Nešto nije u redu kod dodavanje Gmail naloga u Outlook

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako dobijate jednu od sledećih grešaka kada pokušate da dodate Gmail naloga u Outlook, postoji nekoliko koraka koje možete preduzeti da otklonite ove greške.

Ponovljeni lozinku upite

Pre nego što dodate Gmail naloga u Outlook, morate da uključite dva faktora potvrde identiteta za Gmail, a zatim kreirajte lozinku aplikacija na Veb lokaciji Gmail. Ovo je drugu lozinku od lozinku koju koristite za prijavljivanje na Veb lokaciju Gmail. Lozinku aplikacija omogućava Gmail da biste potvrdili da ste osobe koja pokušava da dodate nalog sa programom Outlook. Koristite sledeće korake da biste kreirali lozinku aplikacije za Gmail nalog.

Potvrda identiteta sa dva faktora dodaje dodatni nivo zaštite Gmail nalog. Potvrda identiteta sa dva faktora sa uključena, svaki put kada se prijavite Google ili Gmail na novom računaru ili uređaju, od vas će biti zatraženo da unesete šifru šalju putem tekstualne poruke. Na ovaj način Google potvrdili da ste onaj koji pokušavate da pristupite informacijama.

 1. Idite na Google potvrda identiteta sa dva faktora stranice i izaberite stavku Prvi koraci.

 2. Unesite lozinku ako je potrebno, a zatim pratite proces korak po korak. Ako potvrda identiteta sa dva faktora je već uključeno za vaš nalog, videćete poruku sa informacijom ovo.

  Potvrda identiteta sa dva faktora već uključeno.

Kada uključite potvrda identiteta sa dva faktora, možete da kreirate lozinku aplikacija za Gmail.

 1. U pregledaču idite na Gmail i kliknite na ikonu Google aplikacija u gornjem desnom uglu ekrana.

  Izaberite postavke usluge Google apps
 2. Izaberite stavku Moj nalog. U okviru stavke Prijavljivanje i bezbednost izaberite stavku Prijavljivanje u Google.

  Prijavite se u Google
 3. U okviru Lozinka & prijavljivanje metod, ako korak 2 verifikaciju je uključena, pređite na sledeći korak. U suprotnom, izaberite korak 2 verifikaciju i pratite uputstva. Kada završite, izaberite strelicu unazad na vrhu ekrana.

  Izaberite strelicu unazad da biste nastavili
 4. U okviru Lozinka i metod prijavljivanja izaberite stavku Lozinke za aplikaciju.

  Odaberite aplikacije
 5. Unesite Google lozinku i izaberite stavku Prijavi se. Na dnu sledećeg ekrana izaberite stavke Pošta i Windows računar sa padajućih lista, a zatim izaberite stavku Generiši.

  Odaberite aplikaciju i uređaj za lozinku za aplikaciju
 6. Google prikazuje lozinku aplikacije. Zabeležite tu lozinku (bez razmaka) i koristite je kao lozinku prilikom dodavanja novog naloga u Outlook.

  Kopirajte lozinku za aplikaciju bez razmaka

Korišćenje aplikacije lozinku za dodavanje Gmail naloga u Outlook

 1. Izaberite Pokušaj opet , a zatim sledeći.

 2. Ako Outlook traži lozinku, unesite lozinku aplikaciju koju ste kreirali u koraku 6 iznad, a zatim kliknite na dugme u redu, a Završi da biste počeli da koristite Outlook.

Sve IMAP/SMTP greške

Postoji nekoliko koraka koje možete preduzeti da biste rešili IMAP/SMTP greške prilikom podešavanja Gmail nalog. Možete da Proverite postavke naloga i pokušajte da promenite tip naloga ili potvrda IMAP omogućena za Gmail nalog.

IMAP/SMTP grešaka su privremeni. Ako kliknete na dugme Pokušaj opet, Outlook će vas odvesti na okvir za dijalog Postavke za IMAP nalog . Kada sledeće postavke, kliknite na dugme sledeće da biste pokušali da ponovo da biste dovršili instalaciju.

Verifikujte postavke Gmail IMAP.

 • Server dolazne pošte: imap.gmail.com

 • Porta: 993

 • Metod šifrovanja: SSL/TLS

 • Server odlazne pošte: smtp.gmail.com

 • Port: 465

 • Metod šifrovanja: SSL/TLS

Ako nastavite da dobijate grešku i pratili ste korake u odeljku ponavlja lozinku upite , izaberite stavku Promeni tip naloga iz dijaloga nešto nije u redu .

Izaberite stavku IMAP i pokušajte da ponovo dodajte nalog. Ako to ne uspe, uverite se da Proveri da li IMAP pristup omogućen za Gmail nalog za Gmail nalog.

Pre nego što možete da dodate Gmail naloga u Outlook, morate da omogućite IMAP pristup u https://mail.google.com.

 1. Idite na https://mail.google.com.

 2. Izaberite stavku Postavke točkić, Izaberite stavku Postavke paleta. zatim Postavke.

 3. Izaberite stavku prosleđivanje i POP/IMAP.

 4. U okviru IMAP pristup, uverite se da Biste omogućili IMAP .

  Omogućite IMAP u Gmail.
 5. Kliknite na dugme Sačuvaj promene.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×