NAT podrška uz Office 365

Rezime:    Pruža detalje o tome kako da približno odredite tačan broj klijenata koje možete da koristite po IP adresi u organizaciji pomoću prevođenja mrežne adrese (NAT).

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U prethodnom vodiču bilo je navedeno da je maksimalni broj Exchange klijenata koje treba da koristite po IP adresi za povezivanje sa uslugom Office 365 oko 2000 klijenata po mrežnom portu.

Zašto treba koristiti NAT?

Pomoću funkcije NAT, hiljade ljudi na korporativnoj mreži može da „deli“ nekoliko IP adresa koje se mogu javno preusmeriti.

Većina korporativnih mreža koristi privatni (RFC1918) prostor za IP adrese. Internet Assigned Numbers Authority (IANA) dodeljuje privatni adresni prostor i on je namenjen samo za mreže koje se ne usmeravaju direktno na globalni internet ili sa njega.

Da bi se pristup internetu obezbedio uređajima u privatnom prostoru za IP adrese, organizacije koriste tehnologije mrežnog prolaza kao što su zaštitni zidovi i proxy serveri koji obezbeđuju usluge prevođenja mrežne adrese (NAT) ili prevođenja adrese porta (PAT). Ovi mrežni prolazi čine da saobraćaj sa internih uređaja ka internetu (uključujući Office 365) deluje kao da potiče sa nekih IP adresa koje se mogu javno preusmeriti. Svaka odlazna veza sa internog uređaja prevodi se na drugi izvorni TCP port na javnoj IP adresi.

Zašto vam je potrebno da istovremeno imate toliko mnogo otvorenih veza ka usluzi Office 365?

Outlook može da otvori osam ili više veza (u situacijama gde postoje programski dodaci, deljeni kalendari, poštanski sandučići itd.). Pošto je na NAT uređaju zasnovanom na operativnom sistemu Windows dostupno maksimalno 64.000 portova, najviše 8000 korisnika može da koristi jednu IP adresu pre nego što portovi budu iskorišćeni. Imajte u vidu da ako korisnici za NAT koriste uređaje koji su zasnovani na operativnom sistemu koji nije Windows, ukupan broj dostupnih portova zavisiće od toga koji NAT uređaj ili softver se koristi. U tom slučaju, maksimalan broj portova može biti manji od 64.000. Na dostupnost portova takođe utiču drugi faktori kao što je činjenica da Windows ograničava 4000 portova za sopstvenu upotrebu, čime se ukupan broj dostupnih portova smanjuje na 60.000. Možda postoje i neke druge aplikacije, na primer Internet Explorer, koje mogu istovremeno da se povezuju, što zahteva dodatne portove.

Izračunavanje maksimalnog broja podržanih uređaja koji koriste jednu javnu IP adresu uz Office 365

Da biste utvrdili maksimalan broj uređaja iza jednu javnu IP adresu, trebalo bi da možete da nadgledate mrežni saobraćaj za određivanje najveće porta potrošnju po klijenta. Takođe, najveće faktor treba da se koriste za upotrebu porta (minimalni 4).

Koristite sledeću formulu da biste izračunali broj podržani uređaji po IP adresu:

Maksimalni broj podržanih uređaja koji koriste jednu javnu IP adresu = (64.000 – ograničeni portovi)/(najveća potrošnja porta + faktor najveće zauzetosti)

Na primer, ako sledećeg tačno:

  • Ograničena portovi: 4000 za operativni sistem

  • Vrh porta potrošnju: 6 po uređaju

  • Najveće faktora: 4

Zatim, maksimum podržani uređaji iza jedne javnu IP adresa = (64 000 – 4000) / (6 + 4) = 6000

Uz izdanje sistema Office 365 hostinga paket, uključene u ispravke iz septembra 2011 za Microsoft Office Outlook 2007ili novembar 2011 za Microsoft Outlook 2010ili noviju verziju ažuriranja, broj veza sa Outlook (oba Office Outlook 2007 sa servisnim paketom 2 i Outlook 2010) da biste Exchange može biti nekoliko kao 2. Moraćete da unesem različitih operativnih sistema, korisnik ponašanja, i tako dalje da biste utvrdili najmanji i najveći broj portova koje mreže će zahtevati na vrh.

Ako želite da podrži više uređaja iza jednu javnu IP adresu, pratite korake navedene da procenite maksimalan broj uređaja koji može biti podržan:

Nadgledajte mrežni saobraćaj da biste utvrdili najveću potrošnju porta po klijentu. Treba da prikupite sledeće podatke:

  • Sa više lokacija

  • Sa više uređaja

  • U više navrata

Koristite prethodnu formulu da biste izračunali maksimalan broj korisnika po IP adresi koji može biti podržan u njihovom okruženju.

Postoje različite metode za distribuciju klijenta učitavanja preko dodatne javnu IP adrese. Strategije dostupne zavise od mogućnosti poslovne mrežnog prolaza rešenja. Najjednostavniji rešenje je da se dodele vaš korisnički Adresni prostor i statički „dodela” broj IP adresa svakog mrežnog prolaza. Drugi alternativa koji nude više uređaja mrežni prolaz je mogućnost korišćenja grupe IP adrese. Pogodnosti prostor adresa je da je mnogo dinamičke i manje verovatno da zahteva korekcije kako korisnik baze raste.

Takođe pogledajte

Upravljanje Office 365 krajnje tačke

Rešavanje problema sa Office 365 povezivanja

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×