Najbolje prakse za korišćenje usluge Office 365 na sporoj mreži

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Bilo bi dobro ako Internet veza je brz i nikada ne nadole. Možda će se taj dan. Ali u međuvremenu, postoje praktično stvari koje možete uraditi da biste zaobišli balky mreže i da se svakodnevno posla. Iako je Office 365 usluge zasnovane na oblaku, takođe obezbeđuje veliki broj načina za rad sa sadržaju i van mreže i da nesmetano zadržite sinhronizovati promene. Pored toga, ponekad je više efikasno da rade sa sadržajem van mreže samo zato što aplikacija izvršavati brže i korisnički interfejs više reaguje. Svrha da li je ovo: Office 365 vam pruža najbolje od oba sveta. Evo kako možete da iskoristite prednosti koje.

Savet: Želite da vidite koliko je spora (ili brza) vaša mrežna veza? Isprobajte OOKLA brzine testiranje ili Aplikaciju za testiranje brzine mreže.

U ovom članku

Zašto je moja mreža toliko spora?

Da li ste sigurni da je na mreži?

Najbolje prakse za korišćenje u pregledaču

Najbolje prakse za korišćenje programa Outlook i Outlook Web App

Najbolje prakse za korišćenje programa OneNote

Najbolje prakse za korišćenje programa Lync Online

Najbolje prakse za korišćenje SharePoint listama

Najbolje prakse za prilagođavanje Veb stranica

Najbolje prakse za korišćenje usluge OneDrive for Business

Koji je najbolji način za prijavu problema?

Najbolje prakse za korišćenje Project Online

Zašto je moja mreža toliko spora?

Iako nemate kontrolu nad performansi mreže samu, to vam pomaže da razumete šta se dešava u pozadini. Internet je izuzetno složena, ali postoji nekoliko koncepata koji će vam pomoći da bolje situacije. Praćenje najboljih praksi u ovom članku može da pomogne rešenje problema sa performansama i smanjite frustraciju.

Faktori performansi mreže
Glavni faktori koji utiču na performanse mreže

Propusni opseg i kašnjenje    Propusni opseg i kašnjenje su dve najvažnije mere performansi mreže:

 • Propusni opseg je stopa propusne moći merena u bitovima u sekundi. Više je bolje. Propusni opseg je poput vodovodne cevi. Što je cev šira, više vode može „proteći kroz“ nju.

 • Kašnjenje je vremena potrebno za sadržaj za korišćenje sa servera ili uslugu na uređaju i Meri u milisekundama. Brže je bolje. Kašnjenje može prouzrokovati više faktora uključujući niskog propusnog opsega, neprimetno veze ili prenos vremena.

Uobičajeni problemi    Pored propusni opseg i kašnjenje, druge probleme imati uticaj na performanse mreže i često su nepredvidivi. Performanse mreže varira zasnovana na doba dana ili fizička lokacija. Na mreži mogu da se zatvore određene događaje koje se događaju koji Spajk upotrebu Interneta, kao što su katastrofe ili veliki događaj. Veličine i složenosti učitavanja stranice i broj i veličine datoteka koji se prenose trebalo direktan uticaj na performanse. Wi Fi vezu da biste privremeno dovesti do smanjenja: na primer, možete anketiranje velike konferencije sastanka hiljade tako što ćete zatražiti svima tvitovati u isto vreme.

Za satelitske mreže    Satelit mreža je korisna kada zemaljskih mreža je izvodljivo, kao što su nazad zemlje, kruzeru ili udaljene naučne oblasti. Ove mreže se oslanjaju na satelite postavi u platformi 22 000 milja iznad ekvatora. Međutim, prenos zapravo pređe 90 000 milja, kao i satelitske mreže sporije kašnjenje (500 ms ili više njih) od zemaljskih mreža (20 da 50ms). U okviru najbolji uslova, možda nećete primetiti ovaj kašnjenje, ali za preuzimanje velikih datoteka, protoka video zapisi i igrate, verovatno ćete. Drugi problem je „kiša postepeno pojavljivanje i iščezavanje” u koje često koristite vreme, kao što su oluje i mećave, možete privremeno da prekinete satelitski prenos.

Dugme „Vrh stranice“ Vrh stranice

Da li ste sigurni da se radi o mreži?

Kad god naiđete na probleme sa performansama, prvo proverite da li je uređaj uzrok problema. Postoje dve stvari koje možete da uradite koje bi napravile veliko poboljšanje:

 • Proverite da li uređaj ispravno funkcioniše i da li na računaru ima malvera.

 • Ako je moguće, kupite više memorije. Dodavanje memorije je najjednostavniji i često najefikasniji način za poboljšavanje performansi na uređaju. To je naročito korisno kada radite sa velikim datotekama i video zapisima.

Više informacija potražite u članku Windows performanse i održavanje i Windows rešavanje problema sa performansama sistema.

Dugme „Vrh stranice“ Vrh stranice

Najbolje prakse za korišćenje u pregledaču

Pregledač je vaš pristup usluzi Office 365, tako da možete imati uticaj na performanse, posebno kad ima vreme koje je potrebno za učitavanje stranice i koliko često možete zaokruživanje putovanje u Office 365 usluge.

Pregledači u opšte   

Evo nekih predloga za pregledače uopšteno:

 • Onemogućite dodatke pregledača koji mogu da utiču na performanse ili da ne morate.

 • Povećajte veličinu keša za privremene internet datoteke.

 • Kada ste se prijavili u vaš poslovni ili školski nalog, otvorite prozor pregledača tokom dana. Možete da otvorite ostalih kartica i windows bez ponovo prijavi. Ako treba da se prijave na drugi nalog, koristite Browsing privatno.

 • Kada se svaka stranica preuzme i otvori, držite je otvorenom pomoću kartica. Lako je kretati se između kartica i koristiti stranicu kasnije u toku dana. Osvežite stranicu samo ako su vam potrebni najnoviji podaci na toj stranici.

 • Ako se stranica predugo otvara, zaustavite preuzimanje stranice (pritisnite taster ESC), a zatim osvežite stranicu (pritisnite taster F5).

 • Kada je to moguće, smanjite round putovanja u Office 365. Na primer, a ne numerisanja stranica do liste ili biblioteke, koristite pretragu da biste pronašli datoteke u biblioteci velike i na listi da biste dobili direktno na rezultate filtriranja koje želite. Ili, da kreirate prikaze koji umanjili vreme učitavanja stranice. Više informacija potražite u članku performanse Improving stranice.

 • Ako su performanse video zapisa loše, možda možete da preuzmete video i da ga pogledate na uređaju. Možda je dostupna veza za preuzimanje, odnosno možda možete da kliknete desnim tasterom miša na vezu ka video zapisu i izaberete stavku Sačuvaj cilj kao.

Specifične za pregledač   

Evo nekih predloga za određene pregledača:

Dugme „Vrh stranice“ Vrh stranice

Najbolje prakse za korišćenje programa Outlook i Outlook Web App

Svima veliki deo dana odlazi na čitanje, pisanje i organizovanje e-pošte. Outlook i Outlook Web App (OWA) nude podršku van mreže. Korišćenje aplikacije za e-poštu na pametnom telefonu je još jedna korisna alternativa. Koristite sledeće opcije koje najbolje odgovaraju vašim potrebama:

Napomena: Evo nekih uputstava za to kada da koristite Outlook a kada OWA. Ako prostor na disku ne predstavlja problem na uređaju, Outlook ima potpuni skup funkcija i možda vam najbolje odgovara. Ako prostor na disku predstavlja problem na uređaju, razmotrite korišćenje programa OWA koji ima podskup funkcija, ali takođe najbolje funkcioniše prilikom rada na mreži. Naravno, možete da koristite bilo koji jer dobro funkcionišu zajedno.

Dugme „Vrh stranice“ Vrh stranice

Najbolje prakse za korišćenje usluge OneDrive for Business

Usluga OneDrive for Business je u potpunosti dizajnirana tako da radi sa datotekama na mreži i van mreže. Kada je postavite, sinhronizacija promena se odvija automatski i pouzdano gde kod i kad god ih napravite. Ako je mreža spora, možete da radite sa verzijama datoteka van mreže.

OneDrive for Business aplikacije za sinhronizaciju je dostupan sa Office 2013 (Professional Plus ili standardna izdanja) ili Office 365 pretplatu koja uključuje Office 2013 aplikacije. Ako nemate Office 2013, možete da preuzmete OneDrive for Business aplikacije za sinhronizaciju besplatno. Ova aplikacija je takođe brže od pomoću komande " Otvori u programu Explorer " ili " Otpremanje . Više informacija potražite u članku Sinhronizacija usluge OneDrive for Business ili SharePoint biblioteka lokacije sa računarom.

Evo nekih dodatnih uputstava za korišćenje OneDrive for Business aplikacije za sinhronizaciju:

 • Ako prvi put sinhronizujete veliku biblioteku, pokrenite sinhronizaciju tokom neradnih časova, na primer tokom noći.

 • Funkciju Pauziraj sinhronizaciju možete da koristite za privremeno zaustavljanje sinhronizacije ažuriranja. Ali tu funkciju koristite na kratko, npr. u trajanju od nekoliko časova, da biste izbegli postavljanje velikog broja ažuriranja u red za čekanje i sveli na minimum rizik od neusaglašenosti objedinjavanja ako nekoliko osoba radi na istom dokumentu.

Dugme „Vrh stranice“ Vrh stranice

Najbolje prakse za korišćenje programa OneNote

Svaka SharePoint lokacija tima ima ugrađenu OneNote beležnicu i lako možete da kreirate sopstvenu. OneNote je sjajan za prikupljanje blagovremenih informacija koje su vam svakodnevno neophodne za obavljanje zadataka. Na primer, mnogo timova koristi OneNote kao mesto za prikupljanje sedmičnih sastanaka, beležaka o projektu, ideja, planova i izveštaja o statusu. Ove različite informacije možete uredno da organizujete pomoću stranica, odeljaka i kartica.

Ali lepota programa OneNote je to što sadržaju možete da pristupite sa bilo kog uređaja, računara, laptop računara, tablet računara ili pametnog telefona. I ne morate da brinete o čuvanju ili sinhronizovanju jer OneNote to radi umesto vas.

Više informacija potražite u članku Microsoft OneNote.

Dugme „Vrh stranice“ Vrh stranice

Najbolje prakse za korišćenje programa Lync Online

Slede opšta uputstva za korišćenje programa Lync Online kada je mreža spora:

 • Koristite razmenu trenutnih poruka kad god možete jer to dobro funkcioniše na sporoj mreži.

 • Izbegavajte pozivanje preko veza virtuelne privatne mreže (VPN) ili usluge daljinskog pristupa (RAS).

 • Uverite se da je odobrio audio uređaj. Više informacija potražite u članku telefoni i uređaji kvalifikovani za Microsoft Lync.

 • Prilikom korišćenja programskog dodatka PowerPoint u prezentaciji na mreži, smanjite veličinu i složenost slajdova. Dodatne informacije potražite u članku Saveti za poboljšanje performansi prezentacije.

 • Kad god je moguće delite monitor umesto programa ili radne površine. Dodatne informacije potražite u članku Deljenje radne površine ili programa u programu Lync.

 • Umesto da delite, pošaljite PowerPoint slajdove unapred kao sastanak zahteva prilog bi učesnici vide slajdove na uređaju klijenta. Više informacija potražite u članku Podešavanje Lync sastanka.

 • Performanse video zapisa u velikoj meri zavise od performansi mreže. Izbegavajte korišćenje video zapisa ako je mreža spora.

Više informacija potražite u člancima loš kvalitet zvuka ili video zapisa u Lync Online i spora ekrana ažurirate u programu Lync 2013.

Dugme „Vrh stranice“ Vrh stranice

Najbolje prakse za korišćenje SharePoint lista

Rad sa podacima liste van mreže radi „prečišćavanja“ i analize podataka ili izveštaja o njima je sjajan način za smanjenje uticaja spore mreže. Većinu lista možete da čitate i napišete u programu Microsoft Access 2013 tako što ćete ih povezati. Listu možete i da izvezete u Excel tabelu, koja kreira jednosmernu vezu za prenos podataka između Excel tabele i liste.

Pored toga, ako je funkcija Access usluga aktivirana, možete da radite sa znatno više podataka od granične vrednosti prikaza liste, podrazumevano do 50.000 stavki. Access 2013 i Excel 2013 automatski obrađuju podatke liste u malim grupama, a zatim ponovo spajaju podatke, što predstavlja tehniku koja omogućava rad sa znatno više podataka u odnosu na graničnu vrednost prikaza liste i bez negativnog uticaja na performanse usluge za ostale korisnike.

Dodatne informacije potražite u odeljku „Još informacija o upravljanju velikim listama“ u članku Upravljanje velikim listama i bibliotekama u usluzi Office 365.

Dugme „Vrh stranice“ Vrh stranice

Najbolje prakse za prilagođavanje veb stranica

Prilikom prilagođavanja veb stranice, nenamerno možete da izazovete loše performanse stranice. Uticaj može imati više faktora kao što su složenost i veličina stranice, koliko veb segmenata je dodato, koliko stavki liste ili biblioteke je prvobitno prikazano i način na koji kodirate stranicu.

Više informacija potražite u članku Podešavanje SharePoint Online performanse.

Dugme „Vrh stranice“ Vrh stranice

Najbolje prakse za korišćenje Project Online

Sledeća uputstva može poboljšati performanse mreže.

 • Project Online i SharePoint Online zahtevaju sinhronizaciju, što može da traje duže vreme. Ako vaš timovima projekta niskog promet, onemogućavanje sinhronizacije projekta lokacija da biste poboljšali performanse projekta objavljivanje i stranice sa detaljima projekta. Ograničite Active Directory sinhronizaciju grupama resursa koji zapravo treba da koristite sistem i nadgledanje potencijalne probleme sa dozvolom za sinhronizaciju velikih grupa.

 • Ako vaša organizacija koristi lokacije projekta, kreirajte ih na zahtev, a ne automatski. Ovo ubrzava prvo objavljivanje iskustvo i izbegava kreiranje nepotrebne lokacijama i sadržaju.

 • Projekat detalja stranica (PDP) možete da aktivirate ponovnog izračunavanja za ceo projekat i započinjanje radnje toka posla, koji može da bude performanse radi intenzivne operacije. Da biste izbegli pokreće dva ažuriranje procesa u isto vreme na istom PDP, izbegavajte ažuriranje na kalendar (datum početka, datum završetka, datum statusa i trenutnog datuma) i polja koja nije planirano (projekta ime, opis i vlasnika).

 • Smanjite broj Web segmenata i prilagođena polja prikazuje na svakom PDP. Kreirajte namensku PDP sa samo polja koja zahtevaju da ažurirate radi poboljšanja učitavanje i uštedite vreme.

 • Kada koristite OData za izveštavanje, ograničite količinu podataka upit u toku rada pomoću serverske filtriranja.

Više informacija potražite u članku Podešavanje Project Online performanse.

Dugme „Vrh stranice“ Vrh stranice

Koji je najbolji način za prijavu problema?

Microsoft kontinuirano poboljšava ukupne performanse sistema Office 365 praćenjem na mrežu, merenja propusni opseg i kašnjenje, poboljšanje stranice učitavanja vreme, smanjivanje disku I/O, ponovno dizajniranje stranica da biste koristili strategiju minimalnog preuzimanja, dodajete hardver centrima podataka i Dodavanje više centara podataka. Više informacija o proveru trenutni status i prijavljivanje problema potražite u članku Prikaz statusa usluga.

Dugme „Vrh stranice“ Vrh stranice

Takođe pogledajte

Planiranje mreže i podešavanje performansi za Office 365

Microsoft Virtual Academy kurs – upravljanje Office 365 performansama

Upravljanje Office 365 krajnje tačke

Rešavanje problema sa Office 365 povezivanja

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×