verzija sistema Office, možete da kupite Office odmah ili da pokrenete besplatnu probnu verziju usluge Office 365 u trajanju od mesec dana. Izaberite jedno od dugmadi koje se nalazi ispod za više informacija.

Veza za kupovinu sistema Office Veza za besplatno isprobavanje sistema Office 365 Home

Niste u potpunosti spremni? Koristite besplatne Office Online aplikacije u pregledaču.

 1. Idite na www.office.com i prijavite se pomoću Microsoft naloga.

 2. Izaberite besplatnu aplikaciju na mreži koju želite da koristite. Saznajte više u odeljku Prvi koraci na lokaciji Office.com.

Takođe pogledajte

Koji nalog treba da koristim uz Office i zašto mi je on potreban?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×