Napravite rezervnu kopiju fascikli „Dokumenti“, „Slike“ i „Desktop“ pomoću usluge OneDrive

Napravite rezervnu kopiju fascikli „Dokumenti“, „Slike“ i „Desktop“ pomoću usluge OneDrive

Možete da napravite rezervnu kopiju važnih fascikli (radna površina, dokumenti i slike) na Windows RAČUNARU pomoću rezervne kopije OneDrive PC fascikle, tako da budu zaštićeni i dostupni na drugim uređajima. Ako već niste podesili OneDrive na računaru, pogledajte članak Sinhronizovanje datoteka pomoću usluge OneDrive u operativnom sistemu Windows. Nema dodatnog troška za rezervnu kopiju fascikle za PC računare (do 5 GB datoteka bez pretplate). Pogledajte članak OneDrive planovi.

Napomena: Ako ste iznenaрeni time da se datoteke čuvaju u OneDrive, pogledajte članak podrazumevano čuvanje u usluzi OneDrive u operativnom sistemu Windows 10.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Podešavanje pravljenja rezervne kopije fascikle PC računara

 1. Ako vam bude zatraženo da napravite rezervnu kopiju važnih fascikli (radna površina, dokumenti i slike), izaberite stavku odziv da biste pokrenuli čarobnjak za pravljenje rezervne kopije fascikle.

  Ako niste videli odziv ili ste već zatvorili čarobnjak, izaberite ikonu belog ili plavog oblaka na Windows sistemskoj traci poslova, izaberite stavku jošpostavki>, a zatim Backup > Upravljajte rezervom.

  Kartica "rezervna kopija" u postavkama radne površine za OneDrive

 2. U dijalogu pozadinske fascikle proverite da li su izabrane fascikle za pravljenje rezervne kopije.

  Snimak ekrana dijaloga "Podešavanje zaštite važnih fascikli" u usluzi OneDrive

 3. Izaberite stavku Pokreni Backup.

 4. Dijalog možete da zatvorite dok se datoteke sinhronizuju OneDrive. Ili, da biste pogledali datoteke, izaberite stavku Prikaz toka otpremanja. Ako ste već zatvorili dijalog, izaberite beli ili plavi oblak na sistemskoj traci poslova da biste otvorili OneDrive centar aktivnosti.

Kada se datoteke završe sinhronizuju sa OneDrive, one se podržavaju i možete da im pristupite sa bilo kog mesta u dokumentima, radnoj površini ili slikama. Kada napravite rezervnu kopije fascikle za računare, stavke na radnoj površini idu sa vama na druga PC radna površina gde koristite OneDrive.

Možete da napravite rezervnu kopiju maksimalno 5 GB datoteka u OneDrive besplatno ili do 1 TB pomoću pretplate na Office 365.

Promena postavki pravljenja rezervnih kopija fascikle za PC

Ako želite da zaustavite ili počnete da pravite rezervnu datoteku važne fascikle u OneDrive, možete da ažurirate izbor fascikli u OneDrive postavkama.

Važno: Kada prestanete da pravite rezervnu kopiju fascikle, datoteke koje su već napravljene u OneDrive ostankom u OneDrive. Ako više ne želite te datoteke u OneDrive, morate sami da ih premestite u lokalnu fasciklu na RAČUNARU. Svim novim datotekama koje dodate u tu fasciklu na RAČUNARU nećete koristiti OneDrive.

 1. Otvorite postavke OneDrive (izaberite ikonu belog ili plavog oblaka na sistemskoj traci poslova, a zatim izaberite stavku jošOneDrivepostavki.)

  Snimak ekrana pristupa postavkama za OneDrive

 2. U okviru postavke izaberite stavku Backup > Upravljanje rezervnom kopijom.

 3. Da biste zaustavili pravljenje rezervne kopije fascikle, izaberite stavku Zaustavi rezervnu kopiju , a zatim potvrdite da želite da zaustavite rezervnu kopiju u odeljku da li ste sigurni da želite da sprečite dijalog Backup fascikle tako što ćete kliknuti na dugme Zaustavi rezervnu kopiju.

  Snimak ekrana kada prestanete da zaštitite fascikle u usluzi OneDrive

 4. Da biste počeli da pravite rezervnu kopiju fascikle, izaberite fasciklu u kojoj se ne piše datoteke koje podržavaju rezervnukopiju, a zatim izaberite stavku Pokreni Backup.

Rešavanje problema sa rezervnom kopijom fascikle PC

Evo liste grešaka koje možete videti kada podesite rezervnu kopiju fascikle PC računara i kako da ih rešite:

 • Fascikla se nalazi na različitom jačini od OneDrive: OneDrive je podešen da se sinhronizuje na različitoj količini od izabrane fascikle za zaštitu. Nekoliko uobičajenih načina na koje se to može dogoditi je 1) ako podesite računar tako da seOneDrive nalazi na D: Drive, ali se fascikla Documents nalazi na C: driveu ili 2) ako su vam fascikle ukazivale na mrežni udeo (to bi se vjerovatno dogodilo u školi ili na delu). Da biste rešili ovaj problem, podesite OneDrive na istoj jačini kao fascikla koju pokušavate da zaštitite. U OneDrive postavkama kliknite na dugme Ukloni vezu ovog računara. Kada se ponovo povežete, ponovo se prijavite i odaberite stavku osnovna fascikla fascikle da biste na istoj jačini kao i fascikla koju želite da sinhronizujete. Možete i ručno da premestite fasciklu koju želite da sinhronizujete sa istim utiskom kao OneDrive tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na fasciklu, izabrati karticu lokacija i izabrati lokaciju koja je na istoj količini kao OneDrive.

 • Sledeći tipovi datoteka ne mogu biti zaštićeni: datoteke Outlook baze podataka (. pst) iOneNote datoteke koje nisu uskladištene u OneDrive (. jedan,. onepkg,. onetoc,. onetoc2). Da biste nastavili da zaštitite fasciklu, premestite OneNote beležnice u OneDrive ili ih uklonite iz fascikle koju želite da zaštitite, a zatim pokušajte ponovo.

 • Zaštita fascikle nije dostupna: zajednički razlog za ovu grešku je to što se važne fascikle na računaru koji su povezani sa domenom ne mogu zaštititi na ličnom OneDrive nalogu (kada ste prijavljeni pomoću Microsoft naloga). Obratite se IT administratoru za rešenja zaštite podataka. Ne bi trebalo da imate ovaj problem sa poslovnim ili školskim nalogom.

 • Datoteka premašuje maksimalnu dužinu putanje: uverite se da čitava putanja datoteke, uključujući ime datoteke, sadrži manje od 260 znakova. Primer putanje datoteke je:
  c:\Users\ <username> \pictures\saved\2017\december\spanday\novo 2016 Family...
  Da biste rešili ovo, Skratite ime datoteke ili ime potfascikle u OneDrive ili izaberite potfasciklu koja je bliže fascikli najvišeg nivoa.

 • Datoteka premašuje maksimalnu veličinu datoteke: OneDrive ne možete da sinhronizujete datoteke preko 15 GB ako ste prijavljeni na Microsoft nalog ili preko 15 GB Ako ste prijavljeni na poslovni ili školski nalog. Uklonite ove datoteke iz fascikle koju želite da zaštitite i pokušajte ponovo.

 • Ime datoteke nije dozvoljeno u OneDrive: imena datoteka ne mogu da počnu sa prostorom ili sadrže bilo koji od ovih znakova: \:/*? OneDrive > "|. Premestite ili preimenujete datoteku da biste nastavili.

 • Fascikla nije izabrana za sinhronizovanje: fascikla sa greškom se ne SINHRONIZUJE sa računarom. Da biste rešili ovu grešku, otvorite OneDrive postavke (kliknite desnim tasterom miša na ikonu belog ili plavog oblaka na sistemskoj traci poslova, a zatim izaberite stavku Postavke), izaberite stavku Izaberi fascikle, a zatim se uverite da je izabrana fascikla koju želite da zaštitite. Ako slike prikazuju ovu grešku, uverite se da su slike, snimci ekrana i snimci kamere izabrani (ili da ne postoje). Takođe je moguće da fascikla OneDrive ima drugo ime iz važne fascikle Windows.

 • Važne fascikle nisu na podrazumevanim lokacijama: fascikla sa greškom sadrži drugu važnu fasciklu i ne može biti zaštićena dok se ne premesti fascikla "sadržana". Važne fascikle koje mogu biti sadržane unutar fascikle su: dokumenti, Desktop, slike, snimci ekrana, snimci kamere ili OneDrive fascikla. Sve fascikle moraju biti na istoj količini (npr. C:\ Drive).

 • Došlo je do nepoznate greške, sa kodom greške 0x80070005: Ako primite kôd greške 0x80070005, opcija "zabrani korisnika sa ručno preusmeravanje fascikli profila" omogućena je smernica grupe. Možda ćete otkriti da su datoteke iz izabranih fascikli premeštene na identične imenovane fascikle u OneDrive fascikli, a originalne lokacije su prazne. Premestite sadržaj fascikle na prvobitne lokacije i pitajte administratora da li se smernice mogu promeniti.

 • Fascikla sadrži taиku ponovnog raščlanjivanja (funkcija Junction ili simetrija): fascikla koju želite da zaštitite sadrži poseban tip datoteke koji povezuje delove sistema datoteka. Nije moguće zaštititi ove stavke. Da biste zaštitili fasciklu, uklonite datoteku koja izaziva problem.

  Oprez: Neke aplikacije mogu zavisiti od ovih veza da bi ispravno funkcionisale. Uklonite samo veze za koje znate da su bezbedne za izmenu.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronalaženje pomoći na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u aplikaciji OneDrive ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive for Business podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na ikonu OneDrive na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDrive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
OneDrive UserVoice je mesto za predloge funkcija koje želite da dodamo u OneDrive. Iako ne možemo da garantujemo određene funkcije ili termine, odgovorićemo na svaki predlog sa najmanje 500 glasova.

Idite na OneDrive UserVoice.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×