Navigacija u interfejsu sa komandama trake

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovaj članak predstavlja funkciju trake i obezbeđuje Vodič za pronalaženje poznate alatke i komandi u ovom ažuriranog korisničkog interfejsa (UI). Traka je u interfejsu sa komandama koja veliki broj kontrola iz skrivanja i na stranicu gde mogu da urade najbolje. Slično korisničkog Interfejsa u proizvode kao što je Microsoft Word 2010, traka je traka sa alatkama koja se pojavljuje na vrhu svake stranice i prikazuje mnoge najčešće korišćeni alatke, kontrole, i komande.

Pregled interfejsa SharePoint trake

Broj i tipovima kontrola koje se pojavljuju na traci se razlikuju u zavisnosti od konteksta i delimično zavisi od tipa stranice prikazujete, nivoa kontrole na vaš administrator je dodelio korisnika, a vaš nivo dozvole u okviru lokacije.

U ovom članku

Korišćenje trake

Nova lokacija za poznate alatke i komande

Ako se ne pojavljuje na traci

Ako traka dugmad nisu dostupni

Korišćenje trake

Dok na traci predstavlja novi način za organizovanje i izlaganje kontrole unutar sistema SharePoint, generalno, kontrole same su se promenile vrlo malo iz prethodnih verzija. Sve originalno funkcionalnosti koji se mogu koristiti za je još uvek tu, ali predstavljene na drugi način.

Na vrhu trake su niz kartica koje se odnose na različite vrste funkcije koje možete izvršiti u datom stranicu. Na primer, kada otvorite podrazumevane stranice za listu ili biblioteku, na otvara se stranica sa izabranom karticom " Potraži ". Kartica " Potraži " ima bez zasnovane na traci alatke za povezane sa njim. U zavisnosti od nivo dozvole i tip stranice prikazujete, druge kartice, kao što su Uređivanje, Deljenje i praćenje, objavljivanjei Alatke za listu ili Biblioteku alatke se može pojaviti kao i. Da biste koristili kontrole trake, izaberite karticu koja odgovara vrstu zadatak koji želite da izvršite. Kontrole povezane sa kartice će se pojaviti na traci. Pronađite kontrolu ili funkciju koju želite da koristite i kliknite na nju. Na svakoj kartici komande na traci i kontrole su izolovani u grupe. Svaka grupa sadrži funkcije u vezi sa određenog zadatka. Na primer, grupi Upravljanje prikazima sadrži sve neophodne za kreiranje, menjanje i upravljanje na različitim prikazima alatke.

Pogled izbliza na grupu „Upravljanje prikazima“

U meniju Radnje na lokaciji i naOkno zadatkas, kao što je okno zadatka prikaz lista sa podacima pružaju dodatne funkcije koje se možda neće pojaviti na traci. U meniju Radnje na lokaciji možete da pristupite tako što ćete kliknuti na dugme Radnje na lokaciji na traci. Da biste koristili okno zadatka, na traci kliknite na dugme Prikaži okno zadatka . Okno zadatka možda neće biti dostupan za sve stranice.

Vrh stranice

Nova lokacija za poznate alatke i komande

Da biste pronašli lokaciju komande menija i traka sa alatkama u sistemu SharePoint, možete da koristite radnu svesku referenca traci SharePoint Server da biste potražili komande koje su vam poznate iz prethodnih verzija sistema SharePoint. Lokaciju i ime komande "novo" je prikazana u sledećoj koloni.

Da biste pronašli i preuzmite ovu radnu svesku, postupite na sledeći način:

 1. U programu Excel 2010, izaberite stavke datoteka > novo.

 2. U polje za pretragu Office.com predlošci , unesite SharePoint Server traci referenca radne sveskei pritisnite taster Enter.

 3. Izaberite predložak radne sveske referenca traci SharePoint Server i kliknite na dugme Preuzmi.

Vrh stranice

Ako se ne pojavljuje na traci

Cela traci možda neće pojaviti u nekim slučajevima. Slede neki od razloga koje možda se neće pojaviti na traci:

 • Ako vaša organizacija nadogradnju sa prethodne verzije sistema SharePoint, administrator servera ima opciju da biste isključili traci korisničkog Interfejsa. To može izvrši glavno rešavanje ispravke za izuzetno prilagođene stranice pre nego što primenite znatno drugačija korisničkog Interfejsa. (Da i dalje sam Verifikacija posledice, kao što je ovo dugoročne stvar ili stanje za rešavanje problema kratkotrajni).

 • U neke lokacije na traci može se sakriti podrazumevano, uz opciju dostupni korisniku da biste prikazali ili sakrili trake. Na primer, za pretraživanje preduzeća lokaciji, na traci ne pojavi podrazumevano na matičnoj stranici.

Za pomoć za rešavanje problema, pogledajte članak Ne vidim stavke na traci opisane u člancima pomoći.

Vrh stranice

Ako traka dugmad nisu dostupni

Dok na traci vam pomaže da brzo pronađete komande potrebne za dovršavanje zadataka, možda ponekad će vam da neki od komande na glavnoj traci su nedostupne.

Kartice, grupe i komande na glavnoj traci su kontekstualne. Stoga, dostupne komande na traci promeniti u zavisnosti od toga gde se nalazite i šta radite. Na primer, Pomerite se komanda je dostupna samo kada se krećete u fasciklu u listu ili biblioteku.

Nekog drugog razloga zašto su onemogućeni komande na traci uključuju:

 • Nemate ispravne dozvole za rad sa određenim funkcijama. Na primer, ako imate podrazumevane dozvole za dizajniranje ne možete da uređujete stavke liste ili dokumente i zato su nedostupne bilo koje komande na traci koje se odnose na uređivanje stavki liste ili dokumenta.

 • Administrator sistema nije omogućio određenu funkciju lokacije ili kolekcije lokacija.

 • Treba da izaberete stavku ili objekat. Na primer, ako radite sa bibliotekom dokumenata, prvo morate da izaberete dokument iz biblioteke da biste omogućili veliki broj komandi na traci koje vam omogućavaju da radite sa dokumentom.

 • Možda nije konfigurisana ili omogućena postavka stranice ili liste.

 • Možda nemate instaliranu aplikaciju odgovarajuće klijenta. Na primer, Povezivanje sa programom Outlook komandu zahteva da bude instaliran Microsoft Outlook.

 • Komanda možda zahteva korišćenje Active X kontrole koja nije dostupna u određenim pregledačima.

Za pomoć za rešavanje problema, pogledajte članak Ne vidim stavke na traci opisane u člancima pomoći.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×