Najčešća pitanja (vodiču za aktivaciju Yammer)

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Pronađite odgovore na najčešće postavljana pitanja o aktiviranju Yammer.

U ovom vodiču:

Vodič za aktivaciju Yammer

Podešavanje mreže Yammer

Najčešća pitanja    

Licenciranje ponuda i uslova

Kako da kupim Yammer Enterprise?

Yammer Enterprise je dostupna na mreži na sledeće planove:

 • Yammer Enterprise Samostalno

 • Office 365 Enterprise Planovi

 • Office 365 Midsize Business

 • SharePoint Online i Yammer Enterprise planove

 • Office 365 Education planove

Ova ponuda može se kupiti direktno pomoću Yammer cene stranice ili putem usluge Office 365. Yammer možete kupiti sa ugovor za količinsko licenciranje preduzeća ili Microsoft prodaje partnera. Više informacija o opcijama za nabavku za veće organizacije potražite u članku Količinsko licenciranje. Ako ste kupac postojeće Office 365 sa jednim od gorenavedenih Yammer-pravo planove, možete je aktivirati Yammer Enterprise mreže.

Kupio sam Yammer Enterprise kao samostalna usluga, Zašto moram da se upišu za Office 365?

Yammer je deo Office 365 porodice, slično kao u drugim uslugama kao što su SharePoint i Exchange. Upisivanje za Yammer Enterprise automatski generiše Office 365 nalog za vas za upravljanje naplatom, licence, Office 365 nivo postavke i Yammer aktivaciju.

Ako domeni koje imate u okviru Yammer mreže su verifikovali na na Office 365 zakupca, mreže biće automatski povezuju sa Office 365 zakupca.

Pogledajte više informacija o prednostima za Upravljanje uslugom Yammer u Office 365.

Mogu li da isprobam Yammer Enterprise pre nego što se moje kupovine?

Možete da besplatnu probnu verziju Yammer Enterprise tako što ćete se prijaviti za jedan od probne verzije usluge Office 365 koji uključuju Yammer (kao što je Office 365 E3 probnu verziju ili Office 365 E5 probnu verziju. Kada je Office 365 zakupca je kreirate, novu mrežu Yammer automatski će se kreirati u okviru na *. onmicrosoft.com domen u zakupcu. Na kraju na probnu verziju, možete u svakom kupovine Yammer Enterprise da biste zadržali aktivirani mreže ili omogućili probne trenutku isteka osiguranja. Ako odlučite da biste omogućili probne trenutku isteka osiguranja, mreža će biti naplaćene podataka rukovanje procesima Office 365 i biće izbrisani. Više informacija: Šta se dešava kada se završi probna verzija?

Imajte na umu da domen možete da se proveri na samo jednog zakupca odjednom. Da biste sačuvali aktivirani Yammer Enterprise posle probnoj mreže, morate da nadogradite sa probnih naloga, ili tako što ćete kupiti Office 365 plan da čuva sve probne funkcije Office 365 , uključujući Yammer Enterprise, ili tako što ćete kupiti Yammer Enterprise kao samostalni proizvod.

Ako odlučite da biste premestili domena za novog zakupca, novu mrežu će se kreirati u okviru da zakupca i domeni koji su migrirani će automatski sinhronizovati novokreirani mrežu.

Moram li da biste dodelili licence za Office 365 pojedinačne korisnike Yammer?

Ne, Yammer Enterprise licence pojedinačno dodeljuju, ali su automatski dodeljuje sve korisnike na određeno Office 365 planove. Imajte u vidu koji su potrebni da biste kupili dovoljno licenci da pokrijete Yammer Enterprise korisnika i dodatne licence možete dodati nalog putem do stranice licenciranje u vaš Office 365 centar administracije.

Procesa aktivacije

Moje preduzeće već ima Yammer osnovne mreže. Šta se dešava sa te podatke i sadržaj kad aktiviram Yammer Enterprise?

Sve podatke, sadržaja i korisnici čuvaju se prilikom nadogradnje na Yammer osnovne mreže. Da biste nadogradili, obavezno proverite domena povezan sa mrežom osnovni Yammer u zakupcu Office 365 i izaberite ga kad aktiviram Yammer.

Ja sam postojeće Office 365 korisnik, a ste već dodali preduzeća domena u moj nalog. Moram li da ponovo izvršiti ovaj korak?

Ako ste već verifikovali domen za druge usluge za Office 365 i dodate bar jedan globalnog administratora za taj domen, ne morate da ponovo izvršite ove korake. Jednostavno preskočite da biste Aktivirali Yammer i nastavite odatle. Imajte na umu da, ako vaša organizacija koristi takođe SharePoint Online lokacije, nije moguće aktivirati Yammer Enterprise koristeći istu domen. Proverite da li da verifikujete i www.contoso.com za upotrebu sa SharePoint lokacijama i contoso.com za korišćenje sa Yammer Enterprise.

Zašto dobijam poruku o grešci "Veb usluge izuzetak" kada pokušam da aktiviram Yammer?

Ako dobijete ovu poruku o grešci kada pokušate da aktivirate Yammer, domen je možda već poznata za SharePoint javne Veb lokacije. Da biste promenili ovo, idite na Upravljanje domenima > Upravljanje DNS-om da biste videli usluge koje su izabrane za vaš domen. Dodatne informacije potražite Izbor usluga za vaš domen u usluzi Office 365 .

Savet: Domena koji se koriste za SharePoint javne Veb lokacije bi trebalo da uvek bude u formatu www.contoso.com ili SharePoint Veb lokacije neće funkcionisati ispravno i imaćete neusaglašenost kada pokušate da aktivirate Yammer na contoso.com.

Dobijam poruku da je može potrajati do 72 sata da biste verifikovali domen. Imam čekati 72 časa?

Zavisi od registra koji ste koristili i koliko je vremena potrebno za svoje DNS servera da se ažurira.

Ako Verifikacija malo, najbolje je da vratite se u Office 365 Portal za administraciju povremeno vidim ako ste ažurirali DNS servera. Čim su, Verifikacija će i dalje. Imajte na umu da to nije specifična za aktivaciju Yammer . Ovaj proces se odvija kad god vam verifikovali domen.

Aktivirane da Yammer Enterprise za pogrešan domen. Kako da nadogradim desnom mreže sada?

Ako aktivirate pogrešan domena za Yammer mreže i želite da aktivirate drugi domen, imajte u kontakt Office 365 za preduzeća podrške za pomoć.

Moja organizacija već ima korisnika u usluzi Office 365, da primaju automatsko pristup usluzi Yammer Enterprise?

Korisnici u Office 365 dozvole da biste koristili Yammer Enterprise, ali oni neće automatski se dodaju na Yammer mreže. Najjednostavniji način da biste se uverili da vaši korisnici Office 365 na Yammer je tako što ćete dodati ih sa sobom Yammer administracije. Ili, dodajte Yammer kao vezu u vašoj organizaciji Office 365 trake za navigaciju tako da korisnici mogu Idite direktno na mrežu. U suprotnom, korisnici koji su na isti domen preduzeća kao Yammer mreže da se pridružite mreže tako što ćete kreirati Yammer naloga na www.yammer.com. Ako su Office 365 korisnike na različite domena ili poddomena, razmislite o dodavanju tih domena aktivirani kućnom mrežom putem zahtev za podršku.

Moje preduzeće ima više domena i želim da aktiviram Yammer Enterprise za sve njih. Kako?

Office 365 podržava jedne mreže aktivirani Yammer Enterprise po nalog. Ako vaša organizacija ima više domena, počnite tako što ćete aktiviranje kućnom mrežom pomoću domena koji je prilagođen za većinu korisnika. Zatim, možete da radite sa podrškom za dodavanje dodatnih domena mreže. Imajte na umu da morate da biste potvrdili ove domeni u sistemu Office 365.

Kako mogu da sprečim korisnike pristup mreži Yammer moje organizacije?

Opšte, to ne preporučujemo da blokirate korisnike da se pridruže na mrežu. Vaša organizacija će dobiti vrednost većina iz Yammer omogućavanjem mreže efekat, koji je pogoršan zbog kad svi u vašem preduzeću u Yammer. Međutim, u slučajevima gde je potrebno Blokiraj korisnike Yammer administratori imaju mogućnost da postignete ovo putem SSO ili alatku Yammer Blokiraj korisnike.

Opcija 1: Blokiraj korisnike putem jedinstveno prijavljivanje (AD SSO)

Označite grupe korisnika u okviru vaše Active Directory (AD) za blokiranje pristupa Yammer, a zatim sprečiti u vašoj organizaciji identitet dobavljača (IDP) Odvraća da šalju e potvrde da Yammer za te korisnike. Ovu opciju možete samo sprovesti potvrđeno Yammer administratori.

Da biste blokirali korisnicima putem jedinstvenog prijavljivanja
 1. Primena usluge Yammer SSO.

 2. Dodajte korisnike koje želite da blokirate iz Yammer grupi u usluzi Active Directory koji ima odbijete dozvole za pristup Yammer, pomoću Active Directory Federation Services (AD FS) izdavanje autorizacije pravila.

 3. Kada korisnik pokuša da se prijavite na Yammer, one će biti preusmereni www.yammer.com umesto iskustvo prilikom prijavljivanja.

Napomena: Blokirani korisnici su sprečeni pristup Yammer, čak i kada Yammer se pojavljuje u navigaciji paketa u Office 365. Blokirane su ne Yammer, već spoljni pristup usluge od izbora, po mogućstvu AD FS. Korisnik koji je blokiran dobija greške, što može da se konfiguriše u spoljni pristup usluzi. Je najlakše da uradite na AD FS 3.0 osnovne Windows Server 2012 i Windows Server 2012 R2.

Važno: 

Opcija 2: Blokiraj korisnike u usluzi Yammer

Ručno unesite pojedinačne e-adrese da biste na Yammer administracije alatka "Blokiraj korisnike" da biste blokirali te korisnike da pristupaju Yammer mreže. Korisnici sa blokiranih e-adresa nije moguće pridružiti se Yammer mreže osim ako vi ili drugi administrator deblokira te adrese. Ova opcija mogu sprovesti mreže i potvrđeno Yammer administratori.

Napomena: Ova funkcija ne uključuje masovno ažuriranje mogućnosti. Za promenljivih sprovođenje, preporučujemo da koristite SSO, kao što je definisano opcija 1.

Rad sa administratore

Kako da neko verifikovan administrator u usluzi Yammer?

funkcije administracije Office 365 i Yammer su trenutno zasebno. Postoje dva načina da postavite nekoga Yammer administratora:

 1. Ako je neko napravio Globalni administrator u Office 365 i dodaje podudarna contoso.com domen, automatski napravljene su verifikovan administracije u Yammer. To se može uraditi u vreme aktivacije ili novijoj verziji. Kada neko Globalni administrator, jedini način da ih uklonite iz biti verifikovan administracije u Yammer je da biste promenili status administratora njihove Office 365 u neki drugi Globalni administrator. Ne možete da promenite svoj status administratora u Yammer.

 2. Mogu da vam neko da bude na mreži ili verifikovan administracije unutar Yammer, a da pri tom ih na Office 365 Globalni administrator. Status administrator možete da kontrolišete potpuno unutar Yammeri imaju pristup samo Yammer administracije funkcije.

Kako mogu da promenim ulogu administratora za Yammer?

Da biste uredili kao administratora uloge, možete da idite na Stranicu za Yammer administratore i izaberite korisnika kome želite da promenite. Imajte na umu da administratori ne mogu da uredim svoje uloge.

 • Ako je administrator za Office 365 Globalni administrator, možete da kliknete Promeni Status Office 365 administratore. To će vas odvesti na Office 365 centru administracije, gde možete tu Office 365 globalnog administratora da dodelite različite uloge. Korisnik zatim uklanjaju se kao administrator verifikovan unutar Yammer.

 • Ako administrator napravljena na mreži ili verifikovan administracije direktno u Yammer, možete da promenite te korisničkoj ulozi unutar Yammer centar administracije.

Svaki Office 365 Globalni administrator na moj nalog automatski postaje administrator verifikovan u usluzi Yammer?

Da, kada Yammer Enterprise mreža je aktiviran, sve postojeće Office 365 globalni administratori koje se nalaze na koje se podudaraju domena kompanije automatski pretvaraju verifikovani administratori u Yammer. Kasnije, svaki put kada korisnik programa Office 365 je dodeljen je u pitanju uloga globalnog administratora, oni se dodaju kao administrator u Yammerverifikovan. Imajte na umu da ove globalni administratori i dalje treba da Kreiranje naloga i prijavite se u Yammer da biste pristupili Yammer centar administracije.

Da se neko Yammer verifikovan administrator sa Office 365 Portal administracije bez pravljenja ih administrator u Office 365?

Ne. Da biste korisniku verifikovan administracije u Yammer putem Office 365, treba da ih na Office 365 Globalni administrator.

Da biste odobrili korisnik samo Yammer verifikovan administratorska prava, imenovati ih iz unutar Yammer. Neko je verifikovan administrator direktno u Yammer ne daje ih Globalni administrator prava u Office 365.

Da aktivira Yammer Enterprise mrežu, ali kada se prijavim ne vidim sve alatke za administratora. Kako to?

Proverite sledeće opcije za rešavanje problema da biste utvrdili zašto vaš administrator ne prima e-poruke iz Yammer:

 1. Administrator kreirao Yammer nalog?

  Office 365 automatizovanog procesa sinhronizuje globalnog administratora kao verifikovan administrator u Yammer, ali korisnik mora da kreirate nalog u Yammer da primate e-poruku sa potvrdom.

 2. Da li je administrator na odgovarajući domen?

  Korisnik mora da ima e-adresu koja je u istom preduzeća domena koji ste koristili da biste aktivirali Yammer. Ako kreirate administrator u customer.uk, ali ste aktivirali Yammer mreža je customer.com, administrator nije moguće sinhronizovati kao Yammer potvrđeno administrator. Više informacija o tome kako da uredite način administrator domena potražite u članku Dodeljivanje globalni administratori.

 3. Administrator koristi generički e-pošte?

  Administrator ne može da sadrži generički e-adresu i mora da bude dodeljena prava korisniku. Da biste regulišu, postoje neke reči koje nisu dozvoljene u e-adresa Globalni administrator:

  • administrator, noreply, pomoć podržavaju, workfeed povratne informacije na mreži yammer, API-ja, zloupotreba, poљte, hostmaster, koren, nove, kreiranje, indeksiranje, prikazali, uniљti, brisanje i ažuriranje

 4. Vaše preduzeće dodala Yammer.com na spisak sigurnih primalaca?

  Vaša usluga e-poštu možda blokira e-poruke iz Yammer domena. Proverite da li Yammer.com na listu "Pouzdani primaoci" u vašem preduzeću i da je u suprotnom sprečava iz vođenja e-poruke.

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Takođe pogledajte

Yammer vodiču za aktivaciju

Podešavanje mreže Yammer

Yammer sadržaja

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×